caillain Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 @godzio1 Ale kolego nie wszyscy musza opierac sie na wiedzy redaktorow jakichstam serwisow i ich opiniach. Zaczales dyskusje jak ktos, kto "siedzi w temacie", wiec tak tez zostales potraktowany. Powinienes trzymac sie kanonu, jaki usilowales narzucic. To, co publikuja serwisy w Polsce i za granicami naszego kraju nie zawsze jest zgodne z prawda, testy nie koniecznie sa przeprowadzone w prawidlowy i adekwatny sposob. Dlatego tez posilkujemy sie wiedza z np. takich wykresow. Przetwarzasz badz przyswajasz informacje. Stad end of topic - koniec dyskusji. Bo wpadnie moderator i dostaniemy wszyscy po tylku za dyskusje nie na temat, o czym juz wspominalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) Odpowiem w Twoim stylu :D Twoimi argumentami było to, że coś DODANO i PRZEBUDOWANO, a to są właśnie USPRAWNIENIA. Czyli phenom to tak naprawde usprawnione liczydło, bo Liczyd%C5%82orozne rzeczy. Ba, to prymitywne urządzenie jest Abakus_%28liczyd%C5%82o%29! Intel i AMD kopiuja rozwiazania Wilhelma Schickarda, bo sami nic nowego nie potrafia wymyslic! Dzieki, nigdy nie patrzylem na to pod tym katem :D Edytowane 14 Stycznia 2008 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godzio1 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Podałem Ci 3 serwisy, ale kiedy pojawił się Sledgehammer, trąbiła o tym cała masa innych serwisów. Twierdzisz zatem że Tomshardware, X-bit labs i CPU reviews piszą bzdury. Wystąp więc do nich z pretensjami :) Chcesz to podam Ci jeszcze trochę podobnych linków ?. Z tego co piszesz - to Ty jesteś w opozycji do tego co pisze większość serwisów, masz własne zdanie, czy może czerpiesz wiedzę od wróżki ? :) O jakich Ty wykresach i testach mówisz ? To jaka jest struktura rdzenia, nie wychodzi mój drogi w żadnych testach i na wykresach :) Wybacz ale teraz to już dałeś popis - co Ty 3DMarkiem sprawdzasz co ma w środku cpu ? !!! :) Jeżeli Ty jesteś takim świetnym fachowcem, zaneguj i obal tu na forum to co napisali w tych serwisach a potem będziemy gadać dalej. Ja Ci podałem adresy serwisów gdzie twierdzą, że te procesory są bardzo podobne. Jeżeli chcesz zachować choć trochę obiektywizmu, daj mi tyle samo linków, gdzie piszą że te procesory nie są do siebie wogóle podobne. Swego czasu wszędzie pisano o podobieństwach tych procesorów i ja bałwan w to uwierzyłem...... Widać jestem skończonym głupcem, że wierzę serwisom z bożej łaski a nie wierzę prawdziwym lokalnym fachowcom......... @godzio1 Ale kolego nie wszyscy musza opierac sie na wiedzy redaktorow jakichstam serwisow i ich opiniach. Zaczales dyskusje jak ktos, kto "siedzi w temacie", wiec tak tez zostales potraktowany. Powinienes trzymac sie kanonu, jaki usilowales narzucic. To, co publikuja serwisy w Polsce i za granicami naszego kraju nie zawsze jest zgodne z prawda, testy nie koniecznie sa przeprowadzone w prawidlowy i adekwatny sposob. Dlatego tez posilkujemy sie wiedza z np. takich wykresow. Przetwarzasz badz przyswajasz informacje. Stad end of topic - koniec dyskusji. Bo wpadnie moderator i dostaniemy wszyscy po tylku za dyskusje nie na temat, o czym juz wspominalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 jak dla mnie kandydat do tematu roku 2008 chyba, ze pani Karolina aka Pussik znow cos fajnego nam zafunduje. 