Kruchy Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Witam Mam problem. Co jakiś czas wywala mi porty USB w laptopie, mam tam podłączoną myszke i modem neostrady. Dzieje się to różnie, czasami cały dzień spoko a czasami odrazu. Poprostu wszystko po włączeniu jest spoko a nagle wywala komunikat o nieznanych urządzeniach usb i nie działa aż do restartu. Robiłem już na nowo system z orginalnymi sterownikami i nic nie pomogło. Ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać? Czy to może być usterka mechaniczna? Pozdrawiam i dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Sprawdz czy nie masz wlączonego gaszenia portow USB w opcjach oszczędzania energii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanx Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) w menadzeze urzadzen - gałąź kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej - i im podległe gałązki odznacz: zezwalaj komputerowi na wyłączenie tego urządzenia w celu oszczedzania energii jeżeli to nie pomoże - moze to oznaczac jakiś problem z napieciami na USB może coś poszło - jakies przebicie na modemie, albo myszy(może się spsuła - poszła elektronika przetwarzania i komputer glupieje) - popróbuj podłączając coś innego czy daje ten sam efekt - drukarka inna mysz, albo cóś :-P . może stosujesz jakieś przedłużacze USB, albo zbyt długie, cinkie kable - one też mogą robic takie jaja usterka mechaniczna ? obejrzyj wtyczki i porty - czy nie są wyrobione, wyłamane, czy coś nie łączy, nie ma jakiegos paprocha, czy wtyczki się nie stykają metalem bo w tym laptopie port USB jest jeden nad drugim - przyczyn może być tysiące do najgorszej - uszkodzenia kontrolera na płycie Edytowane 14 Stycznia 2008 przez Jeanx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) Dzięki, sprawdze. Modem neo (nówka sztuka) jest podłączony orginalnym kablem usb a myszka jest bezprzewodowa MSa pod BT więc to tylko mały klucz. Edytowane 14 Stycznia 2008 przez kiceksc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario2345 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Witam Mam problem z USB, gdy podłączam jakieś urządzenie, laptop sie zwiesza, po restarcie komp w ogóle się nie odpala (ładownie systemu i pojawia czarny ekran na tym koniec) dopiero po odczekania paru minut laptop się uruchamia. Zrobiłem format i miałem problem z jego zainstalowaniem (komp się wieszał), ale to też nic nie pomogło Czy pozostaje mi tylko serwis ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 sprawdz najpierw w biosie czy można wyłączyc USB, wyłącz botowanie z USB i innych wejść, odepnij wszystko co masz pod niego podpięte, mysz,klawiaturę, sieciówkę itd. następnie testuj USB mogło się przepalić a wtedy to już tylko serwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario2345 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Laptop chodzi już dobrze ale o USB mogę tylko pomarzyć, za każdym razem jak podpinam jakieś urządzenie to się zawiesza, jedynie po podłączeniu myszki nic sie nie dzieje (ale myszka nie chodzi), a system wykrywa ją jako nieznane urządzenie :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...