boxer Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Hej. Wpadłem na pomysł żeby zmienic cepa na cos mocniejszego. Zastanawiam sie nad E6750 (selekt) i nowym Wolfdale E8200 klik. Procek będzie chodził na AC na jakims Scythe pewnie. W sumie starczy mi 3500 na najwyższym fsb jaki się da (okolice 500x7) i nie za dużym v aby było w miarę chłodno. Priorytet to: wysoka wydajność w zastosowaniach home + gry. Cel zakupu: procek na conajmniej parę lat. Ma to wszystko chodzić na razie na P5KR i 4GB ramu + inne klocki jak wpłynie jakaś kaska to sie zobaczy czy wymienic mobasa (ale nie szybko). Kurczę nie wiem co wybrać decyzje o zakupie E6750 mam do poniedziałku podjąć. Co byście zrobili na moim miejscu. Czekać czy kupować. Edytowane 13 Stycznia 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Co za pytnaie :) Wiadomo ze nowy Intel jest lepszy ( SSE4.1 ) , chlodniejszy . Chcesz to Ci za 2-3 tygodnie sprzedam mojego E6750 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 A wiadomo ile taki E8200 będzie kosztował na początku. O Oc sie nie martwię tylko o cenę i o wspólpracę z moja płyta do której wyszedł tylko 1 nowy biosik :? od wakacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) To trzeba bylo sie pomartwic o Cene zanim zapodales tego Threada :) Nie ?? albo rybki albo aqarium Cene E8200 Intel musi dac wyzsza niz E6750 tam chyba glupich nie sieja oby tylko nie dali ceny zaporowej licze na 10-15% wiecej niz za E6750 Edytowane 13 Stycznia 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 E8200 "jest" [cenę podali, procesorów nie ma] już w Komputroniku za ~620zł. Była jeszcze jakaś aukcja na Allegro ale nie mogę teraz znaleźć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 ja tam bym bral penrynka :) http://www.allegro.pl/item294898090__intel...b_l2_wawa_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Ten kolo ma akurat za drogo na mój gust tyle to może kosztować E8400 po premierze. Za 600 zł możnaby łyknąć takiego E8200. Pozostaje kwestia kompatybilnosći mojego P35 :-| Ale jakby nie poszedł to myslę że chetnych na takie cos nie bedzie brakować :) najlepsze jest pytanie o ile spadną E6750 z ceny po wyjściu Wolfdale :lol: Edytowane 13 Stycznia 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 ja tam bym bral penrynka :) http://www.allegro.pl/item294898090__intel...b_l2_wawa_.html Tylko tak za dwa tygodnie jak cena znormalnieje - na razie to jest polowanie na nadgorliwców :wink: W podanej cenie lub nawwt niższej to powinien być E8400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Otóż przed chwila dowiedziałem się, że ceny E4xxx i E6xxx w Apollo.pl maja spaść o 10-20$ czyli jakies 25-50zł. Co do penrynów nie wiadomo narazie jakie ceny, znajomy idzie jutro do pracy to sie dowie co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocza Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Witam, Orientuje sie ktoś czy płyta główna Abit IP35 obsłuży mi Penryna E8XXX? Czy będzie na tej płycie mozliwy OC nowych procków Intela? Czekam na odpowiedz. Pozdrawiam Edytowane 13 Stycznia 2008 przez czocza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Witam, Orientuje sie ktoś czy płyta główna Abit IP35 obsłuży mi Penryna E8XXX? Czy będzie na tej płycie mozliwy OC nowych procków Intela? Czekam na odpowiedz. Pozdrawiam Google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Witam, Orientuje sie ktoś czy płyta główna Abit IP35 obsłuży mi Penryna E8XXX? Czy będzie na tej płycie mozliwy OC nowych procków Intela? Czekam na odpowiedz. Pozdrawiam te proce sa tez na sockecie 775 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) te proce sa tez na sockecie 775 ... A co to ma do rzeczy? Np W zaliznosci od procka jest wymagane 7 lub 8 bitowe vid, a nie kazda mobo to drugie obsluguje. Do tego tez polaczenie P35 + qpb533 czesto nie lubi dzialac. A to wszystko nadal 775 Edytowane 14 Stycznia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Premiera E8xxx 20 stycznia (apollo.pl). Nie mam pojęcia skąd gość miał te procki na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelb Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 ja tam bym bral penrynka :) http://www.allegro.pl/item294898090__intel...b_l2_wawa_.html U mnie w hurtowni stoją za 550zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=19 jakby ktos chciał przed premierą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) No czy E6750 czy E8200 to chyba się nie ma nad czym zastanawiać co? Chociażby dlatego, że E8200 jest tańszy (w komputroniku) nawet jak E6750 jest w promocji lol :D U mnie w hurtowni stoją za 550złto ja poprosze jednego w tej cenie :> A co do zgodności z P35 to wystarzczy że masz FSB 1333 i już masz zgodność :) Edytowane 15 Stycznia 2008 przez qamca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Oby nie było problemów tak jak mówicie bo zrezygnowałem z ciekawych ofert E6750 :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) Oby nie było problemów tak jak mówicie bo zrezygnowałem z ciekawych ofert E6750 :?czytałem test bodaj na egieldzie, że niby bez jakichś super selektów powinien sie dać puścić ten procek na ~4GHz przy boxowym chłodzeniu :banana: Poczekamy, zbadamy, zobaczymy... Nawet jeśli nie każdy się tak puści, to zawsze jest szansa trafić takiego demona :) poza tym i tak jest tańszy E8200 od E6750 więc tak czy siak wybór trafiony. A za dużo było już wychwalania przez Intela żeby się okazały Penryny klęską... Edytowane 16 Stycznia 2008 przez qamca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...