Skocz do zawartości
Carlo6

Słyszenie Siebie Podczas Rozmowy Internetowej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kiedy rozmawiam z bratem przez internet jest taki efekt że po kilku sekundach słysze "u niego" to co sam powiedziałem. Jak gadam z kolegami jest wszystko ok. Ten efekt powstaje tylko jak gadam z bratek niezależnie od używanego programu, tak samo jest na ts'ie i na skypie. Myślałem że może to byc efekt że mikrofon wyłapuje z głośników to co ja mówie, ale nawet jak brat wyłącza glośniki i ma słuchawki to i tak jest tak samo. Co w ustawieniach trzeba pozmieniać? Brat ma laptopa Aristo z oprogramowaniem Realtek. Co trzeba pozmieniać, żeby już tego efektu powtarzania nie było? Dodam że tłumienie zakłuceń i usuwanie echa akustycznego nie działają.

Pozdrawiam

Edytowane przez Carlo6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Regulacja Głośność >> Opcje >> Własciwość>> Mikrofon >> Zaawansowane odznaczasz "Mic Boost" i powinno nie byc echa.

tylko że jak wyłączy "mic boosta" to go nikt nie usłyszy. Może brat ma jakieś sprzężenie na laptopie i dźwięk się zapętla? Ja bym szukał przyczyny u niego, a nie u Ciebie, skoro podczas rozmowy z innymi jest wszystko ok.

ps. niech brat ustawi mikrofon pod klawisz na ts'ie i zobacz co się stanie, jeśli dalej będziesz się słyszał, to coś jest nie tak w laptopie.

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, napewno to u brata, ale czy to jakaś techniczna przyczyna, czy coś w ustawieniach? A apropo push-to-talk w tsie to myślałem o tym, ale w tsie nie można kamerek używać, dlatego wolałbym zrobić coś żeby w skypie czegoś takiego nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi