juda8888 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Witam, kupiłem niedawno komputer... i mam z nim problem przy starcie systemu wyświetla mi, że posiadam 5200+ natomiast powinien być 4200+ Athlon X2... po pewnym czasie wyłączyło mi komputer i zobaczyłem w biosie bardzo wysoką temp - 117 stopni C... więc chciałem zmiejszyć taktowanie i zmieniłem z auto (13,5) na 11 (czyli tak jak powinien być 4200+)... niestety to nic nie dało... nadal mi wyłącza komputer i pojawia się wysoka temp po czym znika.. raz sprawdzilem temp wczesniej i wynosila ona 60 stopni..w biose a po kilku sekundach wylaczyl sie komputer po czym go wlaczylem i wyswietlila sie znowu duza temp - ponad 100stopni .. w everescie natomiast pisze mi normlane temp.. nie przekracza 60 ... natomiast plyta glowna kolo 60 proszę o odpowiedź co się dzieje z tym komputer i o propozycje go rozwiazania posiadam plyte glowna Gigabyte M61VME-S2 pozdrawiam grzegorzrud Edytowane 11 Stycznia 2008 przez juda8888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 A wentylator na procesorze się kręci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juda8888 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) kręci się... może jeszcze dodam ze ht link .. jest ustawione na auto (czyli 5x - 1000) nie wiem czy to ma znaczenie.. PS. zauwazylem ze po ponownym wlaczeniu komputera wiatrak sie nie kreci ...!! PS2. teraz gdy wlaczam ponownie caly czas sie wiatraczek kreci... ale pewnie wtedy gdy wylączal sie sam komputer pewnie sie nie krecil.. co to moze powodowac? Edytowane 11 Stycznia 2008 przez juda8888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braincrasher Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 zdaje sie że niektóre egzemplaże athlonów się grzeja ekscesywnie,pewnie rezultatem wady krzemu,ja mam 4400+,i na boxie temperatura przy 100% load startuje rakietowo,podejrzewam iż nie pomoże tutaj zmiana chłodzenia,prosiłbym zatem panów znawców zagadnienia temp brisbejnów o wypowiedź na temat prawidłowych i nieprawidłowych przedziałów temperatur na boxie zależnie od wykorzystania procentowego cpu B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 1. Poczytaj pierwszy post.. 2. Kup sobie słownik ortograficzny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braincrasher Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 1. Poczytaj pierwszy post.. 2. Kup sobie słownik ortograficzny. uszczypnij sie pan w rzyć,ortograficznie oczywista :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zrobię to, jak nauczysz się pisać egzemplarze, panie kolego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAGA Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Podaj wiecej info jaka plyta itd jaka buda jak wentylowna znajomy ma tez podobny problem ze swoim X2 4200+ narazie nie wiemy co z tym zrboc zmiana biosa itd nic nie dala....u mnie jak narazie mam temp oki 30-40 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno R Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Witam, jaka jest dopuszczalna temperatura pracy dla procesora Athlon 64 X2 5200+ (F3) Windsor 90nm EE65W? 27-01-2008: znalazłem tylko tyle, że napięcie wynosi 1,2 -1,25V (płyta daje to w połowie: 1,22V) a max temp to 55-72 stopnie. Jak mam rozumieć tą rozbieżność? Temperatura procesora oscyluje w granicach 37-38 stopni w idle, ok. 54-55 w stresie. Max doszło do 56 stopnie w Orthosie, ostatni test CPU z jakimś tam core, priorytet 10, czas ok kwadransa. Nie wiem czy to nie za dużo. Edytowane 27 Stycznia 2008 przez Bruno R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...