62a 4ever :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) Podałem Ci 3 serwisy, ale kiedy pojawił się Sledgehammer, trąbiła o tym cała masa innych serwisów. Twierdzisz zatem że Tomshardware, X-bit labs i CPU reviews piszą bzdury. Wystąp więc do nich z pretensjami :) Chcesz to podam Ci jeszcze trochę podobnych linków ?. Z tego co piszesz - to Ty jesteś w opozycji do tego co pisze większość serwisów, masz własne zdanie, czy może czerpiesz wiedzę od wróżki ? :) O jakich Ty wykresach i testach mówisz ? To jaka jest struktura rdzenia, nie wychodzi mój drogi w żadnych testach i na wykresach :) Wybacz ale teraz to już dałeś popis - co Ty 3DMarkiem sprawdzasz co ma w środku cpu ? !!! :) O czym ty do mnie piszesz :D ? Jaki 3DM, jakie wykresy, gdzie ja ci cokolwiek takiego pokazałem :D ? Gdzie napisalem, ze Tomshardware, X-bit labs i CPU reviews piszą bzdury? Najlepiej daj link, bo niezle ci to idzie. No i skromna prosba. Odpowiedz KONKRETNIE na jakies pytanie :D jak dla mnie kandydat do tematu roku 2008 chyba, ze pani Karolina aka Pussik znow cos fajnego nam zafunduje. 62a 4ever :twisted: Nie przeszkadzaj mi w karmieniu trola noobie! Edytowane 14 Stycznia 2008 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 yeah! :lol: dobra panie godzio1, gdzie ten link o który prosiłem przed wydzieleniem tematu a propos potwierdzenia tezy: "...obecna sytuacja na rynku, to już niestety nie konkurencja, ale próby ratunku." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Podałem Ci 3 serwisy, ale kiedy pojawił się Sledgehammer, trąbiła o tym cała masa innych serwisów. Twierdzisz zatem że Tomshardware, X-bit labs i CPU reviews piszą bzdury. Wystąp więc do nich z pretensjami :) Chcesz to podam Ci jeszcze trochę podobnych linków ?. Z tego co piszesz - to Ty jesteś w opozycji do tego co pisze większość serwisów, masz własne zdanie, czy może czerpiesz wiedzę od wróżki ? :) O jakich Ty wykresach i testach mówisz ? To jaka jest struktura rdzenia, nie wychodzi mój drogi w żadnych testach i na wykresach :) Wybacz ale teraz to już dałeś popis - co Ty 3DMarkiem sprawdzasz co ma w środku cpu ? !!! :) Jeżeli Ty jesteś takim świetnym fachowcem, zaneguj i obal tu na forum to co napisali w tych serwisach a potem będziemy gadać dalej. Ja Ci podałem adresy serwisów gdzie twierdzą, że te procesory są bardzo podobne. Jeżeli chcesz zachować choć trochę obiektywizmu, daj mi tyle samo linków, gdzie piszą że te procesory nie są do siebie wogóle podobne. Swego czasu wszędzie pisano o podobieństwach tych procesorów i ja bałwan w to uwierzyłem...... Widać jestem skończonym głupcem, że wierzę serwisom z bożej łaski a nie wierzę prawdziwym lokalnym fachowcom......... Mam gdzies opinie pewnej czesci serwisow. Dlaczego? Porownaj recenzje tego samego sprzetu, grafiki, procka, co tam sobie chcesz na paru polskich portalach. Wnioski? Dochodze do nich sam, czytamy caly zamieszczony tekst. Gratuluje wlasnego tematu, radzilem zeby zalozyc B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Nie przeszkadzaj mi w karmieniu trola noobie! o przepraszam panie, ze przeszkodzilem w krucjacie. poratuj mnie sztuka wolfdale cobym ja niegodny mogl sprawdzic czy to cudo techniki bedzie wspolpracowac z moim mobo. i jeszcze raz wybacz :lol: :twisted: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godzio1 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Tobie idzie jeszcze lepiej - to było do Hammerheada a nie do Ciebie :) No ale skoro teksty do niego bierzesz tak do siebie to może Ty i on to ta sama osoba i pomagacie sobie nawzajem ?:) A linki to już dałem w sumie trzy i wystarczy, bo widać nawet nie chciało Ci się tam zaglądać, bo i po co, skoro samemu się wie najlepiej :) Co do konkretów a raczej ich braku, to już zostałeś mistrzem wieczoru - czytasz wątki nie do Ciebie i uważasz że to do Ciebie, nie czytasz tego co jest do Ciebie, chłopie, pobudka !! :) O czym ty do mnie piszesz :D ? Jaki 3DM, jakie wykresy, gdzie ja ci cokolwiek takiego pokazałem :D ? Gdzie