Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam się nad zakupem myszy. Mam na to przeznaczone 50zł. Nie jestem zbyt wymagający w tym kierunku, ale oczekuje od myszki dobrego wkomponowania się do ręki, dokładnej i miłej, nadającej się do grania (głównie w strategie). Najchętniej coś z Logitech (jakoś dobrze mi się ta marka kojarzy), ale nie koniecznie, jestem otwarty na wszelkie propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Microsoft Wheel Mouse Optical 1.1a !!!!

właśnie sobie zamówiłem, mysz po prostu roxuje rulezem

szkoda, że tylko 400dpi ale trudno, do windy sobie zostawiam x718bf a do gierek wmo :)

http://www.esreality.com/?a=longpost&i...5679&page=4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Microsoft Wheel Mouse Optical 1.1a !!!!

właśnie sobie zamówiłem, mysz po prostu roxuje rulezem

szkoda, że tylko 400dpi ale trudno, do windy sobie zostawiam x718bf a do gierek wmo :)

http://www.esreality.com/?a=longpost&i...5679&page=4

W jakiej rozdzielczości grasz ?

Mi jeszcze nigdy nie przeszkadzało 400dpi w 1024x768 i pewnie w 1280x1024 też by nie przeszkadzało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakiej rozdzielczości grasz ?

Mi jeszcze nigdy nie przeszkadzało 400dpi w 1024x768 i pewnie w 1280x1024 też by nie przeszkadzało.

JA w Battlefield 2 przy strzelaniu ze snajpery miałem poważne problemy przy myszy 400 dpi ( celownik przeskakiwał czasem cel i trzeba było strzelać nieco obok ) .... generalnie dało się dostrzec że celownik porusza się gubiąc piksele i to przy rozdziałce 1024x768. W UT przy 400 dpi w 1024x768 a szczególnie 1280x960 już było wyraźnie widać że celownik porusza się po "kratownicy" ze skokiem kilku pikselowym ! Obecnie gram tylko przy 1280x960 i krzywo patrzę na myszy nawet o rozdzielczości 800 dpi. Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko "jakś myszka 400 DPI" to nie jest to samo co myszka MS OPTICAL 1.1A...

To ma ten sam sensor co MS Explorer 3.0A i w 1280x960 nie ma opcji żeby gubił cokolwiek...

"Nie masz opcji"? ... czy "nie widzisz"? albo po prostu "pracujesz na niskiej czułości". Nie ma wyjątków ... jeśli MS Explorer 1.1 lub 3 ma 400 dpi to choć byś nie wiem co pisał to będzie się zachowywał tak jak inna mysz 400 dpi pod wzgl. rozdzielczości - chyba że wierzysz w "voodoo" :lol: Ja napisałem jakie są efekty używania myszy Logitech Mouse Man Wheel 400 dpi i napis Microsoft przy modelu 400 dpi tego nie zmieni na lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz, mi nic nie przeskakiwało nawet przy 1680x1050

usb@1000Hz

przejście z x718bf po kilku sekundach na WMO - kopara w dół!!!

Zrób dwa zrzuty ekranowe 1 - położenie celownika początkowe i 2 - przesunięcie o najmniejszą możliwą odległość ... mi przy 400 dpi wychodziły przesunięcia po 4 pix co najmniej ... a zarejestrowane moje zrzuty z UT pokazują przesunięcie o 6 pix !! ( i to w zakresie 1024x768-1280x800 jeśli dobrze pamiętam ). Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi