Skocz do zawartości
rgomez

6600 Vs 7300 Agp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i życzę wszystkim forumowiczom wszystkiego dobrego w nowym roku. A teraz pytanie - czy opłacalna będzie wymiana Asusa 6600 128 mb na palita 7300 256 ?Reszta mojego kompa to płyta na n-force 3 , athlon 64 san 3700 San Diego, 2 gb ramu, zasiłka Modecom 350 (nie feel). Procek lekko podkręcony na 2600 mghz (nie jestem specem od oc)Czy będzie znaczny przyrost mocy po wymianie ?.Miałem wymieniać całą platformę na s.775 lecz niestety w najbliższym czasie (parę miesiecy) to się nie stanie.Myślałem jeszcze o radku 1950 pro ale cena na AGP zabija i nie wiem czy byłby sens pakować go do takiego zestawu.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Policzyłem , pomyślałem i powiem Ci kolego ze masz rację.Czyli przesiadka na zestaw polecany najczęściej - E2160 + gigabyte P31 + 2x 1 giga goodram lub kingston + geforce 8600 gt sonic+.Tylko czy zasiłka wystarczy.Na radzia 3850 kasy już nie będzie ale moze starczy na radka 1950 pro.Dzięki za pomoc i pozdrawiam wszystkich.

Edytowane przez rgomez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam podobne zdanie do mojego przedmówcy. Proc masz ok i napewno nie będzie ograniczał katr pokroju 7600 czy 1950pro dorzucisz ramu bo 512 to zdecydowanie za mało (choć to ddrI więc droższy niestety) i masz spoko sprzęt! a zasiłka styknie napewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam podobne zdanie do mojego przedmówcy. Proc masz ok i napewno nie będzie ograniczał katr pokroju 7600 czy 1950pro dorzucisz ramu bo 512 to zdecydowanie za mało (choć to ddrI więc droższy niestety) i masz spoko sprzęt! a zasiłka styknie napewno.

Kurcze, czytajcie ;)

Reszta mojego kompa to płyta na n-force 3 , athlon 64 san 3700 San Diego, 2 gb ramu, zasiłka Modecom 350 (nie feel).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

dorzucisz ramu bo 512 to zdecydowanie za mało

Czytaj uważnie, ma 2gb ramu. Jakbyś to sprzedał to może i bez dokładania byś miał coś ze stajni Intela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to niech zmieni sygnaturke bo na nią patrzyłem! xacti o co ci biega koleś?

O to chodzi ze juz jestes chyba druga (czy nawet trzecia) osoba, ktora pisze o tym ze 512MB ramu to za malo.. Za kazdym razem bylo mowione ze ma 2GB. Widac nie czytasz ani tekstu w temacie ani pozostalych postow ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra dobra :P ale zgodzisz sie że sygnaturke ma mylącą. Czyli tym bardziej opłaca się kupić jakąś lepszą grafe na jego platforme! No chyba że ma kase i chce sie bawic w zmiany to jak najbardziej INTEL. choć ja na jego miejscu narazie bym nie zmieniał i tak też robie :) poczekaj rok i zmienisz a nie samym kompem człowiek żyje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy widzę że dyskusja nad ilością ramu rozgorzała na dobre.Moja wina - przepraszam i poprawiam.Jeśli chodzi o kartę to myślę że 1950 pro jest bardzo dobrą kartą ale cena na AGP to około 500 zł. - trochę dużo, chyba bardziej opłacała by sie jednak przesiadka na pci-express i intela.Tańsza ,i to sporo jest 7600 GT firmy Club3D na Allegro - jednak firmę widzę pierwszy raz i nie wiem czy to nie jaki zonk.Przemyślę sprawę jeszcze raz.Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

na twoim miejscu sprzedalbym co masz i przesiadl sie. obecnie ceny ddr1 sa dosc wysokie, szczegolnie wzgledem ddr2. za plytke i grafe tez troche grosza ci wpadnie. najgorzej stoja procki x1 na 939 ale masz san diego - sadze, ze sa bardziej popularne niz 3000/3200+. pojdziesz bez doplaty na jakiegos x2 spokojnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawaj. Za te 2GB DDR1 dostaniesz ładną kasę. 3700 SD też są w cenie. Do tego NF3 i 6600. No myślę, że najgorzej nie wyjdziesz jak to sprzedasz.

Powinno ci wystarczyć spokojnie na przesiadkę na E21x0, 2GB DDR II i 8600GT na początek.

Gdybyś miał jeszcze trochę grosza, to warto by się było pokusić o wspomniane wyżej 3850.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi