Paechu Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Czesc Mam troche pieniedzy i cos z nimi chce zrobic padlo na sluchawki .Ogladalem kilka ale tylko na monitorze nie jestem w stanie sprawdzic ich dzwieku wiec wale do was z zapytanie co wybrac? spodobaly mi sie te TEAC HP-11 http://www.maxaudio.pl/sklep/artykul/id/9500 Medusy 5.1 http://www.tomshardware.pl/consumer/20050714/headset-03.html Dodam nie chodzi o cenne tylko jakso grania co najlepsze i do czego? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Generalnie odpuść sobie słuchawki 5.1 - nie ma niestety dobrych słuchawek tego typu. Rozejrzyj się za jakimiś dobrymi zwykłymi słuchawkami, w stylu Sennheiser PX100 lub Koss Porta Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Dokładnie jak przedmówca. Odpuść sobie. Słuchawki 5.1 to mit. Miałem Zalmany. Sprzedałem momentalnie. Nie ma żadnego efektu. Już lepiej kupić normalne nauszne, ale lepszej jakości. A jak chcesz 5.1 to tylko zestaw głośników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Odpuść sobie. Słuchawki 5.1 to mithaha jaki mit? :lol2: Paechu nie sprecyzowal do czego bede mu sluzyc te sluchawki, jesli do grania (ewentualnie filmow w nocy) to tylko i wylacznie 5.1, pod warunkiem, ze ma sie X-Fi, a jesli do muzyki to tylko i wylacznie stereo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 haha jaki mit? :lol2:Połączenie zwrotów "słuchawki" oraz "5.1" to chwyt marketingowy (mit). Nie ma to nic wspólnego z dźwiękiem 5.1 z głośników. To była aluzja, wyjaśniona zresztą w tej części posta której nie zacytowałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Połączenie zwrotów "słuchawki" oraz "5.1" to chwyt marketingowy (mit). Nie ma to nic wspólnego z dźwiękiem 5.1 z głośników. To była aluzja, wyjaśniona zresztą w tej części posta której nie zacytowałeś. jesli nie wiesz co piszesz, to lepiej nie pisz bzdur, gram na medusach 5.1 od prawie 3 lat i nie wyobrazam sobie teraz grania na sluchawkach stereo w gry typu cod (w ktory gram caly czas), moze grales w gry ktore nie obsluguja eax, a moze twoja karta go nie obsluguje, albo nie wlaczyles go w grze, a jesli mimo to nie odczules roznicy pomiedzy stereo i 5.1 to jestes gluchy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavel Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Tak jak przedmowcy, odpusc sobie sluchawki 5.1 lepiej kupic tansze, a naprawde b.dobre sluchawki stereo. Powerslave, nie wiem jak tam twoje sluchawki 5.1 ale te co ja mialem i uzywalem (gainwardy nie pamietam juz jakie) to byla porazka a nie dzwiek przestrzenny: owszem slychac kiedy ktos atakuje z przodu albo z tylu, ale odczuwa sie to jako z bardziej przodu i z mniej z przodu :D, mozna sie przyzwyczaic, i moze byc pomocne w grach przy wykorzystywaniu trybu EAX, ale o efekcie przestrzennym porownywalnym z efektem z glosnikow, nie moze tutaj byc zadnej mowy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 jesli nie wiesz co piszesz, to lepiej nie pisz bzdur, gram na medusach 5.1 od prawie 3 lat i nie wyobrazam sobie teraz grania na sluchawkach stereo w gry typu cod (w ktory gram caly czas), moze grales w gry ktore nie obsluguja eax, a moze twoja karta go nie obsluguje, albo nie wlaczyles go w grze, a jesli mimo to nie odczules roznicy pomiedzy