Leanier Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Czy możliwy jest zwrot monitora w ustawowym czasie 10 dni w przypadku gdy przed upływem 10 dna na matrycy pojawił się bad/subpixel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider3k Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 wedlug tego co mi wiadomo w ciagu 10 dni od zakupu mozesz oddac towar nawet bez podania przyczyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Ale tylko pod warunkiem ze byl kupowany przez internet lub telefon. I nie bylo odbioru osobistego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 I nie bylo odbioru osobistego.a to juz zasady niektórych sklepów w dodatku niezgodne z prawem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Napisz w jaki sposób została zawarta umowa, tzn czy kupiles monitor w normalnym sklepie czy przez internet?? Jeżeli przez internet to masz 10 dni na jego zwrot /art. 7 OchrKonsU/. W tym przypadku musisz w teminie 10 dni od otrzymania monitora wysłać do sklepu pisemne oświadczenie o odstąpieniu od umowy (wyślij poleconym!, do zachowania terminu liczy sie data stempla). Jeżei monitor kupiłeś w normalnym sklepie to możesz powołać sie na niezgodność towary z umową lub rękojmie ( o gwarancji nie pisze bo tam zapewne jest jakaś minimalna liczba pikseli żeby wymienić monitor). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leanier Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Nie do końca się zrozumieliśmy więc wyjaśnię: Chcę kupić monitor w siriusie (wyjatkowo tam jest najtańszy). I teraz sirius proponuje na monitory dodatkową gwarancję 7 dni na pixele - co jest według mnie nabijaniem w balona bo jest ustawowy czas 10 dni. ALE - co jeśli wyskoczy mi pixel, wszystko spoko załatwie wyśle monitor spowrotem a oni mi go odeślą i powiedzą że jest pixe znaczy się produkt jest uszkodzony, jak oni wysyłali przed zakupem to nie było itp i nie zwrucą mi kaski - moje pytanie brzmi Mogą tak zrobić czy nie? Będą musieli uznać reklamację czy powiedzą że pixela nie było a jest i żebym sie gonił :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 No rzeczywiście teraz nie wiem o co ci chodzi :P W niezgodności towaru z umową masz domniemanie, że jeżeli niezgodność została stwierdzona przed upływaem 6 m-cy to domniemywa sie, że istniała ona w chwili wydania. Najprościej to oni będa musieli udowodnić, że było inaczej a to jest raczej niewykonalne. Tak, że pewnie dostniesz nowy monitor jak tego zażadasz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Nie do końca się zrozumieliśmy więc wyjaśnię: Chcę kupić monitor w siriusie (wyjatkowo tam jest najtańszy). I teraz sirius proponuje na monitory dodatkową gwarancję 7 dni na pixele - co jest według mnie nabijaniem w balona bo jest ustawowy czas 10 dni. ALE - co jeśli wyskoczy mi pixel, wszystko spoko załatwie wyśle monitor spowrotem a oni mi go odeślą i powiedzą że jest pixe znaczy się produkt jest uszkodzony, jak oni wysyłali przed zakupem to nie było itp i nie zwrucą mi kaski - moje pytanie brzmi Mogą tak zrobić czy nie? Będą musieli uznać reklamację czy powiedzą że pixela nie było a jest i żebym sie gonił :/ ich gwarancja na piksle polega na tym ze jak wyskoczy taka wada to wymieniają monitor pokrywając koszty przesyłki, jezeli zwracasz normalnie monitor zgodnie z ustawą do 10 dni to nie ma problemu pokrywasz koszty przesyłki wypełniasz jakiś papierek - piksel nie ma znaczenia bo oni nie są w stanie udowodnić ze monitor nie miał piksla przed wysłaniem piszesz zwrot bo monitor ci się nie podoba i juz... przynajmniej tak było jakiś czas temu jak zwracałem do siriusa monitory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...