Siqer Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Witam Zrobilem Vmoda na K7S5A i mam dylemat :? . Jakie napiecie wedlug was jest jeszcze w miare bezpieczne. Mam Durona 1000Mhz, chlodzenie woda (pompa od pralki, nagrzewnica+2wentyle, naczynie 10l). Jak na razie zatrzymalem sie na 2.05. Jakie macie napiecia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Ja tak tylko przy okazji.Co jakis czas przewija sie tu temat vmoda.Mam w związku z tym pytanie - w jaki sposób to zrobić ? Czy da sie to wykonać na kazdej plycie ? Moja np to MSI K7T Turbo.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 A jaką masz temperaturę na takim napięciu ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fux Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 A wiec ja zrobilem ten modzik sobie i najmniejszy rezystor ktory wladowalem do 10k, jesli dobrze pamietam to mialem wtedy napiecie 2,05-2,08V . Cpu Stability Test w tescie nagrzewajacym procka przy zamknietej obudowie mialem odpowiednio system-33 stopnie , proc-61. Natomiast gdy obnizylem napiecie do normalnego to mialem temp. procka o 9 stopni mniejsza :> Wiatraczek to Titan TTC d5tb2 a procek to TB1,2ghz. Zrobilem jeszcze moda dla zmiany napiecia dla DDR i jeszcze jednego dla zmiany napiecia dla chipsetu i ddr, niestety nadal fsb166 i 1,5ghz poza zasiegiem.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Ja tak tylko przy okazji.Co jakis czas przewija sie tu temat vmoda.Mam w związku z tym pytanie - w jaki sposób to zrobić ? Czy da sie to wykonać na kazdej plycie ? Moja np to MSI K7T Turbo.... da sie :) http://www.ocinside.de/html/workshop/msi_k...urbo_vcore.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 A do SOltka SL-75KAV jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siqer Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Ja tak tylko przy okazji.Co jakis czas przewija sie tu temat vmoda.Mam w związku z tym pytanie - w jaki sposób to zrobić ? Czy da sie to wykonać na kazdej plycie ? Moja np to MSI K7T Turbo.... Oczywiescie, ze na kazdej. Kazda plyta glowna ma swoj wlasny zasilacz z dzielnikiem napiec. Dostaje on okreslone napiecie i zmienia je na takie jakie chce procek. Zabawa polega na wstawieniu rezystora pomiedzy nozka z wejsciem a nozka z wyjscciem. Rezystor przerzuca troche pradu (w zaleznosci od jego rezystacji (im mniejszy opor tym wiecej pradu)) na wyjscie i ta da. Ot i caly Vmod :D Poszukaj w sieci jaki uklad scalony jest u Ciebie dzielnikiem napiecia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siqer Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 A jaką masz temperaturę na takim napięciu ???Idle: 37C Stress: 45 Procek jest bardzo dziwny, bo za cholere nie chce pojsc na 10*133 nawet przy 2.05, ale jak schlodzilem go woda z lodem do okolo 30C to poszedl nawet przy 1.86 i stabilny byl jak skala. Odpalal nawet przy 10*138, ale przy windzie umieral :( Jak sadzicie wystarczylby 74W Peltier, czy moze jest jakis inny sposob bezogniwowy? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...