Dj. Gargamel Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 ten do usypiania ludzi :) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 ten do usypiania ludzi :) ??correct :) nie wiem w jaki sposob to laczy, ale staruszek kiedys tak laczyl plekse i mowi, ze jest to duzo lepsze niz kleje z dwoch powodow: nie zostawia sladow i jak jest dobrze zrobione to predzej polamiesz plekse niz pusci spoina :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 A takiego samego efektu nie dostaniesz z acetonem, bądz rozpuzsczalnikiem... (coś było na forum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Takie pytanie odnośnie szybkozłączek sprzedawanych przez CFD: jaki sens ma złączka na wąż 15-17mm która ma gwint 9,5mm (3/8 inch) czyli śr. wew ok 7 mm ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Takie pytanie odnośnie szybkozłączek sprzedawanych przez CFD: jaki sens ma złączka na wąż 15-17mm która ma gwint 9,5mm (3/8 inch) czyli śr. wew ok 7 mm ????mysle ze ktos kto wklepywal te dane, pomylil sie i wpisal je z mniejszej zlaczki. ale to OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 CPC :( Hehe to cos ty z nim robil zboczencu :P :P ze sie biedak az rozszczelnil ? Moze zapomniales nalac do niego wody ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacza78 Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Nie ma ktos moze zdjec podlaczenia pompki MJ1000 do chlodnicy o wlotach 15mm :?: Jak tak sobie patrze to wylot pompki dokladnie pasuje do wlotu chlodnicy :D tylko trzeba to wezem polaczyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Pytanie jakom popke wybrac,max jet 1000czy atmana 2000?,majom podobne ceny,bardziej za max bym był bo nie zatapialny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Porównaj sobie prędkości przepływu wody (l/h) a odpowiedź sama przyjdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Porównaj sobie prędkości przepływu wody (l/h) a odpowiedź sama przyjdzie :) Co z tego że jedna będzie miała większą prędkość przepływu na wydajność składa sie wiele rzeczy. To tak jabyś powiedział (Xp 2000+ a Intel 2Ghz) zobacz który ma wiecej Ghz ten będzie lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Więc jaka?,maxjet wygląda na solidnom,ale nie robi 1500:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GramiYoe Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Mam Eheima i pytanko.....Jak to zaizolowac zeby mi monitor nie bzikowal???????? Bo chce pompke trzymac w budzie....a na razie musze daleko od monitora :(. To jest pompka magnetyczna jak by ktos nei wiedzial :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Monitor jest bardzo wrazliwy na wszelkiego rodzaju zaklucenia elektromagnetyczne. Wsadz ja do kompa. Jezeli nie bedzie problemow to olej to. Jak beda jakiekolwiek problemy to wsadz pompke albo w metalowy pojemnik i polacz z obudowa albo jak bedziesz miec ja pod dyskami to poprostu wstaw taka stalowa przegrode miedzy pompke a bude. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Czy ktoś z Was wie gdzie można kupic cos takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18348395 Lub podobne jeśli chodzi o funkcję. Potrzebne mi do mojego Eheima 1048 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss106 Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 czadzik sprzeciki.pozdrawiam wszystkich fanow overclockingu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Czy ktoś z Was wie gdzie można kupic cos takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18348395 Lub podobne jeśli chodzi o funkcję. Potrzebne mi do mojego Eheima 1048 Ja bym poszukal jakiego przedowu GUMOWEGO i wycial z niego odpowiednie kawalki. Potem do wnetrza wcisnal srube i czyms zalal. Najlepie zywica ale mysle ze Poxipol bym by tez dobry. Na tej aukcji wyglada na jakies tlumiki drgan od niewielkiego urzadzenia. Budowa przypomina poduszki w samochodzie do zamocowania silnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Ja też się doczekłem nowe zbiornicza :D Efekty mojej pracy Więcej zdjęć TUTAJ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Co z tego że jedna będzie miała większą prędkość przepływu na wydajność składa sie wiele rzeczy. To tak jabyś powiedział (Xp 2000+ a Intel 2Ghz) zobacz który ma wiecej Ghz ten będzie lepszy. A jestem