Zaki Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Sorka jak pomyliłem działy, ale za bardzo nie wiedziałem gdzie mam o tym napisać :S a więc tak bawiłem się programem registry fixer i po wyczyszczeniu rejestrow uruchomilem komputer ponownie... gdy go uruchomilem wyskoczyl komunikat ze brakuje pliku: windows/system32/hal.dll A więc moje pytanie jest takie: Czy tylko format mnie moze uratowac ?? Jeżeli nie tylko format to prosiłbym o rady w których będzie napisane co zrobić z tym fantem... Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaki Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Sprawdź czy tego pliku faktycznie nie ma i jak go nie będzie to masz tu odemnie ten plik HAL.DLL po wrzuceniu zarejestruj go Wejdź w Start > Uruchom... > regsvr32 C:\WINDOWS\system\hal.dll no ok, ale przy starcie mi sie wyswietla to ze nie ma tego pliku... a nie jak sie zaloguje... wiec napewno go nie ma:S wiec co mam zrobic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaki Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zapodaj np. w trybie awaryjnym ten z linka wyżej i go zarejestruj. zrobilbym to... ale nie za bardzo sie na tym znam... moglbys pomoc?? aha i jak cos to to jest laptop asus i jak naciskach delete przy uruchamianiu to sie nie wlaczaja te opcje na niebieskim polu <-- napisalem to bo moze sie do czegos przydac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chedder Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 zrobilbym to... ale nie za bardzo sie na tym znam... moglbys pomoc?? aha i jak cos to to jest laptop asus i jak naciskach delete przy uruchamianiu to sie nie wlaczaja te opcje na niebieskim polu <-- napisalem to bo moze sie do czegos przydac w tryb awaryjny wchodzisz wciskajac F8 podczas uruchamiania systemu ;] pokaze sie wtedy kilka opcji do wyboru sposrod ktorych jest miedzy innymi uruchom system normalnie oraz uruchom w trybie awaryjnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) tak sie konczy babranie w systemie :) jakimis dziwnymi progsami zciagnij sobie ERUNT program jest darmowy po instalacji koniecznie zostaw zeby siedzial w autorunie nie odznaczaj tego. Programik przy kazdym uruchomieniu robi ci backup rejestru do folderu ERDNT w c:\windows\ nazwy folderow to day wiec przywrocoenie jest banalnie proste co najciekawsze przy wlaczaiu sie windy nie wystakuja ci zadne okna postepuprzy robieniu kopii zapasowej jak dla mnie to plus i zeby bylo smieszne raz jak calkime padl mi system wpechalem plytke z bartpe (taki windows live cd :D) w nim odpalilem backupa i po paru sekundach winda smigala jak nowa P.S. bym zapomnial widze ze wszyscy zapomnieli o najprostszym sposobie ktory czasami dziala :) przy bootawiu xp cisniemy F8 ale nie wchodzimy w awaryjny tylko wybieramy przywroc ostatnia dobra konfiguracje czy jakos tak i moze pojdzie Edytowane 13 Stycznia 2008 przez MantisGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...