paczka01 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Witam, jakiś czas temu zmieniłem net, z 3/0,5 na 5/1 Mbit, niestety jednak nie jestem w pełni zadowolony. Wszystkie testy prędkości pokazują, że łącze spełnia to co obiecuje provider, również pobieranie z http, ftp i bt idzie całym pasmem - do 630 kB/s i wydawałoby się wszystko ok, jednak kiedy coś w tle sie pobiera - obciążając łącze nawet w 10% - mam problemy z przeglądaniem stron , mianowicie nie wyświetlają sie wszystkie elementy, albo klikam, żeby przeszło do strony to przeglądarki "myślą" przez pół sekundy - tak jak normalnie kiedy łączą sie z dnsami, serwerami itp, ale po tej pół sekundzie przeglądarka przestaje - tak jakby pobrała to co miała pobrać. na wolniejszym łączu nei zaobserwowałem tego zjawiska spotkał się ktoś z takim zachowaniem ? co może być nie tak? może modem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Gdy ja ściągam z cała prędkością łącza też mi net wolno czyta strony.. bo pobieranie zabiera całą prędkość łącza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ale u mnie zwalnia, nawet przy 10% użycia pasma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Bo to nie ma znaczenia czy 10% zy 50% czy 95%. Wszystko sprowadza sie do ilosci jednoczesnych polaczen. Jesli jest ich za duzo to nie ma szans na komfortowe przegladanie stron. Nie wiem jaka jest u Ciebie sytuacja, czy jest router czy masz tylko sa modem podpiety do kompa, ale musisz w programie sciagajacym ograniczyc ilosc polaczen a jesli masz router to jeszcze skonfigurowac QoS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 A ilosc jednoczesnych polaczen, wydaje mi sie ze na poprzedni laczu byla odpowiednio duza ze nie zauwazales teraz na nowym jest zbyt ograniczona . Chociaz sciagasz z 10% obciazeniem twoj program wykorzystuja cala ich ilosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Nie wiem jaka jest u Ciebie sytuacja, czy jest router czy masz tylko sa modem podpiety do kompa, ale musisz w programie sciagajacym ograniczyc ilosc polaczen a jesli masz router to jeszcze skonfigurowac QoS.nie kazdy router ma QoS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Wiem o tym doskonale. Zakładam tylko, że autor tematu ma porządny sprzęt :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 router docelowy ma qos - asus WL-500W jednak problem występował na modemie od chello, router jeszcze nie podłączony Panowie, bardzo dziękuję za pomoc, faktycznie problem był z ilością połączeń w samym OS, xpspy i już połączeń jest duuużo więcej i problem zniknął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...