napisalem, ze Tomshardware, X-bit labs i CPU reviews piszą bzdury? Najlepiej daj link, bo niezle ci to idzie. No i skromna prosba. Odpowiedz KONKRETNIE na jakies pytanie :D Nie przeszkadzaj mi w karmieniu trola noobie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 @MaSell godzio1 odpisywal na mojego posta :lol2: To jaka jest struktura rdzenia, nie wychodzi mój drogi w żadnych testach i na wykresach :) Wybacz ale teraz to już dałeś popis - co Ty 3DMarkiem sprawdzasz co ma w środku cpu ? !!! :):blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) Tobie idzie jeszcze lepiej - to było do Hammerheada a nie do Ciebie :) No ale skoro teksty do niego bierzesz tak do siebie to może Ty i on to ta sama osoba i pomagacie sobie nawzajem ?:) A linki to już dałem w sumie trzy i wystarczy, bo widać nawet nie chciało Ci się tam zaglądać, bo i po co, skoro samemu się wie najlepiej :) Co do konkretów a raczej ich braku, to już zostałeś mistrzem wieczoru - czytasz wątki nie do Ciebie i uważasz że to do Ciebie, nie czytasz tego co jest do Ciebie, chłopie, pobudka !! :) Piszesz post bezposrednio pod moim - odpowiedz jest do mnie. Jak odpisujesz na czyjs post to najpierw cytujesz fragment ktory komentujesz. Podstawy korzystania z forum... no chyba ze czytasz od dolu :D Nadal nie odpowiedziales konkretnie na zadne z moich pytan :D Edytowane 14 Stycznia 2008 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godzio1 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 To podaj te serwisy, które zaprzeczają temu co pisze w tych do których dałem Ci linki. I powiedz wyraźnie że tam napisali bzdury. Czyli sam doszedłeś do tego czym różni się A64 od AXP - mistrzostwo świata, jak to zrobiłeś z pomocą LUPY ????!!!! :):):) Więc podaj mi takie serwisy, które przeczą temu co mówię Mam gdzies opinie pewnej czesci serwisow. Dlaczego? Porownaj recenzje tego samego sprzetu, grafiki, procka, co tam sobie chcesz na paru polskich portalach. Wnioski? Dochodze do nich sam, czytamy caly zamieszczony tekst. Gratuluje wlasnego tematu, radzilem zeby zalozyc B-) MaSell Wybacz - poprawię się - ale był w nim odnośnik do wypowiedzi Hammera - do mnie też nie wszyscy piszą tytułując w nagłówku, ale jakoś się domyślam, co od kogo:) Piszesz post bezposrednio pod moim - odpowiedz jest do mnie. Jak odpisujesz na czyjs post to najpierw cytujesz fragment ktory komentujesz. Podstawy korzystania z forum... no chyba ze czytasz od dolu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Czyli sam doszedłeś do tego czym różni się A64 od AXP - mistrzostwo świata, jak to zrobiłeś z pomocą LUPY ????!!!! :):):) Więc podaj mi takie serwisy, które przeczą temu co mówię Liczylem piny :wink: Najpierw cytat, potem odpowiedz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketyow Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Nawet zupelnie nowy procek, zaprojektowany od nowa i tak bedzie tylko takim wlasnie "usprawnieniem" poprzednikow a to z tego wzgledu ze musi byc kompatybilny w dol. Nawet jesli zmiany w architekturze sa rewolucyjne, to proc z SSE4 obsluguje takze SSE1 wprowadzone lata temu. Wezmy takiego Itanium - 64bitowiec, wlasciwie jedyny prawdziwy sposrod blaszakowych prockow, nie zaznal slawy za sprawa braku kompatybilnosci. O 32 bitowych aplikacjach mozna tu pomarzyc. I tak, jego mozna nazwac nowym prockiem, choc pewnie strukturowo z pewnoscia tez korzystal ze starszych technologii, bo jak raz cos odkrywasz to po co odkrywac to drugi raz. Ale on tu odbiega od starych struktur, tu juz nie wlaczysz glupiego programu ktorego uzywales na w95 czy 98. Nie rozumiem autora watku, ktory uwaza za chyba zacofanie tego ze kazdy procesor