hardwin Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 z niewiadomej mi przyczyny monitor sam przeskakuje na wyższe rozdzielczośći w dodatku takie których nie obsługuje komputer służy do monitoringu, postawiony jest winXP prof niby wszystko ok ale pochodzi sobie i sam przeskakuje na 1600 czy 1400 i oczywiście nic nie widać teraz mam takie pytanie czy da sie ustawić powiedzmy maks rozdzielczość, zeby wyzej nie dało dary przestawić? np 1024x760 natomoast w dół musze mieć taką możliwość blokowanie odświeżania jest możliwe bawiłem sie tym ale rozdzielczośći... dzieki z góry! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Najlepiej by bylo znalezc sterowniki do monitora. Jak sie nie da, to pobaw sie Powerstripem, mozna w nim edytowac rozdzielczosci obslugiwane przez monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 W RivaTuner jest cos co sie zwie Low Level Refresh Rate. Tam ustawiasz maksymalna rozdzielczosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msb Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) ..... teraz mam takie pytanie czy da sie ustawić powiedzmy maks rozdzielczość, zeby wyzej nie dało dary przestawić? np 1024x760 natomoast w dół musze mieć taką możliwość blokowanie odświeżania jest możliwe bawiłem sie tym ale rozdzielczośći... Powinno się dać. Wskaż, że masz monitor SVGA 1024x768 (lub coś podobnego). Dodatkowo musisz w opcjach sterownika na zakładce monitor wyłączyć rozpoznawnie plug&play (o ile opcja będzie dostępna). Inna opcja to j.w. Edytowane 15 Stycznia 2008 przez msb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 W RivaTuner jest cos co sie zwie Low Level Refresh Rate. Tam ustawiasz maksymalna rozdzielczosc. faktycznie jest tam coś takiego jednak gdy ustawiam nie zapamętuje tych ustawień co robie źle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 To juz jest lepsze pytanie [; Pewnie bys musial zapisac zmiany do *.inf i zaladowac to jako sterownik ekranu. Chociaz moge sie mylic w tym momencie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 a sprobuj w opcjach ekranu->Wlasciwosci->zaawansowane->Monitor-> zaznacz - ukryj tryby ktorych monitor nie moze wyswietlic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...