Skocz do zawartości
Jordi23

Za cholere nie moge odpalic pamieci na 166!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem plyta glowna epox 8rda (nfoorce2) procek xp1700 @ 2800@ szyna 200 , i teraz tak , pamieci mam 2 sztuki 256MB PC333 jakies nie firmowki ale na pewno PC333 , jak puszczam synchronicznie procka na szynie 166 i pamieci na 166 to mi sie gry wywalaja , 3dmark przechodzi caly ale gry sie wywalaja jak wroce do ustawien dla pamieci 133 i procka na 200 to wszystko dziala lepiej , ale zauwazylem ze jak proc i pamiec dziala synchronicznie to jest duzo lepszy wynik w 3dsmarkku o 600pkt , od takiego ze pamiec 133 a proc 200 ,CO ZROBIC ZEBY DZIALAY MI GRY NA USTAWIENIACH SYNCHRONICZNYCH ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze to wcale nie wina pamiatek tylko tego ze za malo/wcale nie podniosl vcore proca :?

pozdrav

Lagier

Przeciez jak ustawił asynchronicznie to wszystko działa, a pozatym w podpisie widać ze podniósł napięcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisal ze jest lepiej co wcale nie znaczy ze zwisow nie ma. Vcore faktycznie jest podniesione (nie spojrzalem) ale moze za malo :? lepiej niech zapusci prime'a 95 wtedy sie przekona czy to proc czy pamiatki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisal ze jest lepiej co wcale nie znaczy ze zwisow nie ma. Vcore faktycznie jest podniesione (nie spojrzalem) ale moze za malo :? lepiej niech zapusci prime'a 95 wtedy sie przekona czy to proc czy pamiatki

Jak moze byc proc, skoro dziala na 200MHz FSB, a na 166 by nieposzedl??? To musza byc pamiatki, albo masz cos zwalone z plyta, ze niechce dzialac dobrze syncgronicznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MicJes w sumie to i racja po prostu niech sprawdzi na jednej kosci byc moze jedna z nich jest uwalona ew. jezeli ma mozliwosc to na zupelnie innych pamiatkach wtedy sie okarze. Jesli okarze sie ze na jednej ew. na innych kosciach jest ok zostanie tylko jedna teza mobo do servisu :(

pozdrav

Lagier

p.s. Jordi23 czemu w podpisie masz ddr266??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny problem. Moja pamięć na innej płycie idzie na 200MHz(400MHz DDR) a na mojej nie. I dlatego mam FSB 166MHz żeby było synchronicznie. Sam procesor idzie na FSB 200MHz ale wtedy pamięć idzie tylko na 133MHz, nawet na 166MHz nie idzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś kombinujecie ludzie - po pierwsze nie ustawiajcie pamieci na AUTO/By SPD - tylko przestawcie na 100% - tutaj najczęściej źle płyta interpretuje ustawienie i chodzi niestabilnie lub w ogóle nie chodzi - tak było u mnie - a na 100%/Sync chodzi bez zastrzeżeń - poza tym zapomnijcie o FSB200 synchronicznie z pamięciam jak nie zapewnicie odpowiedniego chłodzenia SB i NB - przy trybie synchronicznym grzeją się dużo bardziej niż przy asynchronicznym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widze ze troche ludzi prubowalo mi pomoc dzieki za to :

po pierwsze juz wszystko dziala musialem podniesc napiecie na 2.9 i ustawic cl 3 i teraz juz dziala , a co do podpisu to poprostu nie zdazylem zmienic , ale zaraz to zrobie , aha ale np nie chce mi ruszyc komp jak ustawie proca na 200Mhz i pamieci na 166 :( jest wtedy nie synchronicznie ale proc na 200 ale niestety nawet nie wstaje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...