januszn64 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Witam. Niedawno zmieniłem sobie sprzęt (Gigabyte GA-M52S-S3P s.AM2 NF6100, AMD Athlon 4000+, 3GB RAM, Gigabyte GeForce 8500GT 512MB. Dysk Twardy to Seagate Barracuda 80GB (trzyma już 5 lat) i Napęd DVD RAM Sony) Na procu zamontowany mam cooler Pentagram Freezone NXC-100Cu, a na obudowie trzy wentylatorki różnych firm, ale przejdźmy w końcu do tematu: Gdy kupowałem te części w sklepie proline, nie będąc jeszcze zbyt wtajemniczonym w wiedzę o zasilaczach, wziąłem pierwszy lepszy jaki mi obsługa poleciła w sklepie, tzn Rasurbo 450CL ATX 1.3 Silent Power. Po zmontowaniu i pierwszym odpaleniu sprzętu, oglądałem wszystkie strony zawierające testy, porównania moich części. Wszystko wydawało mi się pięknie, gdyby nie to, że zasilacz w ogóle nieznany. :? Słyszałem gdzieś, że "serce komputera" musi być drogie i ciężkie. Za tego Rasurbo dałem 139zł, a waga jego nie była zbyt duża. :? Pomyślałem sobie w ten sposób: "Teraz będzie fajnie, jak spalę pachnący jeszcze nowością sprzęcik", ale w końcu doszedłem do wniosku, że pociągne na nim jeszcze trochę i zobaczę co da się zrobić. Po pewnym czasie moje obawy co do zasilacza zaczęły rosnąć. Czytając praktycznie wszystkie artykuły o zasilaczach w internecie, nie wyglądało to dobrze. Na forach, (także i tym) wszyscy radzili, aby zmienić na coś lepszego. W końcu wymontowałem tę oto podejrzanę zasiłkę i pojechałem do sklepu proline zamienić na coś "epszego".Oddaję zasilacz i pytam się jakie "markowe zasilacze" posiadają państwo w waszym sklepie. I tu spotyka mnie rozczarowanie. Było tylko kilka strasznie drogich chiefteców, a reszta jakieś same złomy i modele firmy RASURBO. Nie miałem wyboru, musiałem wziąć zasiłkę tej oto nieznanej niemieckiej(jak czytałem) firmy. W końcu po krótkim namyśle wybór padł na model "DLP 435 Silent Power". Po rozpakowaniu, zauważyłem, że jest dosyć ciężki, co powinno dobrze o nim świadczyć. Mam go zaledwie kilka dni, ale narazie chodzi bez zarzutów. Jest cichy, muszę przyznać, napięcia są w normie, wywiewa letnie powietrze, czyli wszystko jest OK, ale nie oto mi chodzi: PRAGNĘ SIĘ DOWIEDZIEĆ CO WY SĄDZICIE NA TEMAT TEJ FIRMY I CZY POSTĄPIŁEM DOBRZE KUPUJĄC TEN PRODUKT. proszę o odpowiedzi, z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 I z jednym, i zdrugim zasilaczem pojechałeś na maksa. Za 140zł bez problemu kupisz Modecoma MC400 lub Amacroxa jakiegoś. Na przyszłość pytaj na forum, a nie w sklepie co brać - w sklepach tylko patrzą jak wypchnąć to co im zalega na półkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 ogolnie tez lipa ale nie masz tez zamocnego kompa wiec powinen dac rade... ale jak bedziesz myślał nad zmiana karty na normalna to zasilacz tez poleci.. on ma 15A na +12V... a z kąt wiesz ze napięcia sa w normie czym mierzyłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) W sklepie nic innego nie mieli! || Narazie w BIOSIe, jeszcze dzisiaj go rozkręcę (obudowę komputera) i będe mierzył miernikiem. Edytowane 16 Stycznia 2008 przez januszn64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 To mozesz sobie gdzieś wsadzić takie odczyty. Nie mogłeś po prostu zamówić czegoś innego i odczekać?? Tylko brać pierwszy lepszy szmelc ze sklepu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Tak jak już Ci pisałem i pisze po raz kolejny z rzędu. Staraj sie zadawać pytania w JEDNYM temacie. Pisałem też że teraz waga zasilacza raczej nie jest zbyt istotna-wziąłem do ręki jakieś 2-3 tygodnie temu tracera coś tam hell fire 450 i był w miare ciężki chociaż i tak to jest tracer czyli szmelc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) Kupiłbym coś lepszego oczywiście, tylko że nie miałem czasu czekać, bo termin zamiany tego starego Rasurbo 450CL już się kończył! Ten DLP 435 wcale nie był taki tani kosztował 209zł i właśnie ta cena mnie dziwi :? Edytowane 16 Stycznia 2008 przez januszn64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 http://proline.pl/shop.php?kat=Zasilacze+ATX Co to jest "termin zamiany" znaczy chodzi o to ze masz termin np.14 dni na wymiane sprzetu? tak? jesli tak to jaki problem miałeś? oddasz zasilacz im tego 14 dnia, i tego samego dnia kupujesz nowy... jesli akurat nie maja na stanie konkretnego modeli, to przeciez mogą zamowic i bedzie za dwa dni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Kvaz! http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2878949 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2879301 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) http://proline.pl/shop.php?kat=Zasilacze+ATX Co to jest "termin zamiany" znaczy chodzi o to ze masz termin np.14 dni na wymiane sprzetu? tak? jesli tak to jaki problem miałeś? oddasz zasilacz im tego 14 dnia, i tego samego dnia kupujesz nowy... jesli akurat nie maja na stanie konkretnego modeli, to przeciez mogą zamowic i bedzie za dwa dni... tak szczerze mówiąc to termin dwóch tygodni od zakupu już minął (troszkę) :oops: tylko że rozmawiałem z jednym handlowcem z tego sklepu i pozwolił na wymianę, ale najpierw musiał sprawdzić w jakim ten zasilacz był stanie. Głupio by mi było