Gregor1230 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Zdaje Ci się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) Oto mój benchmark Crysis Warhead: CRYSIS WARHEAD Dx 9.0 Warhead dx9 CRYSIS WARHEAD Dx 10.0 Warhead dx10 Benchmark robiony FRAMEBUFFER Crysis WARHEAD Benchmark Tool wersja 0.24 Jak na razie program nie obsługuje trybu 64 bitowego??? Więc może finalna wersja jeszcze coś wniesie. A teraz dla porównania benchamrka Wrheada, test podstawki: CRYSIS Dx 9.0 Crysis dx9 CRYSIS Dx 10.0 Crysis dx10 Nie ma to jak optymalizacja :angry: A tak swoją drogą to czy ktoś z Was posiadający GTX 260 (nowa i stara edycja) oraz GTX 280 może zaprezentować swoje testy? -------------------------------- QX9650 (overclocked 3.5 GHz), 4 GB Mushkin 1066 MHz DDR2, EVGA 780i, EVGA 9800GX2, Asus Xonar D2, 500GB WD Abbys, Samsung DVD-RW, Nec 90GX2 MultiSync Pro, NZTX Lexa, LC (Swiftech Apogee GTX, EK WB 9800GX2, Laing DDC 12V 1plus RT, M3 Thermaltake, Thermochill PA120.3). Edytowane 27 Września 2008 przez Melampus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) 280 już był testowany przez MariuszaDW. Jak narazie jedyne konkretne wyniki pozwalające na dobrą rozgrywkę. Czekamy na radka pojedynczego 4870 :P. Edytowane 27 Września 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) 280 już był testowany przez MariuszaDW. Jak narazie jedyne konkretne wyniki pozwalające na dobrą rozgrywkę. Czekamy na radka pojedynczego 4870 :P. Racja ale w trybie Dx9. MA ktoś GTX w Dx10? -------------------------------- QX9650 (overclocked 3.5 GHz), 4 GB Mushkin 1066 MHz DDR2, EVGA 780i, EVGA 9800GX2, Asus Xonar D2, 500GB WD Abbys, Samsung DVD-RW, Nec 90GX2 MultiSync Pro, NZTX Lexa, LC (Swiftech Apogee GTX, EK WB 9800GX2, Laing DDC 12V 1plus RT, M3 Thermaltake, Thermochill PA120.3). Edytowane 27 Września 2008 przez Melampus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 z tego co widzę to jednak odpalić warheada na xp, a szkoda bo ostatnio zainstalowałem viste :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Nie ma to jak optymalizacja :angry:nie optymalizacja tylko cos SLI nie zatrybilo. wynik na tym gx2 powinien byc podobny jak na jednym gtx280. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) nie optymalizacja tylko cos SLI nie zatrybilo. wynik na tym gx2 powinien byc podobny jak na jednym gtx280. Nie koniecznie. Jest 9 klatek różnicy w dx9: GTX 280 - 50.20 fps (średnio) 9800 GX2 - 41.69 fps (średnio) GTX jest mocniejszy jakby nie patrzeć (szersza szyna - 512 bit, 1 GB pamięci i więcej jednostek obliczeniowych). Wychodzi podobnie jak w innych testach na różnych forach. Ciekawi mnie tylko jak przedstawia się sprawa pod dziesiątką? :rolleyes: -------------------------------- QX9650 (overclocked 3.5 GHz), 4 GB Mushkin 1066 MHz DDR2, EVGA 780i, EVGA 9800GX2, Asus Xonar D2, 500GB WD Abbys, Samsung DVD-RW, Nec 90GX2 MultiSync Pro, NZTX Lexa, LC (Swiftech Apogee GTX, EK WB 9800GX2, Laing DDC 12V 1plus RT, M3 Thermaltake, Thermochill PA120.3). Edytowane 27 Września 2008 przez Melampus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 A tak w ogóle to kolega zamieszanie zrobił z mapami. Z resztą te latające przez pół wyspy to testują nie tylko grafę, ale cały konfig (wydajność dysku, ilość ramu). Ta twoja mapka u mnie (Win2008 x64) DX9 > DX10 Teraz w podstawce na DX9 sprawdziłem i wyszło 64fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) Może jakieś radki pokażą co potrafią?? Stary biedny 2900XT, GPU 810 MHz - RAM 1900 MHz, reszta jak w sygnaturce tylko 2 GB RAM-u bo jedna kostka 2 dni temu odeszła na wieczny spoczynek. Edytowane 27 Września 2008 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 I skończyłem Crysisa Warhead, bardzo przyjemny dodatek do podstawki. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Czy wam tez tak doczytuje textury ?? wszystko poza cieniam i ustawione na Entusiast sprzet z siga , i czasami trzeba podejsc do obiektu ( skaly , ogrodzenia ) zeby texture doczytalo :/ moze to wina tylko 512MB na karcie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) też tak mam :| na e2200@3.33, 2gb ramu i 9600gt Edytowane 27 Września 2008 przez kronox55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 w ogóle są jakieś istotne róznice w ustawieniach dx 9 vs 10? Wciąż trzeba się bawić pod XP tymi plikami które odblokowują v.high jak w podstawce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 W Warheadzie masz od razu ustawienia "Entuzjasta" czyli odpowiednik "VH" w Crysisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Muszę przyznać że gra bardzo przyjemna. Akcja gna do przodu i ma jakiś sens :) Postać "psychola" bardzo mi się podoba. Juz nie jest to niemy komandos tylko bohater który ma swoje zdanie :) super moment z gry: » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "FAJNA SCENA Z GRY" scena nad rzeką gry zginął jakiś marine i psychol w[ciach!]i.... topi tego koreańczyka. Naprawdę mocne i fajnie zrobione :) Edytowane 28 Września 2008 przez ZIBI_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) @up Zgadzam sie. Ta cut-scenka (cala) naprawde zrobila wrazenie. Cos jak film. Teraz Warhead nie jest tylko wzorem graifcznym ale rowniez ma "swoje zdanie" jezeli chodzi o gameplay, ktory powiedzmy sobie szczerze byl zdecydowanie lepszy niz w podstawce. :) Generalnie po cichu chcialbym aby powstal film na podstawie Crysisa :P Mi ukonczenie gry zeszlo dosc dlugo, bo zdaje sie ok 10h. Z tym ze biegalem od skaly do skaly i zagladalem pod kazdy kamien ;) I wcale nie mialem wrazenie ze gra sie dluzy bezowocnie. Edytowane 28 Września 2008 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Czy wam tez tak doczytuje textury ?? wszystko poza cieniam i ustawione na Entusiast sprzet z siga , i czasami trzeba podejsc do obiektu ( skaly , ogrodzenia ) zeby texture doczytalo :/ moze to wina tylko 512MB na karcie ?? Smieszna rzecz , majac 3GB wpiete nie mialem tego , majac 2GB juz tak :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Ja mam na 4GB i sądzę ,że nie chodzi tu tylko o ilość pamięci ale też o konfig gry.Musze się pobawić z ciekawości ustawieniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Miron , ale u mnie tego nie bylo , a przechodzilem 2x gre i za pierwszym na 3GB z detalami na entuzjasta tego nie bylo. . Pierwszy raz cieniowanie mialem ustawione na entuzjasta , pozniej zauwazylem ze praktycznie roznic w obrazie nie ma , a boost jest do 15FPS to wylaczylem to , grajac na juz na 2GB ramu i to bylo. Wszystko na entuzjascie z wyjatkiem cieni i tekstur (GSO 384MB , ale za pierwszym to tez bylo tak ustawione i nic mi nie wyskakiwalo przed oczy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Miron , ale u mnie tego nie bylo ,A u mnie tak :D Nie wiem czemu to zawdzięczać no i nie zawsze to występuje(nie każda lokacja) ale czasem jak się odwrócę nagle.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Skoro Enthusiast to odpowiednik Very High, to jaka jest różnica między DX9 a DX10 (skoro można wybrać API)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Ja tylko widzę w FPS różnicę. Tak szczerze to ten DX 10 to padlina straszna w crysis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Hmm, mam dziwny problem... Na nie podkręconej karcie mam od dołu i z prawej strony ekranu zielone paski, a shadery tak sadzą po oczach że jest tylko żółto albo zielono. Jak kartę podkręcę to wszystko wraca do normy. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Skoro Enthusiast to odpowiednik Very High, to jaka jest różnica między DX9 a DX10 (skoro można wybrać API)? nie ma zadnej? :D oprocz plynnosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Porównanie GX280 vs HD4870X2 na autozapisach. Wszystko na gracz, oprócz tekstury i efekty końcowe na entuzjasta/1920x1200/DX9 GTX280/E8200@3.2/Win2008_x64 HD4870/E8400@3.5/Vista_x86 W sumie teraz zauważyłem, że te ostatnie fotki w tunelu się różnią znacznie oświetleniem. Ale ustawienia w grze zrobione te same Edytowane 28 Września 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Z pewnością fps byłby wyższy gdyby nie to: E8200@3.2/Win2008_x64 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 @MariuszDW na tym ostatnim screenie na radku nie działa HDR :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 W sumie teraz zauważyłem, że te ostatnie fotki w tunelu się różnią znacznie oświetleniem. Ale ustawienia w grze zrobione te samena pierwszym tez widac roznice. w kazdym badz razie to mnie wlasnie m.in. "odrzuca" od produktow ati - ta losowosc dzialajacych efektow. jak nie aniso, to fsaa, jak nie fsaa, to hdr, jak nie hdr, to cienie. itd itp. a szary user nawet nie ma swiadomosci tego faktu, no bo przeciez nie ma innej karty, aby ciagle porownywac. i tak producenci zeruja na niewiedzy. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) No dokładnie. Odpaliłem save'a z tym tunelem i jest HDR wyraźnie widoczny. Zresztą na screenie też to masz pokazane. Zrób test na samej Viscie a nie jakims badziewnym 2k8 to FPS powinien być wyższy. Edytowane 28 Września 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Bez sensu ten test był... Zrób test na takim samym ustawieniu CPU i takim samym systemie a nie kombinujesz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...