stereo i 5.1 to jestes gluchyTylko ze EAX do sciezki dzwiekowej 5.1 ma sie tak jak piernik do wiatraka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) Tak jak przedmowcy, odpusc sobie sluchawki 5.1 lepiej kupic tansze, a naprawde b.dobre sluchawki stereo. Powerslave, nie wiem jak tam twoje sluchawki 5.1 ale te co ja mialem i uzywalem (gainwardy nie pamietam juz jakie) to byla porazka a nie dzwiek przestrzenny: owszem slychac kiedy ktos atakuje z przodu albo z tylu, ale odczuwa sie to jako z bardziej przodu i z mniej z przodu :D, mozna sie przyzwyczaic, i moze byc pomocne w grach przy wykorzystywaniu trybu EAX, ale o efekcie przestrzennym porownywalnym z efektem z glosnikow, nie moze tutaj byc zadnej mowy! nigdy nie mialem zadnego problemu ze sluchawkami, poza ukreconym mikrofonem, ani z odroznieniem kto gdzie jest, wiem kto jaka biegnie sciezka i w kierunku ktorej skrzynki sie kieruje, gdy wylaczylem eax i gralem na stereo, slyszalem ze ktos biegnie z prawej i kieruje sie do przodu lub tylu, zadnego precyzyjnego ukierunkowania dzwieku, wiec dla mnie stereo w grach - porazka 1. efekt przestrzenny w glosnikach? - tak to jest fajne, jak gramy dla zabawy, bo dokladnosc slyszenia dzwiekow jest nijaka gdy umyka nam mnostwo cichych odglosow, ale za to fajnie jest slyszec rozne odglosy w calym pokoju, bo czasami mozna sie niezle przestraszyc, ale... 2. jak gramy na powaznie, to 5.1 w sluchawkach MIAŻDŻY 5.1 w glosnikach i nikt mi nie wmowi, ze tak nie jest, bo grajac w ten sposob 3 lata mam w tym troche "doswiadczenia" Tylko ze EAX do sciezki dzwiekowej 5.1 ma sie tak jak piernik do wiatraka.a o czym ty tu piszesz? :blink: Edytowane 16 Stycznia 2008 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 moze grales w gry ktore nie obsluguja eax, a moze twoja karta go nie obsluguje, albo nie wlaczyles go w grze, a jesli mimo to nie odczules roznicy pomiedzy stereo i 5.1 to jestes gluchyGrałem w gry obsługujące Eax, na karcie która go obsługuje, włączyłem go. A różnice pomiędzy 5.1 i stereo odczuwam jak najbardziej ale na głośnikach, ponieważ tylko wtedy mamy 5.1. To co wydobywa się z tgz. słuchawek 5.1 nie ma z efektem 5.1 NIC, powtarzam NIC wspólnego. To że coś dodatkowo niż w stereo ci piernie raz po raz w "słuchawkach 5.1", nie oznacza że masz 5.1. Słuchawki 5.1 mają tyle wspólnego z 5.1 co film VHS z filmem DVD w DTS-ES. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) rowniez planuje zakup takich sluchawek, a co do przedmowcy... chyba mylisz jakis efekt dzwieku surround symulowany w sluchawkach stereo ze sluchawkami 5.1 ktore fizycznie maja np. po 5 glosnikow na jedno ucho, i to jest prawdziwy dzwiek przestrzenny a nie jakis denny efekt PS: podobno dobre http://allegro.pl/item296077741_lognetmedi...aczy_gw_fv.html Edytowane 16 Stycznia 2008 przez partyboy666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) haha smiesznie sie czyta to co piszesz nie wiem jak twoje sluchawki 5.1 mialy, ale medusy maja 4 glosniczki w 1 sluchawce, czyli lacznie 8 i jest to w stanie dac bardzo dobry efekt przestrzenny i zdecydowanie lepiej wszystko odwzorowac niz glosniki 5.1, jesli jestes spostrzegawczy to zauwazyles, iz posiadam glosniki 5.1 g500 progamer - nazwa cos sugeruje?, stworzone m.in. do gier i mam