Skocz do zawartości
Kaloryfer

CoolBits i dziwna czestotliwosc

Rekomendowane odpowiedzi

Jol

Czemu w CoolBitsie mogę zmienić częstotliwość pamięci tylko od 1 do 100 mHz, myślałem na początku że to jest o ile mhzetów podkręcam no i wziałem 10 a tu mi zaczyna ekran szaleć, potem wziąłem na 100 mhz i biore powerstripa wlaczam a tu patrze a rzeczywista czestotliwosc pamieci wynosi 100 mhz no to sie przestraszylem i szybko wzialem na default.

Czemu tak jest ? Zależy mi na podkręcaniu w coolbits bo slyszalem ze najlepiej sie w nim kreci ! prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z moich doświadczeń wynika po prostu ze coolbits saks !!!

Zainstaluj sobie Leadtek'owego Winfoxa i bedziesz hulał...

Programik zajebisty - zintegruje Ci sie z właściwościami ekranu - wygoda obsługi i wogule...:)

jou!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WinFox to kupa g..a :evil:

Nigdy nie instaluj tego shita !!

Od kolorów interfejsu dostaniesz na dodatek zawrotów głowy!

Zassij lepiej NVMax albo Geforce Tweak Utility (ten ostatni jest najbardziej zaawansowanym tweakerem do kart grafiki)

Linki:

GTU

Generalnie mnóstwo fajnych plików-poszukaj sam

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt!- kolory w WinFoxie moze i saks, ale to tylko w menu w taskbarze.Wystarczy to wylaczyc i po klopocie :) Poza tym wszystko jest swietne.Przy starcie kompa nie wyskakują jakies <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe menu powitalne i takie roozne badziewia ktoorych nie cierpie - jak z coolbitsami-a dzialanie coolbitsoow juz znasz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może masz kartę Dream`a? Ja mam taką i na niektórych dętkach licznik głupieje - spróbuj NVMax`em albo Powerstripem. A może ona jest na DDRach (po częstotliwości można tak wywnioskować)? Ktoś ma taką kartę?

Ja mam dreama ale nie na ddrach. a ty masz drema, czym go krecisz ? i jeszcze jakiej firmy masz pamieci na nim ? i jeszcze ile wyciagasz ? i jeszcze jakie stery zainstalowac ? heh, duzo pytan !!! :twisted:

:::::

ale chce wiedziec wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...