cZaJn!k Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Witam, jestem kompletnie zielony jeśli o laptopy chodzi. A muszę dokonać dobrego wyboru. Pod uwagę biorę tylko 2 firmy, HP i ASUS. Podobno laptopy tych firm są najsolidniejsze (np. kolega już 3 raz odsyła swojego Acera, tym razem touchpad, a z kolei w Fujitsu-Siemens spękały zawiasy od wyświetlacza). Cena jak już wcześniej wspomniałem najlepiej niech nie przekracza 2300, a jeśli już to niech to będą sprawy groszowe... ......Laptop ma służyć przede wszystkim do wygodnej pracy, przeglądania internetu, gg, skype, wypalanie płytek, w ekstremalnych przypadkach jakiś film ewentualnie, gry - sporadycznie, i tak mam coraz mniej czasu. Chciałbym żeby instalacja jakiegoś nowszego Windowsa, chociażby Visty nie sprawiła problemów (kiedyś na starym stacjonarnym z powodu integry na mobo skutecznie zastrajkował Windows ME). Miłym dodatkiem byłaby kamera. Laptop do internetu "podłączony" będzie za pomocą routera, także chyba ta bezprzewodowa karta sieciowa też konieczna... No i Bluetooth Polecilibyście mi jakiś model?, chciałbym maksymalnie dobrze wydać te 2300 PLN, jeździłem już po sklepach w Krakowie, ale słabiutko z wyborem...sprzedawcy mi mówią, żebym ewentualnie jakiś model im powiedział to mi sprowadzą, ale jak już pisałem, laptop to bardziej konstrukcja zamknięta i części mimo iż mają podobne nazwy to trochę różnią się od ich stacjonarnych odpowiedników No to tyle chyba...prosiłbym o pomoc :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denzel Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 W wyborze laptopa bierz pod uwagę jedynie - HP, Dell, Toshiba i ew. ASUS. Skłaniam się do HPka z Turionem 64 X2, których do tej ceny znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZaJn!k Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 No właśnie nie wiedziałem w ogóle co to jest ten Turion i dlatego polowałem na laptopa z Athlon64 X2 na pokładzie, Turion64 X2 będzie lepszym wyborem? Jeśli możesz to dałbyś mi też linka do jakiegoś sensownego sklepu internetowego?, tak żebym chociaż upatrzył tam konkretny model Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekbobi Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 do 2300zł mozna sie przyjrzec Asus X51rl-ap065 pare tematów nizej masz o nim. Ja go wlasnie zamówilem i czekam na przesylke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZaJn!k Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 A wiadomo coś o Asus F5N-AP074 ??, jemu się od samego początku przyglądam i chyba ma wszystko to co wymieniłem w pierwszym poście... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denzel Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Za tę kasę to fajny sprzęt, dwurdzeniowy procesor, dużo RAMu i grafika na starsze gry - tylko brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ten Geforce 7000 to jak się ma do GMA 950? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZaJn!k Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 No właśnie, też by mnie o interesowało, bo zarówno procesory jak i karty graficznie różnią się oznaczeniami od ich większych odpowiedników. Ja bym był ciekawy jak się ma Athlon64 X2 TK-55 do Celeron M 530. To samo tyczy się GeForce 7000 vs. np. ATi Mobility Radeon X1100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denzel Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Athlon 64 X2 na pewno jest lepszy od Celerona, przecież to dwurdzeniowiec! GeForce 7000 będzie na równi z Radeonem X1100, GMA950 jest najgorsze, bo nie ma nawet jednostek T&L. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZaJn!k Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Witam po krótkiej przerwie :), na 90% dzisiaj będę zamawiał ASUS F3U-AP052, chyba najlepsza propozycja ze wszystkich wcześniejszych które wymieniłem. No i ma Bluetootha :razz: Dobry według Was ?? Tam w opisie na dole napisali, że "Gwarantowana kompatybilność jedynie z systemem operacyjnym Vista !!!" Czy to znaczy że z XP pass ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 jesli sobie znajdziesz sterowniki to zainstalujesz xp a na stronie firmowej beda stery tylko do visty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZaJn!k Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) ASUS F3U-AP052 - już mam go w domu :), jestem zadowolony z zakupu, system już postawiłem, XP SP2, tyle że dźwięku na razie nie ma :( ... Dźwięk już jest Ostatni problem jaki został to Kontroler Ethernet (w menadrzeże urządzeń występuje jako "Inne Urządzenie" zainstalowałem już chyba wszystko z tej stornki Asusa i nic :/ Edytowane 23 Stycznia 2008 przez cZaJn!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 jest dylemat: http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/253354 http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/253368 http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/237365 http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/210539 no i k.... nie wiem .... czym sie różnia te procki w Fujikach? który wydajniejszy? mnie sie zdaje, zę ten "Core 2 Duo T5450 1,67" będzie wydajniejszy od "Pentium T2130 1,86" i nawet od "Core Duo T2450 2,0" ... s może jednak 2 gigaherce daja radę? te pentiumy to odpowiedniki stacjonarnych pentium dual core? czy nie jest tak, ze ten T5450 ma większy cache, szersząmagistralę i lepsze zarzadzanie energią? poza tym na niektórych stronkach jest, że to już najnowsza platforma Santa ROsa jakas, który z tych lapów ma wi-fi zgodne z "n"? szersza magistrala zrekompensuje nieco niższe taktowanie? no i jak to się ma wydajnościowo do Hapeka? niby hapek lepsza firma ... gdybym musiał wybierac z tych 3 to który? no i po co az tyle jest tych procków mobilnych? po co wymyślili aż tyle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...