Skocz do zawartości
The SainT

8800gt/gts

Rekomendowane odpowiedzi

Mam już zamówiony zestawik:

MoBo: Foxconn P35A-S

CPU: E2160 @ OC ~2.7-3.0 Ghz (może więcej)

DDR2: Kingston Elpida 2x1GB OC (jeszcze nie wiem ile)

Reszta to co w sigu oprócz grafiki na którą się nie moge zdecydować. Otóż mam możliwość kupienia

eVGA 8800GTS

że tak powiem w bardzo niskiej cenie właśnie z tego sklepu.

Czy może zdecydować się na innego producenta np. Gigabyte czy Asus?

Czy procek nie będzie tutaj wąskim gardłem dla tej karciochy? ewentualnie jeżeli by był to co zmienić?

Edytowane przez The SainT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz możliwość kupna w "bardzo niskiej cenie" to nic tylko brać ;)

Ogólnie w przypadku G92 firma nie jest tak ważna, wszystkie są bardzo podobne. Jedynie jeśli chciałbyś mieć ciche chłodzenie (seryjne) to opłaca się brać karty ze zmienionym wentylem w stosunku do referenta (Palit, Gigabyte wypuściły takie serie 88GT, nie wiem jak z GTS).

A jeśli chodzi o procka to po podkręceniu tak jak napisałeś ograniczał Cię nie będzie... Napewno (jeśli chodzi o gry) lepiej wziąć mocną kartę grafiki niż słabszą i lepszego procka.

Ewentualnie w przyszłości zmienisz na coś szybszego jak najnowsze zabaweczki od Intela trochę potanieją... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

A jeśli chodzi o procka to po podkręceniu tak jak napisałeś ograniczał Cię nie będzie... Napewno (jeśli chodzi o gry) lepiej wziąć mocną kartę grafiki niż słabszą i lepszego procka.

Ewentualnie w przyszłości zmienisz na coś szybszego jak najnowsze zabaweczki od Intela trochę potanieją... ;)

No narazie E2160 a jak stanieją Penryny kiedyś xD to zmienie na penryna.

OK to już wszystko wiem. Dzieki za pomoc temat można zamknąć/usunąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi