The SainT Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Mam już zamówiony zestawik: MoBo: Foxconn P35A-S CPU: E2160 @ OC ~2.7-3.0 Ghz (może więcej) DDR2: Kingston Elpida 2x1GB OC (jeszcze nie wiem ile) Reszta to co w sigu oprócz grafiki na którą się nie moge zdecydować. Otóż mam możliwość kupienia eVGA 8800GTS że tak powiem w bardzo niskiej cenie właśnie z tego sklepu. Czy może zdecydować się na innego producenta np. Gigabyte czy Asus? Czy procek nie będzie tutaj wąskim gardłem dla tej karciochy? ewentualnie jeżeli by był to co zmienić? Edytowane 12 Stycznia 2008 przez The SainT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Jeśli masz możliwość kupna w "bardzo niskiej cenie" to nic tylko brać ;) Ogólnie w przypadku G92 firma nie jest tak ważna, wszystkie są bardzo podobne. Jedynie jeśli chciałbyś mieć ciche chłodzenie (seryjne) to opłaca się brać karty ze zmienionym wentylem w stosunku do referenta (Palit, Gigabyte wypuściły takie serie 88GT, nie wiem jak z GTS). A jeśli chodzi o procka to po podkręceniu tak jak napisałeś ograniczał Cię nie będzie... Napewno (jeśli chodzi o gry) lepiej wziąć mocną kartę grafiki niż słabszą i lepszego procka. Ewentualnie w przyszłości zmienisz na coś szybszego jak najnowsze zabaweczki od Intela trochę potanieją... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 ... A jeśli chodzi o procka to po podkręceniu tak jak napisałeś ograniczał Cię nie będzie... Napewno (jeśli chodzi o gry) lepiej wziąć mocną kartę grafiki niż słabszą i lepszego procka. Ewentualnie w przyszłości zmienisz na coś szybszego jak najnowsze zabaweczki od Intela trochę potanieją... ;) No narazie E2160 a jak stanieją Penryny kiedyś xD to zmienie na penryna. OK to już wszystko wiem. Dzieki za pomoc temat można zamknąć/usunąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...