rgomez Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Witam i życzę wszystkim forumowiczom wszystkiego dobrego w nowym roku. A teraz pytanie - czy opłacalna będzie wymiana Asusa 6600 128 mb na palita 7300 256 ?Reszta mojego kompa to płyta na n-force 3 , athlon 64 san 3700 San Diego, 2 gb ramu, zasiłka Modecom 350 (nie feel). Procek lekko podkręcony na 2600 mghz (nie jestem specem od oc)Czy będzie znaczny przyrost mocy po wymianie ?.Miałem wymieniać całą platformę na s.775 lecz niestety w najbliższym czasie (parę miesiecy) to się nie stanie.Myślałem jeszcze o radku 1950 pro ale cena na AGP zabija i nie wiem czy byłby sens pakować go do takiego zestawu.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 a to jest 6600gt a ten 7300? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Asus 6600 td nie gt , a palit 7300 GT.Przeglądam "Alledrogo" i jest jeszcze radek 2600 XT za 365 zł.Co o tym myślicie ? Edytowane 18 Stycznia 2008 przez rgomez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 nie wiem czy warto przechodzic z 6600 na 7300 ,moze by byla lekka różnica ale czy warto :] no ta wymiana na radka byla by o wiele lepsza :]poczekaj az ktos ci jeszcze doradzi bo niechcial bym cie w blad wprowadzic itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 7300 palit vs radek 2600 XT to t 100 z różnicy ,ale jesli będzie bardziej sensowny to bym zaryzykował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 ja bym kupil tego radeona i raczej powinien smigac w grach i masz 2giga ramu itp to jeszcze nie powinienes wymieniac calego kompa i pojechac na tym jeszcze z rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 2600PRO na GDDR3 za 260 zł http://allegro.pl/item298976539_ati_2600_pro_256_ddr3.html Wg mnie to chyba najkorzystniejsza opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 ale masz 512MB nie rozumiesz tego, że gry będą chodzić po klatkach lub w ogólne nie pójdą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 i masz 2giga ramu itp to jeszcze nie powinienes wymieniac calego kompa i pojechac na tym jeszcze z rok Gdzie Ty widzisz 2GB RAM :blink: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) athlon 64 san 3700 San Diego, 2 gb ramu, zasiłka Modecom 350 (nie feel). Edytowane 18 Stycznia 2008 przez pietach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Jest jedno ale jeśli chodzi o radka z linku.To jest Radek na PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3rr0r Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 IMHO nie ma sensu sie pakowac w nowa karte-roznicy za duzej nie odczujesz, a kase lepiej odlozyc na przyszla zmiane platformy. I tak bedziesz wszystko zmienial :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Policzyłem , pomyślałem i powiem Ci kolego ze masz rację.Czyli przesiadka na zestaw polecany najczęściej - E2160 + gigabyte P31 + 2x 1 giga goodram lub kingston + geforce 8600 gt sonic+.Tylko czy zasiłka wystarczy.Na radzia 3850 kasy już nie będzie ale moze starczy na radka 1950 pro.Dzięki za pomoc i pozdrawiam wszystkich. Edytowane 18 Stycznia 2008 przez rgomez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 mam podobne zdanie do mojego przedmówcy. Proc masz ok i napewno nie będzie ograniczał katr pokroju 7600 czy 1950pro dorzucisz ramu bo 512 to zdecydowanie za mało (choć to ddrI więc droższy niestety) i masz spoko sprzęt! a zasiłka styknie napewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 mam podobne zdanie do mojego przedmówcy. Proc masz ok i napewno nie będzie ograniczał katr pokroju 7600 czy 1950pro dorzucisz ramu bo 512 to zdecydowanie za mało (choć to ddrI więc droższy niestety) i masz spoko sprzęt! a zasiłka styknie napewno.Kurcze, czytajcie ;) Reszta mojego kompa to płyta na n-force 3 , athlon 64 san 3700 San Diego, 2 gb ramu, zasiłka Modecom 350 (nie feel). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 dorzucisz ramu bo 512 to zdecydowanie za małoCzytaj uważnie, ma 2gb ramu. Jakbyś to sprzedał to może i bez dokładania byś miał coś ze stajni Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 to niech zmieni sygnaturke bo na nią patrzyłem! xacti o co ci biega koleś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 to niech zmieni sygnaturke bo na nią patrzyłem! xacti o co ci biega koleś?O to chodzi ze juz jestes chyba druga (czy nawet trzecia) osoba, ktora pisze o tym ze 512MB ramu to za malo.. Za kazdym razem bylo mowione ze ma 2GB. Widac nie czytasz ani tekstu w temacie ani pozostalych postow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 no dobra dobra :P ale zgodzisz sie że sygnaturke ma mylącą. Czyli tym bardziej opłaca się kupić jakąś lepszą grafe na jego platforme! No chyba że ma kase i chce sie bawic w zmiany to jak najbardziej INTEL. choć ja na jego miejscu narazie bym nie zmieniał i tak też robie :) poczekaj rok i zmienisz a nie samym kompem człowiek żyje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Koledzy widzę że dyskusja nad ilością ramu rozgorzała na dobre.Moja wina - przepraszam i poprawiam.Jeśli chodzi o kartę to myślę że 1950 pro jest bardzo dobrą kartą ale cena na AGP to około 500 zł. - trochę dużo, chyba bardziej opłacała by sie jednak przesiadka na pci-express i intela.Tańsza ,i to sporo jest 7600 GT firmy Club3D na Allegro - jednak firmę widzę pierwszy raz i nie wiem czy to nie jaki zonk.Przemyślę sprawę jeszcze raz.Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 witam, na twoim miejscu sprzedalbym co masz i przesiadl sie. obecnie ceny ddr1 sa dosc wysokie, szczegolnie wzgledem ddr2. za plytke i grafe tez troche grosza ci wpadnie. najgorzej stoja procki x1 na 939 ale masz san diego - sadze, ze sa bardziej popularne niz 3000/3200+. pojdziesz bez doplaty na jakiegos x2 spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 płytka pod pci-e i hd 3850 najtańszy:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 (edytowane) Sprzedawaj. Za te 2GB DDR1 dostaniesz ładną kasę. 3700 SD też są w cenie. Do tego NF3 i 6600. No myślę, że najgorzej nie wyjdziesz jak to sprzedasz. Powinno ci wystarczyć spokojnie na przesiadkę na E21x0, 2GB DDR II i 8600GT na początek. Gdybyś miał jeszcze trochę grosza, to warto by się było pokusić o wspomniane wyżej 3850. Edytowane 19 Stycznia 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 I tak jak radzicie zrobię.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...