gregor666 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Witam. Zakładam temat z ciekawości czy ktoś mieszał Fesera i co mu z tego wyszlo. Najbardziej interesuje mnie uzyskanie ciemnej czerwieni, myśle ze trzeba Feser red pomieszac z barwnikiem Feser fioletowym. Co myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.org Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 To bardziej z czarnym chyba trzeba by, ale z umiarem bo w braz wpadnie , fioletem , czerwien zrobi sie bardziej w kolor rozowy i slabszy fiolet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Własnie obawiam sie tego brązu. Widzialem barwniki z dtek'a i primochill'a o nazwie blood red, ale podobno też różowe jakies albo blade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Ja pomieszalem niechcacy acid green z blue i wyszlo mi cos takiego ... turkusowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 :D Nawet nienajgorszy i oryginalny jakby nie bylo. Chyba zamówie czerwony i zobacze czy sie da poprawic cos w nim :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 czy ten litr fesera wystarcza wam spoko do zalania calego ukladu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 MI starczyło 0,5L :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 0.5l starczy ale ja zalewajac calosc ze 6 razy drugie 0.5 na dywan wylalem , etapami ;] malik acid blue mieszales ? to moze tez zamowie bo zielonego nie maja a czekac dwa tygodnie lipa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Starcza spoko, chyba ze masz rez 2,5l :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 0.5l starczy ale ja zalewajac calosc ze 6 razy drugie 0.5 na dywan wylalem , etapami ;] malik acid blue mieszales ? to moze tez zamowie bo zielonego nie maja a czekac dwa tygodnie lipa :/ Acid green mieszalem z blue i wyszlo to co na zdjeciu. Mi do ukladu wchodzi dokladnie cala butla feser'a czyli 1 litr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 @gregor666, wyszlo ci cos z mieszania tego fesera. mnie tez interesowalby podobny kolor :) byla gdzies na forum, calkiem niedawno widzialem, fota z czerwonym chlodziwem w ukladzie. jednak nie moge znalezc :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 @gregor666, wyszlo ci cos z mieszania tego fesera Narazie nic z tego, zakupilem butelke czarnego i nie kombinuje bo mam wiekszy problem z quadem i jego temp przy chlodnicy BWA122. Ale jeszcze do tego wróce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knopper Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Informacje dodatkowe: producent zaleca regularną wymianę płynu w układzie co rok nie mieszać różnych kolorów Feser One unikać kontaktu z oczami i skórą Może się czepiam, ale nie wiadomo co z tego może wyjsc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) Nitro :P Malik pomieszał i jeszcze żyje. Chyba. Edytowane 26 Stycznia 2008 przez gregor666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 ta. po wymieszaniu uklad moze stac sie niestabilny i eksplodowac. cos a'la reaktor :P interesuje mnie uzyskanie czerwonego nieprzezroczystego chlodziwa. cos jak sok pomidorowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Nitro :P Malik pomieszał i jeszcze żyje. Chyba. Spokojnie mozna mieszac :) nic sie nie dzieje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Ten turkus to w sumie potrzeba bardzo malo zielonego wzgledem niebieskiego. Ja nestety musialem wymieszac 1l blue z 0.5l acid green i w sumie nieco ciemnijszy zielony tylko , spodziewalem sie innego efektu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Ja mam podobnie jak Malik zielony z niebieskim. W ciut innych proporcjach. U mnie caly uklad to 0,5-0,6L Jakos u mnie mieszanie nie spowodowalo jakis ubocznych skutkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 interesuje mnie uzyskanie czerwonego nieprzezroczystego chlodziwa. cos jak sok pomidorowy :D Ja też szukam czegoś takiego... ew. troszkę przezroczyste. Chyba kupię barwnik coolteka i zobaczę co się stanie. Wiem, że trochę się osadza ale nie mam żadnej alternatywy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) skoro nie zależy Wam na przewodności i osadzie to może coś takiego: ? 4,5zł na 50l starcza.... pigment do farb Edytowane 26 Stycznia 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Już chyba na shacku pisałem, że kolorek bardzo mi się podoba... Cena niczego sobie :) Szkoda, że nie reaguje w UV. Jak cooltek nie da mi dobrego efektu to doprawię tym i będę miał ładny kolor + reakcja w UV ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 a ten red feser, to jaki ma w rzeczywistosci kolor? bo jak znam zycie to pewnie rozowy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 No własnie RED jest siakiś taki różowy i trzeba go doprawić barwnikiem. Gorzej jak po doprawieniu wyjdzie litr Fesera sraczkowatego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 to trzeba sprawdzic na mniejszej ilosci :) jak wczesniej bylo wspominane z czerwonego - rozowego + czarny moze wyjsc krwawa czerwien. dobrze by bylo zeby to ktos obadal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 i wydał 100 na test :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 huh. trzeba reklamowac jak jest rozowe zamiast czerwonego. place ku i wymagam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...