Jordi23 Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Mam taki problem plyta glowna epox 8rda (nfoorce2) procek xp1700 @ 2800@ szyna 200 , i teraz tak , pamieci mam 2 sztuki 256MB PC333 jakies nie firmowki ale na pewno PC333 , jak puszczam synchronicznie procka na szynie 166 i pamieci na 166 to mi sie gry wywalaja , 3dmark przechodzi caly ale gry sie wywalaja jak wroce do ustawien dla pamieci 133 i procka na 200 to wszystko dziala lepiej , ale zauwazylem ze jak proc i pamiec dziala synchronicznie to jest duzo lepszy wynik w 3dsmarkku o 600pkt , od takiego ze pamiec 133 a proc 200 ,CO ZROBIC ZEBY DZIALAY MI GRY NA USTAWIENIACH SYNCHRONICZNYCH ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Obniż timingi i podnieś V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 zmienic pamiec na jakas dobra,u mnie to samo albo najpierw sprobuj zwiekszyc napiecie dla pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 a moze to wcale nie wina pamiatek tylko tego ze za malo/wcale nie podniosl vcore proca :? pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Ja mam dziwne akcje z pamieciami. TwinMOS 333 chodza jako ddr400 cas2, ale na cas3 nie chca ruszyc... Moze wlasnie zbyt ostroznie podszedles do tego. BTW 200x11 to 2700+ nie 2800+ raczej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 a moze to wcale nie wina pamiatek tylko tego ze za malo/wcale nie podniosl vcore proca :? pozdrav Lagier Przeciez jak ustawił asynchronicznie to wszystko działa, a pozatym w podpisie widać ze podniósł napięcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 napisal ze jest lepiej co wcale nie znaczy ze zwisow nie ma. Vcore faktycznie jest podniesione (nie spojrzalem) ale moze za malo :? lepiej niech zapusci prime'a 95 wtedy sie przekona czy to proc czy pamiatki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 napisal ze jest lepiej co wcale nie znaczy ze zwisow nie ma. Vcore faktycznie jest podniesione (nie spojrzalem) ale moze za malo :? lepiej niech zapusci prime'a 95 wtedy sie przekona czy to proc czy pamiatki Jak moze byc proc, skoro dziala na 200MHz FSB, a na 166 by nieposzedl??? To musza byc pamiatki, albo masz cos zwalone z plyta, ze niechce dzialac dobrze syncgronicznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 MicJes w sumie to i racja po prostu niech sprawdzi na jednej kosci byc moze jedna z nich jest uwalona ew. jezeli ma mozliwosc to na zupelnie innych pamiatkach wtedy sie okarze. Jesli okarze sie ze na jednej ew. na innych kosciach jest ok zostanie tylko jedna teza mobo do servisu :( pozdrav Lagier p.s. Jordi23 czemu w podpisie masz ddr266?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 No jeszcze ja bym się jeszcze ptał na skąd wiesz, że "napewno 333" chodziły gdześ indzej na takich nastawach :?: Jakie sa oznaczenia na kosciach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::|Jarek|:: Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Mam podobny problem. Moja pamięć na innej płycie idzie na 200MHz(400MHz DDR) a na mojej nie. I dlatego mam FSB 166MHz żeby było synchronicznie. Sam procesor idzie na FSB 200MHz ale wtedy pamięć idzie tylko na 133MHz, nawet na 166MHz nie idzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Coś kombinujecie ludzie - po pierwsze nie ustawiajcie pamieci na AUTO/By SPD - tylko przestawcie na 100% - tutaj najczęściej źle płyta interpretuje ustawienie i chodzi niestabilnie lub w ogóle nie chodzi - tak było u mnie - a na 100%/Sync chodzi bez zastrzeżeń - poza tym zapomnijcie o FSB200 synchronicznie z pamięciam jak nie zapewnicie odpowiedniego chłodzenia SB i NB - przy trybie synchronicznym grzeją się dużo bardziej niż przy asynchronicznym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::::kyniu:::: Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 cos jest podejrzane!!!??? mówisz ze sa napewno pc333 a w opisie masz pc266 (to tak na marginesie) jak to powiesz to ci sporóbuje pomóc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 no widze ze troche ludzi prubowalo mi pomoc dzieki za to : po pierwsze juz wszystko dziala musialem podniesc napiecie na 2.9 i ustawic cl 3 i teraz juz dziala , a co do podpisu to poprostu nie zdazylem zmienic , ale zaraz to zrobie , aha ale np nie chce mi ruszyc komp jak ustawie proca na 200Mhz i pamieci na 166 :( jest wtedy nie synchronicznie ale proc na 200 ale niestety nawet nie wstaje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 nowy bios to poprawia - ale nie dokońca - u mnie przy FSB240 też nie działa 83% i nawet 80% dopiero 75% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...