Robo Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Witam. Na wstępie konfiguracja : Athlon 64 x2 5200+ s.AM2 BOX Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570 SLI s AM2 Patriot 2x1GB 800Mhz EVGA GeForce 8800GT Seagate Barracuda 250 GB sATA II 16 mb Cache Chieftec 450 W No i sprawa jest tego rodzaju. Kompa kupiłem 2 miesiące temu i miałem z nim na początku problemu. Po 2-3 dniach od formata zauważałem gwałtowny spadek fpsów w grach i pomagał tylko format. Później działało wszystko dobrze przez 2 miesiące i wczoraj problem wrócił. Po prostu grałem w Call of Duty i było wszystko ok, zrobiłem sobie przerwe na godzine, nawet kompa nie wyłączałem i jak wszedłem ponownie do gry to już było czuć spadek wydajności, gra się często zacinała. No i teraz moje pytanie, bo słyszałem, że 8800GT gryzie sięz AMD i z płytą główną ASUSa pod SLI 570. Czy w takim razie zmiana płyty głównej i procka na Intela coś pomoże, czy raczej kombinować ze zmianą karty graficznej ? Edytowane 15 Stycznia 2008 przez Robo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 najpierw sprawdz temperatury karty i procka zbyt wysoka temperatura powoduje wlasnie taki spadek wydajnosci (obnizaja sie zegary) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...