jest powrotem do tych starych pierwszych technologii, ze jest swego rodzaju ich usprawnieniem. Kwestia kompatybilnosci jest tu tak wazna ze nawet gdyby powstal procesor o calkowicie nowej architekturze 20x wydajniejszy od najmocniejszych athlonow czy c2d to kto by go kupil, jesli kazda aplikacja musiala zostac na niego napisana od nowa? Owszem, moglby on emulowac funkcje prockow architektury x86, ale przeciez nie o to tu chodzi. Sens jest taki, by dalej dopalac nasze stare trupy. Kto wsiadlby na viste wiedzac ze soft z xp na niej nie ruszy? Ano nikt. I choc zbudowana od nowa, oparta na tych samych sprawdzonych zasadach, kompatybilna w dol. Bo chocby byla 100x szybsza od xp, dlugo nikt by jej nie tknal nie majac na nia softu. Moze to niezbyt trafne porownanie biorac pod uwage ze vista wcale nie jest lepszym systemem od xp, no ale mysle ze przyklad z itanium mowi za siebie. Trzeba usprawniac stare. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godzio1 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Cytat ? To jeszcze lepsze :) Cały czas się spierasz z tym co powiedziałem - a teraz prosisz o cytat bo nie wiesz z czym się spierasz ? :) Toż to walka z wiatrakami w czystym wydaniu :) Liczylem piny :wink: Najpierw cytat, potem odpowiedz? Ketyow - pozdrawiam fana prawdziwych komputerów :) Amiga też kiedyś została wykupiona przez Commodore i generalnie mi się to podobało. Commodore wykupiło też firmę MOS, która dała początek protoplaście C64, a ten komputerek to ja lubiłem szczególnie :) W wątku nie chodziło mi o to żeby wymyślać wszystko od nowa, tylko żeby zaznaczyć, że AMD rozwija procesor cudzej konstrukcji, co jest faktem niezaprzeczalnym. Nie ma znaczenia czy pomiędzy rożnymi K6 i athlonami były większe czy mniejsze różnice, generalnie jest to rozwój NEX GENa, tak jak Intel rozwija Pentium Pro. Dla normalnych użytkowników nie ma to żadnego znaczenia, mnie osobiście ani to grzeje ani ziębi. Może samo AMD zostanie przez kogoś też wykupione, Intel może też - zupełnie mnie to nie wzrusza. Wiedziałem jednak że znajdę tu paru fanatyków AMD, którym nie da spać taka zniewaga, że ich idol nie wymyślił absolutnie wszystkiego :) No i trafiłem i dobrze się bawię :) Nawet zupelnie nowy procek, zaprojektowany od nowa i tak bedzie tylko takim wlasnie "usprawnieniem" poprzednikow a to z tego wzgledu ze musi byc kompatybilny w dol. Nawet jesli zmiany w architekturze sa rewolucyjne, to proc z SSE4 obsluguje takze SSE1 wprowadzone lata temu. Wezmy takiego Itanium - 64bitowiec, wlasciwie jedyny prawdziwy sposrod blaszakowych prockow, nie zaznal slawy za sprawa braku kompatybilnosci. O 32 bitowych aplikacjach mozna tu pomarzyc. I tak, jego mozna nazwac nowym prockiem, choc pewnie strukturowo z pewnoscia tez korzystal ze starszych technologii, bo jak raz cos odkrywasz to po co odkrywac to drugi raz. Ale on tu odbiega od starych struktur, tu juz nie wlaczysz glupiego programu ktorego uzywales na w95 czy 98. Nie rozumiem autora watku, ktory uwaza za chyba zacofanie tego ze kazdy procesor jest powrotem do tych starych pierwszych technologii, ze jest swego rodzaju ich usprawnieniem. Kwestia kompatybilnosci jest tu tak wazna ze nawet gdyby powstal procesor o calkowicie nowej architekturze 20x wydajniejszy od najmocniejszych athlonow czy c2d to kto by go kupil, jesli kazda aplikacja musiala zostac na niego napisana od nowa? Owszem, moglby on emulowac funkcje prockow architektury x86, ale przeciez nie o to tu chodzi. Sens jest taki, by dalej dopalac nasze stare trupy. Kto wsiadlby na viste wiedzac ze soft z xp na niej nie ruszy? Ano nikt. I choc zbudowana od nowa, oparta na tych samych sprawdzonych