Skocz do zawartości
szpot

Dwa Bardzo Podobne Do Siebie Acery - A Jednak Różne...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Za jakiś czas będę kupował laptopa (kolega ma więc i ja się skusiłem)

Mam 2000 zł - i chcę sprzęt, który zastąpi mi mojego PCta - tworzę muzykę na komputerze więc potrzebuję laptopa wyposażonego w lepszy procek niż mam teraz (Athlon 64 3800 San diego) i więcej pamięci (aktualnie mam 1 GB)

Znalazłem na necie ofery dwóch laptopów firmy Acer i jednego MSI. Co do Acera to oglądałem w sklepie wersję za 1500 zł i wyglądał naprawdę fajnie - i solidnie.

Oto te laptopy które mnie interesują:

Acer 5520 http://www.allegro.pl/item298044792_acer_5...dvd_gf7000.html

Acer 5620 http://www.allegro.pl/item296091560_acer_5..._x3100_gry.html

I teraz ważne pytanko: zauważyłem, że te dwa lapsy różnią się obudową. 5620 jest taki fajny chudziutki i z ostrymi kantami natomiast 5520 wydaje się być gruby i brzydki. Na pewno wydaje się być grubszy od 5620... sam już nie wiem ale obudowa jest ważna - chciałbym mieć lapsa smukłego, cienkiego a nie jakąś baryłe... <_<

No i tu jest problem bo 5520 ma lepszą konfigurację od 5620:

5520 :kijem: AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core TK57 1.9GHz

5620 :kijem: Intel® Pentium® Dual Core T2330 (2 X 1.60GHz)

Sam już nie wiem - kierować się obudową czy wnętrzem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam już nie wiem - kierować się obudową czy wnętrzem??

najstarsi Górale mówią żeby stawiać wnętrze ponad wyglądem...

ale

w benchmarku notebookcheck tk55 jest tylko 2 oczka za t2330 więc są bardzo podobnie pod względem wydajności. Pewnie więc tk57 będzie ciut wydajniejszy od 55 więc będzie to ten sam poziom co t2330.

Ja bym wziął tego z amd - ma większy dyski i trochę lepszą grafikę.

Wybierz więc ten który wg ciebie ładniej wygląda...

Nie wiem w jaki sposób tworzysz muzykę - nagrywasz czy odtwarzasz... Ja troche nagrywam i jednak dobra karta muzyczna to podstawa a tam raczej tego nie uświadczysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tworzę muzykę i planuję podłanczać do tego laptopa gitarę oraz działać na FLS7 z wtyczkami. Wiem wiem, że karta to jest mankament dlatego planuję dokupić porządny sprzęt na USB. Za jakieś 3 stówki. Będzie świetnie - na pewno o wiele wiele razy lepiej niż dotychczas - bo teraz działam na Audigy :?

Dzięki za odpowiedź i za informację:)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi