KamilFan Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Hej mam pytanie (może i głupie, ale...) . Dlaczego monitory zawsze ustawia się pod lekkim kątem pochyłym do tyłu ??. Nigdy nie ustawia się go pod kątem prostym, ale zawsze lekko do tyłu przechylony ?? Ja nie wiem... ustawiłem sobie ostatnio prosto, i jak siedziałem to wydawało się że ekran stoi krzywo, jakoś tak jakby... leciał do przodu... Przekrzywiłem go lekko do tyłu, i już było normalnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Kiedy oczy masz nad środkiem ekranu i ekran jest prostopadle do biurka to droga od oczu do górnej krawędzi jest inna niż droga od oczu do dolnej krawędzi co rodzi dyskomfort itp. itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilFan Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) aha dzięki :D czyli lepiej mieć pochylony monitor do tyłu :D ale jak mam oczy na środku monitora, i jest prostopadle ustawiony to chyba odległośc jest taka sama :P Edytowane 15 Stycznia 2008 przez KamilFan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 ale jak mam oczy na środku monitora, i jest prostopadle ustawiony to chyba odległośc jest taka sama :PTak - w tym przypadku oczywiście nie ma sensu pochylać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz54 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 aha a jesli mamy oczy na środku ekranu to przeszkadza to w patrzeniu na monitor lcd TN? slyszalem ze powinno sie miec oczy na górnej krawędzi monitora ale przy 19" lcd to niemozliwe bo nogi sie nie mieszczą pod klawiatura... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 aha dzięki :D czyli lepiej mieć pochylony monitor do tyłu :D ale jak mam oczy na środku monitora, i jest prostopadle ustawiony to chyba odległośc jest taka sama :P jak masz oczy na środku monitora i jest prostopadle do biurka,, to znaczy, że albo klęczysz przed biurkiem albo masz monitor na piedestale :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...