piachu01 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Kupiłem ostatnio monitor LCD po okazyjnej cenie i wyskoczyło mi coś co może jest badpixelem(wymienią monitor) lub plamką(nie wymienią). Opiszę;D jest to coś małego(1cmx1cm), czarnego i przezroczystego:D Mam nadzieję, że po takim lakonicznym opisie domyślicie sie co mam na mysli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavel Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 1cm x 1cm to raczej nie piksel, takich duzych pikseli nie robia :D, sproboj to zetrzec, jak sie zetrze to plama, jak nie to wada matrycy - proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piachu01 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Próbowałem zetrzeć, ale się nei da. A na gwarancji pisze mi coś takiego: "Podstawą reklamacji ekranu LCD jest uszkodzenie 5 pikseli lub 10 subpikseli. Plamy lub odbicie nie podlegają wymianie." Więc raczje nie wymienią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Próbowałem zetrzeć, ale się nei da. A na gwarancji pisze mi coś takiego: "Podstawą reklamacji ekranu LCD jest uszkodzenie 5 pikseli lub 10 subpikseli. Plamy lub odbicie nie podlegają wymianie." Więc raczje nie wymienią? Wedlug mnie 1cmx1cm to nie jest nic malego i prawie napewno nie sa to uszkodzone pixele/subpixele. Obstawiam plame, a taka moze powstac tylko w skutek dzialania mechanicznego przez uderzenie, docisniecie... Edytowane 18 Stycznia 2008 przez Manial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Jest możliwe że sam sobie ją zrobiłeś podczas wyciągania monitora - wielu ludzi chwyta częściowo za matrycę zamiast np. za ramkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 O ile to plama to możesz go odniesc i powiedziec ze taki był od razu... dostaniesz nowy. Jak bad pixel (choć ie ma pikseli 1/1cm) to nic nie zrobisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...