raki Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 A wiec tak jak w topicu komp przy niektórych grach (NFSHP2, Skoki Narciarskie 2002-narazie przy tych zauważyłem) sie restartuje... Temperatura w normie max. 47st (po godzinnym stability test). Sprzet mam taki jak w podpisie, konfiguracja również dodam tylko że mam jakąś słaba zasiłke, Napięvie proca to 1.775V, Vdimm 2.6v. Co ciekawe gram w Splinter Cella (jestem juz w 6 misji, wieć troche gram) i ani razu nie zaliczył restarta...??? Czaekam na Wasze opinie...i porady :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Format C: dobry na wszystko :D ;) Ale mozesz spróbować zainstalować najnowsze stery od nVidi. Poszukaj tez patchy do tych gier. Aha. Jakie masz napiecie 3.3 V?? I czy jest stabilne. tzn. jakie w stresie a jakie IDLE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Ja tez mam jakies dziwne resty, ale na takeij zasadzie ze siedze sobie w windzie cos robie i rest :o, Puściłem 3dmarka03 2 razy pod rząd (myślałem że to zasiłka nie daje rady) i nic wszystko normalnie działa. Czasem jak gram w counter-strike to jest rest ( w ine gry nei gram :) ) Ostatni miałęm naprawianą pł główną, i niewiem co oni tam zrobili ale ją naprawili :| z tego co zauważyłem to kosta biosu jest inna więc to chyba był problem. I teraz w sumie nie wiem dla czego te resty czy przez płyte :/ czy coś innego. Format juz byl z 4 raz yi nic... zaraz wyjebie tego kompa... PS. Twin jakim progsem można sprawdzić jakie są napięcia w stresie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 np. Mainbord monitor, odpalasz jakąś gre lub benchmark a w tle masz pracujący Mbm, potestujesz chwile, i sprawdzasz jaka byla najnizsza wartosc napiecia. Mozesz tez caly czas sledzic, np. odpalasz prime95 i patrzysz jak sie zachowują napiecia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Włączyłem stability test i oto moje spostrzeżenia: 3.3v IDLE: min. 3.184v max. 3.2v Stres: min. 3.168v max. 3.2v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cidzej Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Stres: min. 3.68v max. 3.2v stary jak tys to zrobil, ze masz min wieksze od max ?? 8O inna sprawa, ze jak masz ponizej 3,2 V to juz jest troche malo ... to juz jest troche malo ... nie powinno ponizej 3,2 spadac ... (dopuszczalne, teoretyczne wahania da takiego napiecia to 3,25 do 3,35) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 ja osobiscie polecam Ci nowsze detki, szczegolnie jak masz 40.xx to wsiadaj z powrotem na starsze, lub wgraj 41.xx, u mnie to pomoglo, ale resety byly tylko w gierach z DX8.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cidzej Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 teraz sprawdzilem jak to u mnei wyglada ... przez ostatnie 24h dla nap. 3.3V min. mialem 3.25, max 3.28 i srednia takze mam 3.28V ... zasilacz to jakis syf (Chieftec 300W) XLR8R -> co to za procek Duron XP ???? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 ... zasilacz to jakis syf (Chieftec 300W) No toś stary zabił mnie tym textem... 