qnx Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Witam Mam wyzej wymieniony model lapka NIemoge zainstalowac XP poniewaz, proces instalacyjny pokazuje mi ze nie moze wykryc dysku twardego Poszperalem po googlach i pisza ludzie zeby uzyc programu nlite i zintegrowac sterowniki z instalka windowsa. Tylko mam jedno pytanie , jakie sterowniki sciagnac do tego lapka ?? poniewaz nie bardzo wiem jaki chipset intela jest , w specyfikacji pisze ze jest to intel gm965 czy to o to chodzi ?? prosze o porade jakie sterowniki zintegrowac tym nlite zeby smigało?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgron Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) Witam Mam wyzej wymieniony model lapka NIemoge zainstalowac XP poniewaz, proces instalacyjny pokazuje mi ze nie moze wykryc dysku twardego Poszperalem po googlach i pisza ludzie zeby uzyc programu nlite i zintegrowac sterowniki z instalka windowsa. Tylko mam jedno pytanie , jakie sterowniki sciagnac do tego lapka ?? poniewaz nie bardzo wiem jaki chipset intela jest , w specyfikacji pisze ze jest to intel gm965 czy to o to chodzi ?? prosze o porade jakie sterowniki zintegrowac tym nlite zeby smigało?? Sprobuj TEN Edytowane 16 Stycznia 2008 przez mcgron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Poszukaj w biosie lapka i pewnie masz gdzies opcje aby przelaczyc dysk z sata na ata. I wtedy instalacja pojdzie bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnx Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) @Kinslayer Jesli chodzi ci o tryb AHCI to w biosie go niema , wogole to ten lapek ma jakiego ubogiego tego biosa , ,malo co mozna ustawic w nim Edytowane 16 Stycznia 2008 przez qnx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Poszukaj w biosie lapka i pewnie masz gdzies opcje aby przelaczyc dysk z sata na ata. I wtedy instalacja pojdzie bez problemu. notebooki HP to mają w innych to rzadkosc Edytowane 18 Stycznia 2008 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 notebooki HP to mają w innych to rzadkosc W roznych lapkach ta opcja sie inaczejnazywa, w moim Dellu jest po prostu menu i w nim ATA oraz SATA, zaznaczam ATA i wsio. Tylko wczesniej trzeba jeszcze jedna opcje wylaczyc, ale on juz powie jaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitratop Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Witam. Przerabaiłem ten problem w laptopie Acer z pozytywnym skutkiem. Należy za pomocą programu nLite skonsolidować sterownik tekstowy do sata iiahci.inf z płytą instalacyjną winXp i otrzymany obraz wypalić na płycie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnx Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 znalazlem na stornie toshiby sterowniki pod winxp pod nazwa chipset utility dokladna nazwa to csutil-20070828104529 , wpakowalem je do nlita wypalilem plyte i nic nadal nie wykrywa mi dysku przy instalacji XP, moze ma ktos jakies inne pomysły albo jakies uniwersalne sterowniki ?? @Kinslayer w tym biosie niema czegos takiego przepatrzylem wszystkie opcje i nic niema :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnx Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zainstalowałem Znalazlem fajna stronke STRONA ZE STEROWNIKAMI POD WINDOWSA XP tu sa wszystkie sterowniki do U300 Co do integracji sterownikow Sata to sciagnolem te sterowniki z tąd Sterowniki wsadzilem sterowniki do nlite i dysk bezporoblemowo wykryło. Dla osób majacych Toshibe serii U300 i U305 powiem tyle ze ten komputer swietnie chodzi pod winXP wszystkie urzadzenia chodza z wyjatkiem power serwera, ktory sie niby zainstalowal ale jakies błedy byly wiec wziąlem i zainstalowalem stara wersje power serwera z mojej starej toshiby M45s265 i chodzi ekstra Nie polecam instalowac Klienta Intelowskiego do karty WIFI tylko sterowniki , Ten klient zachowuje sie bardzo dziwnie , karta gubi zasieg i sie rozlancza a pod kontrola sprzetowego klienta WinXP chodzi bezproblemowo Jak beda jakies pytanka to chetnie odpowiem :) i pomoge :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...