Sallinger Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Krótko: składam typowy budżetowy komputer ze zintegrowaną grafiką. Posiadma już procesor X2 4200+ ale nie mogę się zdecydować co do płyty głównej. Nie wiem o jaki chipset się oprzeć nviadia czy amd. (który z nich lepiej spisze się aktualnie oraz gdy ewentualnie kupię w późniejszym czasie jakąś normalną kartę?) i tutaj proszę o radę, dwie płyty Gigabyte: GA-M68SM-S2L - 180 PLN (chipset nForce 630a - grafika GF 7025) GA-MA69GM-S2H - 210 PLN (chipset AMD 690G - grafika X1250) W grę wchodzą w zasadzie tylko te dwie płyty (przywiązanie do marki Gigabyte :)) także proszę tylko o ewentualnie ukierunkowanie mojego wyboru do jednej z tych propozycji. Z góry dziękuję :)! Pozdrawiam! Edytowane 16 Stycznia 2008 przez Sallinger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 ta druga ma bogasze wyposażenie i tylny panel. do tego lepszą dźwiękową. co do grafiki nie jestem w stanie sie wypowiedzieć chociaż podejrzewam że GF7025 miażdży tego X1250 (tylko czy w biurze to potrzebne zwłaszcza jeśli w pryszłości ma sie pojawić zewnetrzna karta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 x1250 to jedna z najwydajniejszych (o ile nie najwydajniejsza) integra , więc bramka nr 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...