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 chpie syf to ja mam codeshita 300 wat i mi napiecie 3.3V podczas gry spada do 3.18 a w windowsie mam po max 3.23V i to jest szajs dopiero .kurde musze jakis zasilacz kupic .Ja stawiam na zasilacz bo mi tez sie tak dzieje. Ps jaki polecacie zasilacz do 140 zł (350 wat ) myslelem o deer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 chpie syf to ja mam codeshita 300 wat i mi napiecie 3.3V podczas gry spada do 3.18 a w windowsie mam po max 3.23V i to jest szajs dopiero .kurde musze jakis zasilacz kupic .Ja stawiam na zasilacz bo mi tez sie tak dzieje. Ps jaki polecacie zasilacz do 140 zł (350 wat ) myslelem o deer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 chpie syf to ja mam codeshita 300 wat i mi napiecie 3.3V podczas gry spada do 3.18 a w windowsie mam po max 3.23V i to jest szajs dopiero .kurde musze jakis zasilacz kupic .Ja stawiam na zasilacz bo mi tez sie tak dzieje. Ps jaki polecacie zasilacz do 140 zł (350 wat ) myslelem o deer Deer'y sa dobre, i to nie jest cos dla jeleni... :x Ja osobiscie słyszałem, że ich niezła moc jest adekwatna do hałasu, wiec z mojej strony tylko tyle - nie żałuj kasy na zasilacz! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Stres: min. 3.68v max. 3.2v stary jak tys to zrobil, ze masz min wieksze od max ?? 8O inna sprawa, ze jak masz ponizej 3,2 V to juz jest troche malo ... to juz jest troche malo ... nie powinno ponizej 3,2 spadac ... (dopuszczalne, teoretyczne wahania da takiego napiecia to 3,25 do 3,35) literówka sie wkradła do mojego posta... już poprawiłem miało być min. 3.168v :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Sluchajcie to chyba ja mam ostro spiepszone napięcia :))) oto moje napięcia przy normalnym uzytkowaniu pokazywane przed speedfana: +3,3V - 2,72V +5V - 4,81V +12V - 12,77V -12V - -12,86V -5V - -5,48V +5VSB - 5,48V VBAT - 3.04 Procek - 1,8V Pamięci 2,77V Sprzęt taki jak w podpisie podkręcony. Zasiłka Deer 350 Wat (Hunt Key Padł). Najbardziej mnie martwi to napięcie +3,3V. Podczas grania itd nie mam żadnych zwisów resetów itp. Co o tym myślicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 ja mialem resty i wymienilem zasiacz z codegena 300W na wlasnie na deer'a 400W i dalem za niego 100 w sklepie....od tej pory jest all ok takze to moze byc zasilacz....a napiecia jakie teeraz zapodaje deer to: (wartosci srednie by motherboard) 1,74V 2,48V 3,28V 5,01V 12,47V -12,26V takze jak najbardziej ok......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Włączyłem stability test i oto moje spostrzeżenia: 3.3v IDLE: min. 3.184v max. 3.2v Stres: min. 3.168v max. 3.2v Bardzo prawdopodobne ze te zwisy wywołuje własnie twój zasilacz, napiecie masz tragiczne... :? Musisz sie postarac o cos lepszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Sluchajcie to chyba ja mam ostro spiepszone napięcia :))) oto moje napięcia przy normalnym uzytkowaniu pokazywane przed speedfana: +3,3V - 2,72V +5V - 4,81V +12V - 12,77V -12V - -12,86V -5V - -5,48V +5VSB - 5,48V VBAT - 3.04 Procek - 1,8V Pamięci 2,77V Sprzęt taki jak w podpisie podkręcony. Zasiłka Deer 350 Wat (Hunt Key Padł). Najbardziej mnie martwi to napięcie +3,3V. Podczas grania itd nie mam żadnych zwisów resetów itp. Co o tym myślicie? Co o tym myśle?? Myśle ze masz szczęscie ze jest stabilnie :) Ale niezdziw sie jak niedługo zacznie się jazda, albo co gorsza cos pojdzie z dymem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Włączyłem stability test i oto moje spostrzeżenia: 3.3v IDLE: min. 3.184v max. 3.2v Stres: min. 3.168v max. 3.2v Bardzo prawdopodobne ze te zwisy wywołuje własnie twój zasilacz, napiecie masz tragiczne... :? Musisz sie postarac o cos lepszego. Puki co to musze z tym żyć, bo narazie ubłagałem starych na 400zeta na sieć i stałke... agdzie tu zasilacz... :( :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...