jakies porownanie miedzy glosnikami 5.1 i sluchawkami, ale widze, ze ty wiesz lepiej, bo masz w tym "doswiadczenie" co widac w tym zdaniu "Miałem Zalmany. Sprzedałem momentalnie." jesli dla ciebie mitem jest to, ze medusy zostaly uznane za najlepsze sluchawki 5.1 przez wiele serwisow i wielu graczy to sadze, ze nie mamy o czym dalej rozmawiac ps. na jakiej karcie dzwiekowej grales z tym "eax"? bo wiesz, ja zanim kupilem x-fi mialem integre, na ktorej w cod2 tez moglem wlaczyc eax3, ale w porownaniu do eax3 na x-fi czulem sie jakbym jezdzil syrenka w karoseri porsche polecam ci poczytac Słuchawki Speedlink Medusa ProGamer 5.1 @ esports.pl i pogoolowac w celu unikniecia dalszej kompromitacji Edytowane 16 Stycznia 2008 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) a o czym ty tu piszesz? :blink:A o czym ty? Wiesz wogole co to jest EAX? Poczytaj: click EAX mozna "nalozyc" zarowno na dzwiek w stereo jak i wielokanalowy, wiec tutaj nie ma on nic do rzeczy. Edytowane 16 Stycznia 2008 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 A o czym ty? Wiesz wogole co to jest EAX? Poczytaj: click EAX mozna "nalozyc" zarowno na dzwiek w stereo jak i wielokanalowy, wiec tutaj nie ma on nic do rzeczy. nie wiem z jakiej beczki to piszesz, bo ja o niczym takim nie mowilem, ale prosty przyklad wlacz EAX3 w Call of Duty 2 na sluchawkach stereo, a potem na sluchawkach 5.1, jesli masz taka mozliwosc i o ile nie jestes gluchy jak kolega Pigmej to zobaczysz roznice, albo inaczej, na stereo z wlaczonym eax poczujesz sie jak w studni, a na 5.1 chyba wiesz jak... moze Pigmej myslisz ciagle o CMSS, ktory symuluje dzwiek przestrzenny na sluchwkach stereo, ale wypada on strasznie blado w porownaniu do przykladowego EAX3 na 5.1 i dlatego ciagle starasz sie wcisnac kit o micie sluchawek 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Słuchawek 5.1 nigdy nie słyszałem ale na słuchawkach stereo z kompa dźwięk przestrzenny słyszałem :D Było to w windzie 98 z kartą dźwiękową z chipem Aureala z systemem A3D w CS-ie. Creative ze swoim EAXem może sobie podskoczyć do tamtej technologii (mimo, że wykupił patenty z całym Aurealem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Mówię cały czas o słuchawkach 5.1 z wbudowanymi wieloma głośnikami, a nie o słuchawkach stereo. Wpinane były w karte SB Audigy 2 ZS notebook (tylko mi nie mów że do EAXa to trzeba mieć X-Fi). Nie mówię też o efekcie CMSS. Nigdzie nie twierdzę, że wiem lepiej bo mam doświadczenie. Jak na razie to Ty próbujesz siebie na speca kreować. Poza tym jak widzę jesteś sam. Czyli wszyscy głusi, a jeden Powerslave słyszy 5.1 tam gdzie go nie ma. "jesli dla ciebie mitem jest to, ze medusy zostaly uznane za najlepsze sluchawki 5.1 przez wiele serwisow i wielu graczy to sadze, ze nie mamy o czym dalej rozmawiac"- ani słowem się nie wypowiadałem na temat Twoich medus, więc z łaski swojej nie twórz sobie sztucznej rzeczywistości. Odniosłem się do ogółu zjawiska i twierdzę, że nawet Twoje super, hiper wypasione Medusy za 200zł nie są w stanie stworzyć efektu 5.1 (czysta fizyka). Nie da się pewnych rzeczy przeskoczyć. Jak Ci się dobrze gra i masz wrażenie, że masz 5.1 na słuchawkach to świetnie, gratuluję. Graj sobie. Wszystkiego dobrego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 