Skocz do zawartości
CKM18

Zestaw Na Core2duo Proszę O Ocene - Ewentualne Modyfikacje

Rekomendowane odpowiedzi

złożyłem sobie coś takiego :

E2140

Gigabyte P31-DS3L

Patriot 800mhz 5-5-5-12

Palit 8600 GT 256mb

Seagate Baracuda Sata II 160gb

Dvd Liteon

Chieftec 450W

obudowa -Sunbeam Quaterback

sprzęt będzie służył do typowych zastosowań domowych , do gier typu TDU itp , oraz do oc :-)

i teraz pytania liczyłbym na 3 - 3,2ghz oc więc czy jest sens wymieniać płytę dopłacając 50zł na gigabyte p35ds3l i dopłacać 30zł do e 2160 , i czy ramy dadzą sobie radę z takim oc ???

z góry dzięki za pomoc :-)

Edytowane przez CKM18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Foxconn P35A (jak możesz dołożyć)

E2160 imho ciut pewniejszy (wyższy mnożnik co prawda o 1 ale to dużo)

Ramy Kingstony 667 Elpida albo te Patrioty co podałeś

Grafa bierz Sonic+ (jak możesz dołożyć)

Amacrox 450PFN

I napęd każdy inny byle nie Liteon.

Takie jest moje zdanie, ale Twój zestaw NIE JEST zły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzechu_1990 - niestety do foxconna nie mogę dołożyć i co z tym zrobić ??? , do e2160 mogę dopłacić, a zwykły palit nie podkręci się do taktów sonica ??? jaki napęd w podobnej cenie ??? a co do zasilacza to tam gdzie będę kupował mają tylko chiefteca 450w w tej cenie

Edytowane przez CKM18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte P31 tez dobrze (P35 powinno dawać lepsze OC, ale te 3.0 myślę spokojnie na P31), ale jak możesz 2160 to weź.

Co do DVDka to ja bym chyba LG brał, mam i nie narzekam. W każdym razie byle nie liteON, miałem 3 i wszystkie miały sapy podczas pracy.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Grzechu_1990 - niestety do foxconna nie mogę dołożyć i co z tym zrobić ??? , do e2160 mogę dopłacić, a zwykły palit nie podkręci się do taktów sonica ??? jaki napęd w podobnej cenie ??? a co do zasilacza to tam gdzie będę kupował mają tylko chiefteca 450w w tej cenie

Do zostań z tym Gigabytem-zły nie jest :) Zwykły Palit może sie podkręcić do Sonica, ale np Sonic+ już jest lepszy i jeszcze wyżej sie podkręci-ale wiem, wszystko chodzi o $$$. Z napędów też polece LG-mam i chwalę sobie. Skoro nie ma innych zasilaczy to bierz tego chiefteca ale cichy on nie jest :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzechu_1990 - co do napędów to możesz mi podać konkretniej jakieś z 2 modele , bo nie wiem jakie będą , a co do chiefteca to już go kiedyś miałem i jakoś się wytrzymywało :P i jeszcze pytanie o memki te patrioty będą latać na 1000mhz ??? , bo jeszcze zastanawiam się nad tym :

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=253673

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi