Qude Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Witam, wczoraj do mnie przyszla plyta 8RDA, wczesniej kupilem T-Bred'a 1700, ktory wczesniej bez problemu dzial na plycie 8TCX2+ (ENMIC KT266A) na 2.1Ghz bez wiekszych problemow. Po wlozeniu proca do nowej plyty zglasza mi sie komunikat 'BIOS checksume error'. Co gorsze po wlozeniu do mojego starego ENMIC'a mam dokladnie to samo. Plyta zatrzymuje sie na post-kodzie 41 i nie idzie dalej.. Jesli ktos z was mial taki proble (lub podobny) to blagam pomocy!!! Procesor wysmarowalem dosc dokladnie (i cienko) srebrem, wiec moze zrobilo sie gdzies mikro zwarcie (choc nic nie widac pod lupa). Pamieco to napewno nie sa, bo mam 3 rozne kosci i na kazdej jest to samo. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 robiłes clear cmos?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 byl kiedys topic na ten temat zrob clear cmos ewentualnie updatenij jeszcze biosa jesli to nie pomoze to niestety servis :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 robiłes clear cmos??Przecież facet napisał, że po włożeniu procesora do starej płyty ma to samo, więc najwyraźniej coś złego stało się samym prockiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...