bardzo ciekawy, co masz na myśli dokładnie "na wydajność składa sie wiele rzeczy" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 A ja myśle że odbiegacie od tematu i ten topic powinien zostać moderowany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 A co tam, pokaze wam mój skromny zbiornik :) Heh stare zdjęcie wykonene odrazu po zrobieniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Takie pytanie odnośnie szybkozłączek sprzedawanych przez CFD: jaki sens ma złączka na wąż 15-17mm która ma gwint 9,5mm (3/8 inch) czyli śr. wew ok 7 mm ????coz troszeczke lol :) , 3/8 " to rodzaj gwintu :) a nie jego srednica , ktora dla zlaczki 3/8 cala wynosi okolo 16 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grochu19 Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Witam ja mam pytanko gdzie mozna znalesc opis przerobienia pompki PowerHead 802 bojuz cale forum przewertowałem i nieznalazlem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Ja też się doczekłem nowe zbiornicza :D Efekty mojej pracy Więcej zdjęć TUTAJ :D Nie widze zdjęć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Witam ja mam pytanko gdzie mozna znalesc opis przerobienia pompki PowerHead 802 bojuz cale forum przewertowałem i nieznalazlem przerobieia na co?? bo jak na traktor to nie wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grochu19 Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Jak przerobic pompke powerhead 802 na niezatapialna. Nie znalazlem nic na forum po necie tez szukalem i nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 zaklej wszystkie dziury - ja tak zroilem i dziala ale tlucze sie strasznie - slychac chluppanie - moim zdaniemnie warto :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grochu19 Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 A czy ta pompka moze byc calkowicie zanuzona??? Czy musi kabel byc na woda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepek Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Przerobienie PowerHead 802 na niezatapialna jest banalne i bardzo korzystne. Moja pomka po przerobce stala sie prawie nieslyszalna. A teraz sposob w jaki ja zmodowalem i kilka fotek: Jak widac na zdjeciu zielonu suwak (odpowiadajacy za kierunek przeplywu wody) zostal calkowicie uszczelniony distalem i nie ma szans na to ze bedzie przeciekal, tak samo postapilem ze wszystkimi innymi otworami w obudowie wirnika. Z bokow pompki dokleilem kawalki radiatora ale z moich obserwacji wynika ze jest to zupelnie zbedne, popka nie grzeje sie nic. W wylot pompki wkleilem kawalek rurki miedzianej 15mm. Jak widac na zdjeciu wywalilem to zolte ustrojstwo do regulowania przeplywu i w to miejsce wkleilem plekse z wklejona rurka miedziana 15mm jako wlot pompki. Pleksa jes grubosci 8mm, tylko taka mialem pod reka, lepiej zastosowac 10 lub 12mm. Plekse przygotowalem w nastepujacy sposob: zmierzylem jakiej srednicy potrzebuje krozek i wyciolem troche wiekszy za pomoca pily. Nastepnie wstepnie wyciety krazek zamocowalem w uchwycie wiertarki i za pomoca dluta obracajacy sie w wirtarce krazek przetoczylem tak aby idealnie wchodzil w obudowe wirnika. Jak widac na zdjeciu obudowe wirnika troche podciolem zeby woda wpadala bezposrednio z wlotu na wirnik gdyz w orginalnej obudowie wpada z boku i troche krazy zanim trafi na wirnik. I jeszcze kilka zdjec. Jesli cos jest niezrozumiale to pytajcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Witam Mam Problem z przylaczeniem chlodnicy z króćcami średnicy 10/12 (wew/zew) do zestawu CCCP :lol: w których weże maja średnice 5/7 (wew/zew) jak to przylaczyc? czy mozliwe jest zakupienie takiego reduktora? Najlepszym pomyslem byla by zmiana bloku ale nie mam narazie na to $ więc zostaje przy tym co mam. Aha i jaki jest minus wezy o tak malej srednicy - 5mm wew.? I czy lepiej bedzie w moim przypadku zastosowac weze 10mm czy te co sa aktualnie 5mm (średnicy wew.) Mam pompke 650l/h max H - 90 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 taki reduktor jesli znajdziesz to bedzie koszcil - izdziesz do sklepu i szukasz takich wezykow aby jeden wchodzil w drugi bardzo ciasno i robisz np: 1) 10/12 2) 9/11 3) 6/10 i masz reduktor po upchnieciu jednego w drugim - jest 100% szczelne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...