Qubusss Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Witam! Kupiłem Phenoma, wgrałem nowy bios i bez problemów wykryło procesor ale z instalacją windows juz tak łatwo nie poszło. Wywaliło instalacje Windowsa XP, Windowsa XP 64 bit- zainstalowała sie jedynie Vista ale i tak sie wieszała. Kupiłem nowy zasilacz CHIEFTEC 450 W ale to nic nie dało, przestawiłem pamięci (dual kit Geil 2x1GB) z 800Mhz na 667Mhz i nagle wszysdtko ok. Chciałbym kupić pamięci 1066Mhz ale nie wiem czy będą działać-według producenta płyta z nowym biosem obsługuje takie pamięci-czy ktoś może próbował?Druga sprawa nie wiem jakie ramy-jaka firma,jakie CL będzie najlepsze???prosze o pomoc, bo puki co to mój wynik w 3Dmarku spadł o jakies 200 punktów(wczesniej miałem AMD x2 5200), a nie o to mi chodziło:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mycha Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 podnies napiecie na pamieci geile chyba ok 2.1V wymagaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 to może nie pomóc - kontroler pamięci jest wbudowany w procesor - bios jest za świerzy i jeszcze jakiś czas takie cyrki mogą być o ile producent je wogóle wyeliminuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...