mam w domu aero 5.1 na intel hd audio graja mocno przecietnie ale po podpieciu do x-fi pokazuja pazurki choc i tak wole glosniki 5.1, bo jednak jest lepiej. w filmach tez widac wyrazna roznice miedzy hd audio a x-fi przy zastosowaniu aero. ogolnie sluchawki zostawilem, ale sa przy drugim kompie a przy glownym mam 5.1 i raczej bym sie nie zamienil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Słuchawek 5.1 nigdy nie słyszałem ale na słuchawkach stereo z kompa dźwięk przestrzenny słyszałem :D Było to w windzie 98 z kartą dźwiękową z chipem Aureala z systemem A3D w CS-ie. Creative ze swoim EAXem może sobie podskoczyć do tamtej technologii (mimo, że wykupił patenty z całym Aurealem).Ponoc uzyli ich w EAX5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ponoc uzyli ich w EAX5. No właśnie ponoć :) I chyba narazie niewiele tytułów wykorzystuje EAX5 ? Użycie patentów aureala chyba wymuszało przerobienie całego DXa? (z tego co pamietam biblioteki EAXa są zawarte w DXie a to są tylko pogłosy, A3D chyba wymagało zaimplementowania pomieszczenia?) Poprawcie jeśli się mylę.... Chyba będę musiał dorwać kogoś z windą 98 i jakiś film pooglądać z A3D :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Jak Ci się dobrze gra i masz wrażenie, że masz 5.1 na słuchawkach to świetnie, gratuluję. Graj sobie. Wszystkiego dobrego.no tak, ty lepiej wiesz jak slysze i co slysze tez zycze wszystkiego dobrego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ja też mam Aero 5.1 (od miesiąca) + integra Realtek ALC888 i muszę przyznać że w grach (głównie FPS) i w filmachy naprawdę spisują się rewelacyjnie. Niestety moje mają małą wadę (czasem przedni/lewy głośniczek potrafi zacharczeć, w końcu je wyśle na gware, ale narazie mi to nie przeszkadza - żadko występuje). W grach multi fps (AA, a zwłaszcza COD4) słychać przód, tył. lewo prawo bardzo wyrażnie. Niemiec jaki masz X-FI? (myśle o gamerze) - to już nie pierwsza opinia, że na x-fi Aero dostają kopa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexus Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Witam, polecam Sennheiser PC 161 (ewentualnie starszy model 160). Swietnie graja, po kilku godzinach grania nie sprawiaja problemu z komfortem. Jedyny minus to cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Może problem tkwi w cenie, słuchawki typu areo 5.1 kosztują co najmniej 245zł i trzeba przyznać, że jest to sporo, za tyle już można miec prawie zestaw głośników 5.1 geniusa, ale za 95zł można kupić słuchawki 7.1 A4, jak to możliwe? A pewnie kosztem jakości możliwe i stąd te rózne opinie o systemie słuchawek 5.1/7.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 no tak, ty lepiej wiesz jak slysze i co slyszeNigdzie tak nie napisałem. Sam sobie to dopowiedziałeś. Pozdro. Nie ma sensu się kłócić. PEACE Może problem tkwi w cenie, słuchawki typu areo 5.1 kosztują co najmniej 245zł i trzeba przyznać, że jest to sporo, za tyle już można miec prawie zestaw głośników 5.1 geniusa, ale za 95zł można kupić słuchawki 7.1 A4, jak to możliwe? A pewnie kosztem jakości możliwe i stąd te rózne opinie o systemie słuchawek 5.1/7.1Bez wątpienia cena ma znaczenie, jak we wszystkim. Ale dochodzi coś takiego jak subiektywne odczucie plus fizyka (a raczej akustyka). Ja twierdzę, że osiągnięcie efektu 5.1 na tgz. słuchawkach 5.1 jest niemożliwe. To co tam słychać jest na pewno bogatsze, ale nadal nie ma nic wspólnego z prawdziwym, "głośnikowym" 5.1. Co więcej. Jestem w stanie postawić twierdzenie, że podobny efekt można osiągnąć na dobrej klasy słuchawkach stereo z użycie jakiegoś efektu symulującego surround. Powtarzam jest to moja prywatna, subiektywna opinia i nikt mi jej nie zabroni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) Do tego trzeba też wziąć pod uwagę to iż w nausznikach słuchawek 5.1 nie zmieszczą sie tak dobre jakościowo głośniki jak w normalnych słuchawkach stereofonicznych. Coś za coś. Posiadam słuchawki w cenie ok 250zł i nie sądzę aby jakieś inne 5.1 mogłyby zaoferować lepszą jakość dźwięku. Poza tym dźwięk w pełni przestrzenny można też uzyskać na słuchawkach stereofonicznych, nie potrzeba mieć większej ilości głośników niż samych "odbiorników" (uszu) ;) Na tej stronie jest wiele sampli do odsłuchania. Najlepsze to Virtual Barbershop ( http://www.virtualbarber.org/page.php?2 ) klasyk w tej dziedzinie Shaking Matchbox ( http://www.virtualbarber.org/page.php?32 ) w każdej chwili jesteśmy w stanie powiedzieć dokłądnie w którym miejscu znajdują sie zapałki, czasami nawet ma sie odczucie że zaraz osoba dotknie cię ręką. reszta tu http://www.virtualbarber.org/page.php?3 Edytowane 5 Lutego 2008 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Ja twierdzę, że osiągnięcie efektu 5.1 na tgz. słuchawkach 5.1 jest niemożliwe. To co tam słychać jest na pewno bogatsze, ale nadal nie ma nic wspólnego z prawdziwym, "głośnikowym" 5.1. Co więcej. Jestem w stanie postawić twierdzenie, że podobny efekt można osiągnąć na dobrej klasy słuchawkach stereo z użycie jakiegoś efektu symulującego surround. Powtarzam jest to moja prywatna, subiektywna opinia i nikt mi jej nie zabroni. Poza tym dźwięk w pełni przestrzenny można też uzyskać na słuchawkach stereofonicznych, nie potrzeba mieć większej ilości głośników niż samych "odbiorników" (uszu) ;)X-Fi ma CMSS-3D, czyli opcje, ktora "symuluje" dzwiek przestrzenny, dla przykladu ustawiam w sterownikach sprzet na 2.0/2.1 zakladam sluchawki, graja w nich tylko 2 glosniki, lewy i prawy - stereo, wlaczam game mode w x-fi + cmss-3d (obrazek) i cmss symuluje mi ze mam 8 glosnikow wokol glowy, a nie 2, wlaczam CoD4 z ktorym mam najwieksza stycznosc i dzwiek w tej grze nie jest mi obcy, 2.0 + cmss dziala przyzwoicie, ale... ale nie jest rowna sie temu 5.1 ustawionemu w sterach i temu co dadza mi sluchawki 5.1 w game mode z wylaczona opcja cmss, probowalem tak grac 2 dni w cod4 gdy cos w systemie powodowalo ze gdy w grze mialem ustawione 5.1 gra mi scinala, niestety dzwiek moze i symuluje przestrzenny, ale o wiele trudniej jest ocenic odleglosc w jakiej jest przeciwnik, wszystko wydaje sie przytlumione i rozproszone, calkiem dobrze symulowany jest kierunek, ale slysze kogos wydaje mi ze jest za murem a on tymczasem jest o wiele dalej lub o wiele blizej, wytrzymalem tak 2 dni, bo podczas gry przytrafialy mi sie tak smieszne akcje z ocena odleglosci przeciwnika, ze nie wytrzymalem dluzej i zrobilem format moze jest to dobra opcja do typowych sluchawek stereo zeby miec namiastke dzwieku przestrzennego, ale dla mnie niestety 2.0 + cmss-3d jest o wiele gorszy od normalnego 5.1, mozecie miec swoje zdanie, przeciez Wam nie bronie, ale z doswiadczenia mojego i ludzi z ktorymi gram i gralem w walce 5.1 vs 2.0/2.0+cmss sluchawki 5.1 nie maja sobie rownych, byc moze musieli byscie dluzej pograc zeby to odczuc, ale tak jest, oczywiscie sa zwolennicy 2.0 ktorzy powiedza ze sluchawki 2.0 za 500zl przebija jakoscia sluchawki 5.1 za 250zl, oczywiscie jakoscia tak... ale jaka jakoscia? bo na pewno nie beda lepiej kierunkowac dzwieku niz 2x tansze sluchawki 5.1, a wg mnie to w grze jest wazniejsze, a nie jakosc dzwieku podczas strzalu z karabinu czy bass podczas wybuchu granatu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 czywiscie sa zwolennicy 2.0 ktorzy powiedza ze sluchawki 2.0 za 500zl przebija jakoscia sluchawki 5.1 za 250zl, oczywiscie jakoscia tak... ale jaka jakoscia?Jakość dźwięku jest tylko jedna. Można by rzec, że słuchawki 5.1 za te przyjęte 250zł mimo wszystko oferują gorszą jakość dzwięku od stereofonicznych za przypuśćmy 150zł ;) To samo sie tyczy słuchawek bezprzewodowych, które to mimo wysokich cen nie grzeszą czystym dźwiękiem. A jeśli chodzi o symulacje dźwięku przestrzennego na słuchawkach stereofonicznych to źle zrozumiałeś. Po pierwsze nic nie mówiłem o CMSS i innych bzdetach, tylko miałem na myśli Binaural Recording (nawet zapodałem linki do sampli) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgron Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 ale z doswiadczenia mojego i ludzi z ktorymi gram i gralem w walce 5.1 vs 2.0/2.0+cmss sluchawki 5.1 nie maja sobie rownych, byc moze musieli byscie dluzej pograc zeby to odczuc, ale tak jest, oczywiscie sa zwolennicy 2.0 ktorzy powiedza ze sluchawki 2.0 za 500zl przebija jakoscia sluchawki 5.1 za 250zl, oczywiscie jakoscia tak... ale jaka jakoscia? bo na pewno nie beda lepiej kierunkowac dzwieku niz 2x tansze sluchawki 5.1, a wg mnie to w grze jest wazniejsze, a nie jakosc dzwieku podczas strzalu z karabinu czy bass podczas wybuchu granatu W pełni podpisuję się pod twoją opinią.Ja osobiście od trzech lat używam tych i nie wyobrażam sobie grania bez nich.W chwili obecnej są w naprawdę śmiesznej cenie i mogę je śmiało polecić.Jako główne zalety wymienię system wibracji podnoszący efekt np wybuchów ,doskonałą orientacje w rozgrywającej się akcji,możliwość regulacji parametrów dźwięku w tym zmiana trybu 5.1 na 2.1 kontrolerem na kablu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teza Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Witam U mnie glosniki 5.1 nie maja miejsca dlatego zdecydowalem sie na sluchwki 5.1. Najpierw prosze o pomoc w doborze sluchawek: http://www.komputronik.pl/Sluchawki/Speedl...pelny,id,51763/ http://www.komputronik.pl/Sluchawki/Speedl...pelny,id,51410/ czy http://www.cooling.pl/lognetmedia-aero-51-...odukt,1342.html Oczywiscie sluchawki glownie do gier ( CS rzadzi) I pytanie co do dzwiekowki. Mam obecnie zintegrowana karte dzwiekowa na AsRocku 939dual-sata2 - Realtek 850 7.1 channel AC'97 audio codec I pytanie czy by styknela czy wymienic na x-fi, a jezeli tak to czy ta najtansza by byla dobra ? http://www.allegro.pl/item315204562_creati...i_nowa_hit.html z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...