szpot Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Witam Za jakiś czas będę kupował laptopa (kolega ma więc i ja się skusiłem) Mam 2000 zł - i chcę sprzęt, który zastąpi mi mojego PCta - tworzę muzykę na komputerze więc potrzebuję laptopa wyposażonego w lepszy procek niż mam teraz (Athlon 64 3800 San diego) i więcej pamięci (aktualnie mam 1 GB) Znalazłem na necie ofery dwóch laptopów firmy Acer i jednego MSI. Co do Acera to oglądałem w sklepie wersję za 1500 zł i wyglądał naprawdę fajnie - i solidnie. Oto te laptopy które mnie interesują: Acer 5520 http://www.allegro.pl/item298044792_acer_5...dvd_gf7000.html Acer 5620 http://www.allegro.pl/item296091560_acer_5..._x3100_gry.html I teraz ważne pytanko: zauważyłem, że te dwa lapsy różnią się obudową. 5620 jest taki fajny chudziutki i z ostrymi kantami natomiast 5520 wydaje się być gruby i brzydki. Na pewno wydaje się być grubszy od 5620... sam już nie wiem ale obudowa jest ważna - chciałbym mieć lapsa smukłego, cienkiego a nie jakąś baryłe... <_< No i tu jest problem bo 5520 ma lepszą konfigurację od 5620: 5520 :kijem: AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core TK57 1.9GHz 5620 :kijem: Intel® Pentium® Dual Core T2330 (2 X 1.60GHz) Sam już nie wiem - kierować się obudową czy wnętrzem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Sam już nie wiem - kierować się obudową czy wnętrzem?? najstarsi Górale mówią żeby stawiać wnętrze ponad wyglądem... ale w benchmarku notebookcheck tk55 jest tylko 2 oczka za t2330 więc są bardzo podobnie pod względem wydajności. Pewnie więc tk57 będzie ciut wydajniejszy od 55 więc będzie to ten sam poziom co t2330. Ja bym wziął tego z amd - ma większy dyski i trochę lepszą grafikę. Wybierz więc ten który wg ciebie ładniej wygląda... Nie wiem w jaki sposób tworzysz muzykę - nagrywasz czy odtwarzasz... Ja troche nagrywam i jednak dobra karta muzyczna to podstawa a tam raczej tego nie uświadczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpot Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Tworzę muzykę i planuję podłanczać do tego laptopa gitarę oraz działać na FLS7 z wtyczkami. Wiem wiem, że karta to jest mankament dlatego planuję dokupić porządny sprzęt na USB. Za jakieś 3 stówki. Będzie świetnie - na pewno o wiele wiele razy lepiej niż dotychczas - bo teraz działam na Audigy :? Dzięki za odpowiedź i za informację:) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...