Dexter Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Mam problem jak w temacie. Nie moge uzyskac polaczenia z innymi kompami w mojej "sieci domowej" Wszystko dziala pod WIN 98SE a pod XP ni hu... Mam ustawiona wszedzie identyczna grupe robocza i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly a komp slepy, widzi tylko swoje udostepnione zasoby, a inne kompy go tez nie widza. PLZ HELP. Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Hehehe mam to samo......Spróbuj zainstalować protokół NetBui z płytki instalacyjnej Win XP. U mnie kiedyś pomogło.....Ale teraz po instalacji Wingrozy nie podziałało :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 zobacz tutaj jest cos o konfiguracji sieci lokalnej ... u mnie dziala: infojama.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Dzieki za odpowiedzi i sugestie. Niestety nic nie pomaga. Widac mam tak zabezpieczony komputer ze sie nie da dobrac do niego :wink: 8O Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Dzieki za odpowiedzi i sugestie. Niestety nic nie pomaga. Widac mam tak zabezpieczony komputer ze sie nie da dobrac do niego :wink: 8O Pozdro Dexter ja mialem 2 polaczone pl..... zeby kompy sie widzialy pomogl tylko format na 2 kompach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Też miałem niezłe boje z połączeniem dwóch kompów na skrętce. W końcu pomogło ręczne ustawienie nośnika na 10BaseT Fullduplex bo inaczej nie chce hulać (znajdziesz to w menadżerze urządzeń->karty sieciowe->zakładka zaawansowane->prędkość połączenia albo typ nośnika). Spróbuj, może pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 a ja mialem looz, normalnie konto goscia i gotowe :) uzylem kreatora i sie widza (a wlasciwie sie widzialy, bo sieciu juz nie mama ;( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrczak Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 wlasnie, fajnie by bylo jak by wszystkie kompy mialy konto goscia wlaczone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Probowalem z gosciem i innym shitem. Po przestawieniu na 10BaseT moj komp blokowal cala siec :) i nikt w tym czasie nie mogl korzystac z internetu (w mojej malej sieci w ktorej sa 4 kompy) Juz normalnie rece mi opadaja bo pod Win98 bez zadnego problemu to sobie wszystko smiga. Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 tak apropo to NTB zakladajac ze technicznie siec jest sprawna (skoro pod 98 chodzi to pewnie tak jest)... - usun/wyremuj sobie w rejestrze HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerRemoteComputerNa mespace{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF} - zobacz czy pinguja ci sie wszystkie kompy, czy maske podsieci masz taka sama, grupe robocza, konto goscia itp. - sprobuj dodac ipx'a, z tego co pamietam to win98 defaultowo korzystal wlasnie z niego przy polaczeniach lokalnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Mam zainstalowanego IPX/SPX bo tylko tym protokolem moge sie laczyc ze wzgledu na to ze numer IP jest przydzielany przez providera poprzez DHCP (chyba tak to sie pisze) i nie moge tego ruszyc bo zaraz rozwali sie polaczenie z internetem. Siec jest sprawna bo dziala pod 98 bez zadnego zajakniecia. Wiem ze jestem lama w tych sprawach ale przeczytalem kilka poradnikow i nadal [gluteus maximus]. Uruchomilem juz w zyciu kilka sieci pod 98 i nigdy nie mialem klopotu. Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...