Carlo6 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Witam Kiedy rozmawiam z bratem przez internet jest taki efekt że po kilku sekundach słysze "u niego" to co sam powiedziałem. Jak gadam z kolegami jest wszystko ok. Ten efekt powstaje tylko jak gadam z bratek niezależnie od używanego programu, tak samo jest na ts'ie i na skypie. Myślałem że może to byc efekt że mikrofon wyłapuje z głośników to co ja mówie, ale nawet jak brat wyłącza glośniki i ma słuchawki to i tak jest tak samo. Co w ustawieniach trzeba pozmieniać? Brat ma laptopa Aristo z oprogramowaniem Realtek. Co trzeba pozmieniać, żeby już tego efektu powtarzania nie było? Dodam że tłumienie zakłuceń i usuwanie echa akustycznego nie działają. Pozdrawiam Edytowane 15 Stycznia 2008 przez Carlo6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Regulacja Głośność >> Opcje >> Własciwość>> Mikrofon >> Zaawansowane odznaczasz "Mic Boost" i powinno nie byc echa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Regulacja Głośność >> Opcje >> Własciwość>> Mikrofon >> Zaawansowane odznaczasz "Mic Boost" i powinno nie byc echa.tylko że jak wyłączy "mic boosta" to go nikt nie usłyszy. Może brat ma jakieś sprzężenie na laptopie i dźwięk się zapętla? Ja bym szukał przyczyny u niego, a nie u Ciebie, skoro podczas rozmowy z innymi jest wszystko ok. ps. niech brat ustawi mikrofon pod klawisz na ts'ie i zobacz co się stanie, jeśli dalej będziesz się słyszał, to coś jest nie tak w laptopie. Edytowane 15 Stycznia 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlo6 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 No tak, napewno to u brata, ale czy to jakaś techniczna przyczyna, czy coś w ustawieniach? A apropo push-to-talk w tsie to myślałem o tym, ale w tsie nie można kamerek używać, dlatego wolałbym zrobić coś żeby w skypie czegoś takiego nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...