Skocz do zawartości
pawel5000

Dziwny Odczyt Z Hd Tune

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu mam problem z uruchomieniem kompa zawsze jak uruchamiam pierwszy raz to dochodzi do paska Wiindows i nic i pasek tak sobie idzie i idzie pomaga dopiero wyłączenie przyciskiem Power i powtórne walczenie wtedy jest OK

Ściągnąłem sobie dziś program HD Tune i zdziwiło mnie ze zakładce Health mam zaznaczone jeden proces na żółto

Czy sie już martwic o dysk czy tak ma być i jest ok

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam identyczne odczyty-najwyrazniej seagate tak ma(moj chodzi 1720h-250GB)

pozdrawiam

edit

moze masz syf w systemie i cos nie zaskakuje za 1wszym razem? druga sprawa, widze po smarcie ze dosc czesto zdaza ci sie wylaczac komputer przyciskiem-niezbyt dobre dla dysku btw :)

Edytowane przez 3rRoR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pawel5000 napisał(a):

Od jakiegoś czasu mam problem z uruchomieniem kompa zawsze jak uruchamiam pierwszy raz to dochodzi do paska Wiindows i nic i pasek tak sobie idzie i idzie pomaga dopiero wyłączenie przyciskiem Power i powtórne walczenie wtedy jest OK

Ściągnąłem sobie dziś program HD Tune i zdziwiło mnie ze zakładce Health mam zaznaczone jeden proces na żółto

Czy sie już martwic o dysk czy tak ma być i jest ok

no to jeszcze jak juz jesteś przy tym programie to zrób dwa inne testu którymi dysponuje program i zamieść zrzuty z efektami, podczas pierwszego testu wyłącz wszystkie programy pracujące w tle mogące w znaczmy stopniu wykorzystywać dysk, ostatni test powinien nie być "szybki"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawadaki napisał(a):

no to jeszcze jak juz jesteś przy tym programie to zrób dwa inne testu którymi dysponuje program i zamieść zrzuty z efektami, podczas pierwszego testu wyłącz wszystkie programy pracujące w tle mogące w znaczmy stopniu wykorzystywać dysk, ostatni test powinien nie być "szybki"

O to ci chodzi

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi