Gonzus Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Podkręciłem już jakiś czas temu procka mego AMD Athlon 3500+ z 2,2 na 2,4 GHz.Wszystko hulało i działało sprawnie dobrze i bezawaryjnie.Podniosłem napięcie.Ostatnio jednak postanowiłem sprzedać swój zestaw,Chcę powrócić do starych opcji ale jest buba. Zmniejszylem z 220 na 210 i przy starcie systemu coś mi strasznie piszczy.Tylko przez jakieś 3/4 sekundki później wszystko normalnie..Co jest problemem? I jego rozwiązaniem? Proszę o pomoc ;] Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Spiety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 210 to przecież o ile sie nie myle nie jest standardowe fsb dla tego procka... tylko 200 daj wszystko na standardowe napiecia i zobacz czy dalej bedzie piszczec, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Oka..Zapomniałem tylko jakie było standardowe :P Gdzie to sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 zresetuj bios i to samo będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 :E wejdź do biosu i daj load optimized deaults. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Słuchajcie,jeszcze nigdy nie resetowałem biosu :oops: i..czy mogę to zrobić przytrzymujac przy starcie przycisk Insert? Czy lepiej bedzie wyciagnac na chwilę baterie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Jak nie masz na płycie przycisku (zworki) resetującej bios to wyjmij bateriie na 10-20 sec :). Nie jest to trudne tylko pamiętaj miej suche rece :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ok ;) Ale to jutro bo teraz nie chce sie nerwowac :P A ten insert ? dałoby się? bo to wyglada na bajecznie proste.. :P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 A masz w ogóle taką opcje na tym mobo ? :). Jak tak to próbuj :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Insertu nie było. Co to tej baterii to nie umiałem :oops: Zrobiłem tak jak kazał mi @q8ic i działa ;) Wielkie dzieki mistrzu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 na 99% plyt jest zworka do resetowania biosu, ktora to latwo dowiedziec sie i instrukcji, czesta tez obok niej pisze na plycie CLEAR CMOS czy cos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...