Skocz do zawartości
Zaki

Mały, A Nawet Duzy Problem Z Windowsem

Rekomendowane odpowiedzi

Sorka jak pomyliłem działy, ale za bardzo nie wiedziałem gdzie mam o tym napisać :S

a więc tak bawiłem się programem

registry fixer i po wyczyszczeniu rejestrow uruchomilem komputer ponownie...

gdy go uruchomilem wyskoczyl komunikat ze brakuje pliku:

windows/system32/hal.dll

A więc moje pytanie jest takie:

Czy tylko format mnie moze uratowac ??

Jeżeli nie tylko format to prosiłbym o rady w których będzie napisane co zrobić z tym fantem...

Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X@D napisał(a):

Sprawdź czy tego pliku faktycznie nie ma i jak go nie będzie to masz tu odemnie ten plik HAL.DLL po wrzuceniu zarejestruj go Wejdź w Start > Uruchom... > regsvr32 C:\WINDOWS\system\hal.dll

no ok, ale przy starcie mi sie wyswietla to ze nie ma tego pliku... a nie jak sie zaloguje... wiec napewno go nie ma:S

wiec co mam zrobic ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X@D napisał(a):

Zapodaj np. w trybie awaryjnym ten z linka wyżej i go zarejestruj.

zrobilbym to... ale nie za bardzo sie na tym znam... moglbys pomoc??

aha i jak cos to to jest laptop asus

i jak naciskach delete przy uruchamianiu to sie nie wlaczaja te opcje na niebieskim polu <-- napisalem to bo moze sie do czegos przydac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaki napisał(a):

zrobilbym to... ale nie za bardzo sie na tym znam... moglbys pomoc??

aha i jak cos to to jest laptop asus

i jak naciskach delete przy uruchamianiu to sie nie wlaczaja te opcje na niebieskim polu <-- napisalem to bo moze sie do czegos przydac

w tryb awaryjny wchodzisz wciskajac F8 podczas uruchamiania systemu ;]

pokaze sie wtedy kilka opcji do wyboru sposrod ktorych jest miedzy innymi uruchom system normalnie oraz uruchom w trybie awaryjnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie konczy babranie w systemie :) jakimis dziwnymi progsami

zciagnij sobie ERUNT program jest darmowy po instalacji koniecznie zostaw zeby siedzial w autorunie nie odznaczaj tego.

Programik przy kazdym uruchomieniu robi ci backup rejestru do folderu ERDNT w c:\windows\

nazwy folderow to day wiec przywrocoenie jest banalnie proste

co najciekawsze przy wlaczaiu sie windy nie wystakuja ci zadne okna postepuprzy robieniu kopii zapasowej jak dla mnie to plus

i zeby bylo smieszne raz jak calkime padl mi system wpechalem plytke z bartpe (taki windows live cd :D) w nim odpalilem backupa i po paru sekundach winda smigala jak nowa

P.S. bym zapomnial widze ze wszyscy zapomnieli o najprostszym sposobie ktory czasami dziala :) przy bootawiu xp cisniemy F8 ale nie wchodzimy w awaryjny tylko wybieramy przywroc ostatnia dobra konfiguracje czy jakos tak i moze pojdzie

Edytowane przez MantisGhost

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi