MalcolmX Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Witam, niedawno kupiłem w/w grafikę, w domu zabrałem się za OC. Wyniki mnie nie satysfakcjonowały więc jako że mam taką możliwość wymieniłem ją na inną sztukę w nadziei że trafi się coś z lepszym OC, tym razem przetestowałem grafikę przed zabraniem do domu na innym, nowym kompie (zasilacz jakis badziew 400WAT, E2160, 2GB Ram GoodRAm DDR2, moo ASUSa P5B-MX) i tam grafika zrobiła 730/1750/2050MHz. Zadowolony wziąłem egzemplarz do domu. I co się okazuje? Lipnego OC ciąg dalszy.. Na zakończenie moich gorzkich żali wniosek i pytanie. Mobo/PSU/RAM/CPU ma wpływ na OC grafiki, a pytanie brzmi, które z tych podanych? I czy jest coś co mogę w tej sytuacji zrobić aby mieć lepsze wyniki w domu na moim komputerze? Jak testowałem: 3Dmark 2005: kilka pełnych testów pod rząd, na ustawieniach 730/1750/2050MHz pojawiały sie arty po jakiś 30 min testów. W domu to samo, z tym że komp wiesza sie po pierwszych kilu sekundach testu 3Dmark 05, dodam że 3Dmark 2003 przechodzi bez problemów, tak samo 2001. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Możliwe , że badziewny zasilacz nie daje rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MalcolmX Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Czy ty umiesz czytać? Na badziewnym właśnie poszło ładnie, a na moim nie. A mam modecoma'c mc. Ale eot, podkręcenie szyny PCIe w bios e pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...