eclipse08 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Witajcie, Na plycie mam tylko jedno zlacze EIDE, do ktorego podlaczylem dysk. Jednak jedna taśma nie dosięgnie do nagrywarki i do dysku (dysk jest na dole obudowy, nagrywarka na gorze i chcialbym zeby tak zostalo), więc miałem w zasadzie dwa wyjścia - kupić dłuższą taśmę EIDE albo kupić przejściówkę EIDE -> SATA. Wybrałem tę drugą opcję, zawsze to więcej miejsca w obudowie z kablem sata. Kupiłem w sklepie coś takiego: http://photos03.allegro.pl/photos/oryginal...58/64/292586414 Wpinam do w złącze EIDE w nagrywarce, do tej przejściówki podłączam zasilanie i kabel SATA. Do nagrywarki podłączam jeszcze standardowe zasilanie i odpalam windowsa. Niestety ustrojsto nie działa :( kombinowałem z godzinę z dociskaniem kabli, zmianą portu sata na płycie itd. ale nic nie pomaga. Objawy są dziwne, nagrywarka działa (otwiera się tacka) ale w biosie i w windowsie nie wykrywa napędu :/ Co to może być? Czy przejściówka jest do niczego, czy da się coś z tym zrobić? BTW: jak wyjme nagrywarkę z obudowy i podepne do taśmy (tej od dysku) do wszystko jest ok... czyli nagrywarka jest sprawna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 No jesli po podpieciu na IDE nagrywarka dziala, a z ta badziewiasta przejsciowka nie, to chyba sam odpowiedziales sobie na pytanie co niedziala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...