zasadach, kompatybilna w dol. Bo chocby byla 100x szybsza od xp, dlugo nikt by jej nie tknal nie majac na nia softu. Moze to niezbyt trafne porownanie biorac pod uwage ze vista wcale nie jest lepszym systemem od xp, no ale mysle ze przyklad z itanium mowi za siebie. Trzeba usprawniac stare. Mam pewien apel do administratora, który przeniósł mój wątek, bez zapytania mnie o zgodę, pod taki tytuł, na który mogłem nie zechcieć dać zgody. Chyba podstawowa zasada uczciwości na tym forum jest taka, że każdy wypowiada się pod takim tematem, który uzna za stosowny. Jeżeli administrator uzna, że to jest niewłaściwe, może wątek usunąć, a nie TENDENCYJNIE MANIPULOWAĆ TYTUŁEM, co właśnie się stało. Ufam w obiektywizm osób zarządzających forum i wierzę że nie stało się to dlatego, że jednym z moich dyskutantów jest redaktor serwisu. Proszę o podjęcie uczciwych i obiektywnych działań, czyli albo umożliwienie mi nadania wątkowi wlasnej nazwy, albo usunięcie wątku z forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Wiedziałem jednak że znajdę tu paru fanatyków AMD, którym nie da spać taka zniewaga, że ich idol nie wymyślił absolutnie wszystkiego :) No i trafiłem i dobrze się bawię :) Akurat od 2 lat preferuje Intela, bo AMD niema nic ciekawego do zaoferowania dla mnie, wiec mylisz sie kolego ;) . Jednak taki c2d @5ghz syci [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Ale ten tytuł jest jak najbardziej adekwatny do treści tematu. Nadal nie doczekałem sie odpowiedzi na moje pytanie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godzio1 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Dobrze jest się wreszcie w czymś mylić :) Piszesz do mnie z C2D 5GHz ? A co na nim gotujesz ? :) Akurat od 2 lat preferuje Intela, bo AMD niema nic ciekawego do zaoferowania dla mnie, wiec mylisz sie kolego ;) . Jednak taki c2d @5ghz syci [; Adekwatny czy nie, nikt nie pytał mnie o zdanie i w tym tkwi szkopuł :) Jak Cię zaraz nazwę bez pytania jakimś adekwatnym epitecikiem, to rozumiem będziesz zadowolony ? :) Linki dawałem do Athlonów 64, linki do kryzysu AMD to towar reglamentowany, ile za nie dajesz ? Mimo wszystko jak by nie patrzeć to AMD jest w opałach : akcje lecą w dół, nowe cpu są nieszczególnie szybkie i w dodatku z błędem, a konkurencja przykręciła śrubę. Dodatkowo Nvidia właśnie pokazała kartę średniego segmentu, która bije wszystko od AMD. To chyba są powody do zmartwień ? :) Ale ten tytuł jest jak najbardziej adekwatny do treści tematu. Nadal nie doczekałem sie odpowiedzi na moje pytanie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 ... W wątku nie chodziło mi o to żeby wymyślać wszystko od nowa, tylko żeby zaznaczyć, że AMD rozwija procesor cudzej konstrukcji, co jest faktem niezaprzeczalnym. Nie ma znaczenia czy pomiędzy rożnymi K6 i athlonami były większe czy mniejsze różnice, generalnie jest to rozwój NEX GENa... TOTALNA BZDURA. Zamiast czytać bzdety wypisywane przez pseudofachowców na różnych stronkach www może najpierw zajrzałbyś do datasheetów? No tak, nie da rady: nie znasz się na elektronice, nie umiesz czytać schematów i specyfikacji, nie wiesz jak działa procesor. Rozpocząłeś ten wątek, bo myślałeś że błyśniesz na forum i zaskoczysz wszystkich swoimi rewelacjami/przemyśleniami, ale tak naprawdę dostarczyłeś tylko rozrywki starym wyjadaczom :) :lol2: Jeszcze tego nie dostrzegasz? ps. ciekawe po ilu stronach postów moderacja uzna za słuszne skończyć tą farsę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Linki dawałem do Athlonów 64, linki do kryzysu AMD to towar reglamentowany, ile za nie dajesz ?Ciekawe gdzie te linki dawałeś... Jak Cię zaraz nazwę bez pytania jakimś