Skocz do zawartości
regis44

Athlon 1700+ 0.13 i zmiana mnoznika...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Problem jest nastepujacy posiadam athlona 1700 z odblokowanym mnoznikiem ...jak narazie sprawdzilem do 15 x ..dalej system nie wstaje ...ciekawe dalczego...Temp procesora jest w granicach 34-42 po podkreceniu , posiadma plyte gigabyte 7vax 9na ktorej niestety wszelkie podkrecenia magistrala nie wchodzi w gre p9niewaz mam wylaczone 166 fsb

(pododbno tak jest tylko w rev1.2)

Teraz 2 pytanka dlaczego system wiesza sie przy 15x i dlaczego nie wstaje przy 16x....przeciez rev.bo roznia sie tylko domyslnym mnoznikiem mam racje???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16x133 to juz bardzo duzo = 2133. Na takich ustawieniach chocby nie wiem jaki egzemplarz to IMHO ci nie wstanie na 1.6V. Poza tym to daj po prostu napiecie polus 10% czy tam 5% jesli starczy i napewno ci pojdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie pokombinuje jeszcze z napieciem...myslicie ze brak stabilnosci systemu przy 15x jest wlasnie spowodowane nizszym napieciem???

a tak przy okazji wiecie moze czy istnieje sposob odblokowania fsb166 na tym mobo??thanx for all the answers..:)[/i]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie które mobo dają taki mnożnik bez nacinania.Rev 1.2 obsłóguje procki z fsb 166 mhz tylko jak masz procka 133 fsb to nie da rady go na fsb 166 z dzielnikiem.Ja bym zrobił (było kiedyś na forum) procka na stałe na fsb 166.Nie pamiętam jak, ale trzeba cos tam połączyć i juz mamy procka z fsb 166 mhz.Poszukaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...