jeszcze coś zamawiać Edytowane 16 Stycznia 2008 przez januszn64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 PRAGNĘ SIĘ DOWIEDZIEĆ CO WY SĄDZICIE NA TEMAT TEJ FIRMY I CZY POSTĄPIŁEM DOBRZE KUPUJĄC TEN PRODUKT. proszę o odpowiedzi, z góry dziękuję Ja z góry i to baardzo wysokiej bym podziekował gdybyś: 1. posłuchał rad dwóch niegłupich moderatorów 2. przeczytał poradnik, który jest przyklejony u góry Postąpiłeś cholernie głupio biorąc Rasurbo za 140zł, ale wymieniając jedno guano na drugie za dopłatą 70zł to już przeszedłeś samego siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 wszyscy ci doradzali, ale ty widziales lepiej... chcesz teraz potwierdzenia za ta zasilka jest lepsza od tamtej? nikt ci tego nie potwierdzi. zamienil stryjek.... KIJEK na KIJEK ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 A ja szczerze jestem ciekaw kto jest producentem tego PSU ;] I czy jest bardziej PIMP niz moje RPS ;]]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) wszyscy ci doradzali, ale ty widziales lepiej... chcesz teraz potwierdzenia za ta zasilka jest lepsza od tamtej? nikt ci tego nie potwierdzi. zamienil stryjek.... KIJEK na KIJEK ;] Nie chcę żadnego potwierdzenia! Wiem, że najwyraźniej to jest szmelc, ale staram sie dowiedzieć czy ktoś wie coś na temat tej marki. Może ktoś się już z nią spotkał. :? Bardzo dziwne jest to, że ceny mają nawet ponad 300zł, a niemarkowe zasilacze tym się raczej nie charakteryzują :unsure: Edytowane 16 Stycznia 2008 przez januszn64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 staram sie dowiedzieć czy ktoś wie coś na temat tej marki.podaj nam UL Code z tej zasiłki, jest to informacja w postaci Exxxxxx gdzie x to 6 cyfr, która w porządnych zasilaczach jest podawana na tabliczce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Nic tam takiego niema :-| Zdjęcia takie niewyraźne, bo robione telefonem 1.3mpx pod światłem lampki biurkowej :wink: Edytowane 17 Stycznia 2008 przez januszn64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Nic tam takiego niema :-|I to jest jeden z dowodów na to, że żaden dobry producent nie wyprodukował tego zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Najprawdopodobniej jest to Acbel. Coś jak forumowy "hit" TRONJE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Czyli kolejne gó.wno podające 14V na linii +12V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Najprawdopodobniej jest to Acbel. Coś jak forumowy "hit" TRONJE. Tak, tylko że "TRONJE" np. 550W, kosztuje 100zł, a Rasurbo 430W 209zł. Chyba to złe porównanie :rolleyes: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 A myślisz, ze guano nie może dużo kosztować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 A myślisz, ze guano nie może dużo kosztować? To podaj jakiś przykład "guana", które dużo kosztuje :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Tagan U22 :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 (edytowane) Tagan U22 :E No wydaje mi się, że Tagany to są markowe zasilacze. Chyba żartujesz że U22 to guano :lol2: Edytowane 19 Stycznia 2008 przez januszn64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Polecam zwracac uwage na emotki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 (edytowane) No wydaje mi się, że Tagany to są markowe zasilacze. Chyba żartujesz że U22 to guanoHehe, ta emotka była dlatego, że na 90% byłem pewny twojej odpowiedzi. Generalnie U22 to nienajlepszy zasilacz, do tego drogi. Poszukaj sobie testów na sieci, ale takich gdzie obciążenie jest w miarę sensowne :). Trochę niżej jest temat o tym zasilaczu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=253724 Edytowane 19 Stycznia 2008 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 (edytowane) Hehe, ta emotka była dlatego, że na 90% byłem pewny twojej odpowiedzi. Generalnie U22 to nienajlepszy zasilacz, do tego drogi. Poszukaj sobie testów na sieci, ale takich gdzie obciążenie jest w miarę sensowne :). Trochę niżej jest temat o tym zasilaczu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=253724 To z tą emotką to trochę "niepopolsku" :wink: Może i masz rację że jest to nienajlepszy zasilacz, ale Tagan to jest Tagan, a Rasurbo to niewiadomo co :D Chyba każdy w tym wypadku się ze mną zgodzi :) Edytowane 19 Stycznia 2008 przez januszn64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 http://www.dirkvader.de/frame.php?site=htt...archiv0604.html Może ktoś kuma po niemiecku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) ja wyczailem tylko ze gdzies napisali o nim 'sehr gut' ^^ Edytowane 20 Stycznia 2008 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) :D http://www.dirkvader.de/frame.php?site=htt...archiv0604.html Może ktoś kuma po niemiecku? Tam nie trzeba dużo "kumać", jest to krótki opis tylko że po niemiecku. jedna z ważniejszych wiadomości zawartych w tym tekście brzmi... ==że ten zasilacz jest alternatywą dla zbyt drogich markowych produktów== ...informacja ta daje dużo do myślenia, i niewiadomo czy jest pozytywna czy raczej negatywna :?: Edytowane 20 Stycznia 2008 przez januszn64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...