adekwatnym epitecikiem, to rozumiem będziesz zadowolony ? :)Szczerze mam to głęboko czy mnie ktoś na jakiśch forach obrzuca epitetami, tylko i wyłącznie pokazuje swój poziom całemu ogółowi forum. akcje lecą w dół, nowe cpu są nieszczególnie szybkie i w dodatku z błędem, a konkurencja przykręciła śrubę. Dodatkowo Nvidia właśnie pokazała kartę średniego segmentu, która bije wszystko od AMD. To chyba są powody do zmartwień ? :)CPU są konkurencyjne. CPU Intela mają dokładnie ten sam błąd co nowe AMD. Nvidia se może pokazywać, tak samo jak i Intel, narazie tylko od AMD można dostać kompletną platformę, i to było ostatnio głównym celem AMD który udało im się osiągnąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Mam pewien apel do administratora, który przeniósł mój wątek, bez zapytania mnie o zgodę, pod taki tytuł, na który mogłem nie zechcieć dać zgody. Chyba podstawowa zasada uczciwości na tym forum jest taka, że każdy wypowiada się pod takim tematem, który uzna za stosowny. Jeżeli administrator uzna, że to jest niewłaściwe, może wątek usunąć, a nie TENDENCYJNIE MANIPULOWAĆ TYTUŁEM, co właśnie się stało. Ufam w obiektywizm osób zarządzających forum i wierzę że nie stało się to dlatego, że jednym z moich dyskutantów jest redaktor serwisu. Proszę o podjęcie uczciwych i obiektywnych działań, czyli albo umożliwienie mi nadania wątkowi wlasnej nazwy, albo usunięcie wątku z forum. Jako 'wlasciciel' pierwszego posta mozesz go edytowac chyba nie? :blink: A poza tym to ten topik i tak pojdzie do kosza, bo zadna konstruktywna dyskusja sie w nim nie toczy. Moze juz pora spac? Wkleiles pare linkow i caly czas sie do nich odwolujesz, a sam nie potrafisz odpowiedziec na prawie zadne pytanie, z zagadnien technicznych na zadne. Proponuje tez zmienic forum, bo to chyba nie jest Ci 'pisane'. EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godzio1 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Tomazzi TOTALNY ZNAWCO. Czyli to wszystko co napisali w tych wszystkich linkach to bzdety napisane przez pseudofachowców :). I jesteś tego pewien, czy może też nawet tam nie zaglądałeś ? :). Dodam, co zresztą pewnie dobrze wiesz, że takich linków jest dużo więcej. Może ZNAWCO TOTALNY naprzód podważ w obiektywny sposób to co tam napisali, a potem dopiero zacznij TOTALNIE BŁYSZCZEĆ i się TOTALNIE EMOCJONOWAĆ ? :) TOTALNA BZDURA. Zamiast czytać bzdety wypisywane przez pseudofachowców na różnych stronkach www może najpierw zajrzałbyś do datasheetów? No tak, nie da rady: nie znasz się na elektronice, nie umiesz czytać schematów i specyfikacji, nie wiesz jak działa procesor. Rozpocząłeś ten wątek, bo myślałeś że błyśniesz na forum i zaskoczysz wszystkich swoimi rewelacjami/przemyśleniami, ale tak naprawdę dostarczyłeś tylko rozrywki starym wyjadaczom :) :lol2: Jeszcze tego nie dostrzegasz? ps. ciekawe po ilu stronach postów moderacja uzna za słuszne skończyć tą farsę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Dobrze jest się wreszcie w czymś mylić :) Piszesz do mnie z C2D 5GHz ? A co na nim gotujesz ? :) zupe http://img291.imageshack.us/img291/2110/4365dh2.png zreszta co za roznica z czego pisze, wszystko i tak jest usprawnionym kalkulatorem :lol: Edytowane 15 Stycznia 2008 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godzio1 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Widzisz mój drogi, odwołuję się do nich, bo jakoś nikt nie potrafił do tej pory podważyć tego co tam napisali. A skoro nie umiał to znaczy że niekoniecznie są tam takie bzdety :). Nikt nie zadał sobie trudu przeczytania co tam jest a ja mam komuś odpowiadać na pytania ?, wybacz ale to zabawne dość :) Na pytanie odnośnie schematu CPU już odpowiedziałem - nie znam się na tym, więc polegam na tym co napisali w różnych serwisach i co jest ze sobą zgodne. A skoro nikt z dyskutantów nie potrafił do tej pory obalić tego co tam napisali, a tylko zaprzecza, to wybacz ale to nie są przebłyski polotu :) Proponować to Ty możesz sobie pierogi na obiad, co najwyżej :) Jako 'wlasciciel' pierwszego posta mozesz go edytowac chyba nie? :blink: A poza tym to ten topik i tak pojdzie do kosza, bo zadna konstruktywna dyskusja sie w nim nie toczy. Moze juz pora spac? Wkleiles pare linkow i caly czas sie do nich odwolujesz, a sam nie potrafisz odpowiedziec na prawie zadne pytanie, z zagadnien technicznych na zadne. Proponuje tez zmienic forum, bo to chyba nie jest Ci 'pisane'. EOT No to jak bez różnicy, to po co tak przemęczać ten biedny kalkulator ? :) zupe http://img291.imageshack.us/img291/2110/4365dh2.png zreszta co za roznica z czego pisze, wszystko i tak jest usprawnionym kalkulatorem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 ... bo jakoś nikt nie potrafił do tej pory podważyć tego co tam napisali. A skoro nie umiał to znaczy że niekoniecznie są tam takie bzdety :)godzio1: To są nie tylko bzdety - to są totalne bzdety. Nikt już nie produkuje procesorów x86 - wszystkie obecne modele to programowo-sprzętowe emulatory i jako takie nie mają nic wspólnego z konstrukcjami wcześniejszymi. Obrazki które w tym topiku się pojawiły to schematy "ogólne" czyli blokowe - nie odzwierciedlają rzeczywistej budowy procesora tylko logiczną, ilustrują mniej więcej obieg danych. Jak dla mnie - EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketyow Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Bo nowe procesory wprowadzaja coraz to nowe instrukcje ktore sa wykorzystywane w nowszych programach. Posiadaja jednak zaimplementowane nadal te stare instrukcje, rodem z x86. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 ci niech troll i negative pr from intel dalej udowadnia nic nie udowadniając, ze czarne jest białe i ze jak se podkrecisz 486 od amd to bedziesz miec axp totalny bulszit czy prawo unijne nie zabrania czegos takiego?trollowania i nakłaniania do zakupu produktów danej firmy na forach usenetowych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) nie mam kompletnego pojęcia o co kaman temu godzio1, przeczytałem 2 strony totalnych bzdetów i aż zakręciło mi się w głowie. przecież do tego kolesia nie docieraja żadne argumenty, uczepił się kilku artykułów i udaje speca. może faktycznie jest tak jak pisze Gregu, trollowa propaganda majaca na celu reklame produktów "jedynego i słusznego" producenta. dla przykładu Core to pewnego rodzaju kontunuacja Pentium III, nie tylko AMD czerpie z poprzednich sprawdzonych wzorców architektur Edytowane 15 Stycznia 2008 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 godzio ma 50% racji. Tzn wie, że dzwonią, ale nie wie w którym kościele :P 1. Athlon 64 jest oparty na Athlonie XP. Die shot wysatrczy, żeby to potwierdzic. 2. Athlon XP jest oparty na athlonie (duh). 3. Athlon jest jednak autorską produkcją AMD. Oparcie jest jednak takie, że axp ma ~37 mln tranzystorów a a64 jakies 120mln. Róznica to cache, kontroler pamięci i dekoder/prefetcher czyli wszystko to, co zwiększa IPC :P Podobnie z C2D - to niby oparte na pentium pro, tyle, że ma o rząd wielkości więcej tranzystorów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 na jedno wychodzi, czepianie się AMD jest bezpodstawne, polityka obu firm AMD i Intel jest podobna. a godzio to po prostu troll który za wszelką cene chce przekonać do swoich ubzduranych teorii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...