DaRoN Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Pytanie - lakierowanie szkieletu obudowy - czym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) Więc jeśli chodzi o lakiery to użyłem ogólnodostępnych lakierów w sprayu (czarny kupiłem w Casto i nim pomalowany jest szkielet oraz boki obudowy od wewnątrz a bezbarwny w "Liroj-Merlin"), oba to jakieś pochodne Motip-u - czarny sie zwie Dubli-Color a bezbarwny CraftS. Zmieniłem Core temp 0.96.0 na 0.96.1 i mam temperaturki 15C mniejsze :lol: - się będę lepiej psychicznie czół :wink: Przy okazji sprawdzania jak blok dolega do CPU zmieniłem paste na AS5 ale patrząc po temperaturach na razie zmiany na lepsze nie ma. Temperatura po paru godzinach zabawy z prockiem Dla porównania na standardowych ustawieniach - trzeba było clear cmos zapodać to już z ciekawości sprawdziłem Edytowane 20 Stycznia 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 fajnie wyszło. Za długo go nie pomęczyłeś na stock ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 fajnie wyszło. Za długo go nie pomęczyłeś na stock ;) Nie po to był kupiony żeby się warzywił na stock :D Najnowsze fotki "Łata" zainstalowana :wink: (+ nowa zabawka :lol:) No i udało się zamknąć obudowe :wink: Dodatkowe chłodzenie NB&RAM - montaż bezśrubkowy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Chomiki, majtki, modele samochodow :lol: Az strach pomyslec co jeszcze.... Tego lambo sam skladales i malowales czy to gotowiec na polke? sorry za ot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Chomiki, majtki, modele samochodow :lol: Az strach pomyslec co jeszcze.... Tego lambo sam skladales i malowales czy to gotowiec na polke? sorry za otLAMBORGHINI MURCIELAGO R-GT :-P Model kupiony gotowy, metalowy firmy High Speed, skala 1:43 - nie mam miejsca na chomikowanie większych - dużo miejsca zajmują głównie samoloty i parka lotniskowców :wink: Edytowane 21 Stycznia 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Bloku nie dało się odwrotnie zamontować...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Chomiki, majtki, modele samochodow :lol: Az strach pomyslec co jeszcze.... 2887423[/snapback] Bloku nie dało się odwrotnie zamontować...? A po co? Jest dobrze jak jest. Albo widać napis "EK", albo "Supreme" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 No EK mógł się zdecydować na jeden kierunek a tak to jak sie nie zamontuje jest "źle" :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 no podziwiam Cię gdyż bardzo mi się to podoba aczkolwiek jakoś nie miałem chęci zrobienia WC no i nie znam sie zabardzo na tym, ale buda + efekt "ostateczny" powalający jak dla mnie!! Świetna robota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zmień węże, załóż bloki na resztę podzespołów i dopiero w tedy uznam to za projekt ukończony :) . IMHO jak na wymyślanie specjalnej nazwy dla projektu to musi być to pełen full i pełen perfect :] . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zmień węże, załóż bloki na resztę podzespołów i dopiero w tedy uznam to za projekt ukończony :) . IMHO jak na wymyślanie specjalnej nazwy dla projektu to musi być to pełen full i pełen perfect :] .Sysko w swoim czasie :P Na razie jedzie do mnie Top + rez na pompke made by Alphacool (ten drugi raczej for sale bedzie więc jak co to PW :wink: ), kabelki SATA i wentylatorki na ram. Miał być jeszcze płyn UV Black ale niby był a jednak nie było :mur: Organizuje węże ale też coś sie kontakt urwał - mam nadzieje żę chwilowo. No i na grafe "coś" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Na razie jedzie do mnie Top + rez na pompke made by Alphacool [...]Mam nadzieję, że dojedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Mam nadzieję, że dojedzie ;)No i jest :D Big THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) Pozwole sobie post pod postem w celu odświeżenia tematu. Doszedł nowy gadżet choć raczej luźno związany z WC. Ostatnie przymiarki (przed malowaniem)... ... i produkt finalny - się zastanawiam czy montować "siatke" - na razie jest bez. Prawie jak OCZ :D (jak widać nowe kabelki SATA zamontowane :)) Pod wiertło poszedł też top do Laing'a Kanał boczny został rozwiercony z 7mm do 9mm ... ... oraz wlot już bezpośrednio do wirnika z 6.6mm na 10mm Edytowane 2 Lutego 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 widzę ze nie tylko ja moduje top do lainga :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Paweł666 - napisz cos wiecej o tym prawie ocz z czego robiles i najlepiej jak chetnie bym odgapil nawet mam dokladnie te same wentyle tylko wisza smetnie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 no ja też jestem ciekaw ;) obecnie sam robie takie z plexy :P ale mam problem z tymi zaczepami :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) Paweł666 - napisz cos wiecej o tym prawie ocz z czego robiles i najlepiej jak chetnie bym odgapil nawet mam dokladnie te same wentyle tylko wisza smetnie :(Blacha ocynkowana na stelaż - bo tylko takiej resztki mi zostały i lipa bo sie lakier słabo trzyma, i odpryskuje :? Mocowanie z nieśmiertelnego karnisza :D - spiłowane dremelem niepotrzebne "żeberka", zostawione dwa na których mocuje się chłodzenie do slotów pamięci. Poniżej "rysunek techniczny" :wink: Nie pamiętam długości tych łapek mocujących ale coś około 45mm - reszta powinna się zgadzać +-1mm. Mocowanie wentylatorków bezwymiarowe ;) @BeCkS z plexy zaczepy to bardzo prosto by można zrobć - jak masz kawałki jakiejś grubszej plexy 3-5mm to tylko rowek wypiłuj i po problemie. W sumie plexe też mam ale jakoś wole metal ;) Edytowane 3 Lutego 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 no wiem właśnie ale muszę dorwać najpierw kawałek plexy 5mm :P THX za Info ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 wielkie dzieki bede walczyl moze mi sie uda:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Mnały update Front full Alu Pierwsze przymiarki bloku na GPU - troche kondzioł zawadza ale wystarczyło lekko podpiłować blok i pasuje Na razie trzeba zreanimowac zasilacz więc prace związane z WC wstrzymane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Mały up. Nowy wąż Masterkleer 10/16 UV Black, zapinka EK Water Blocks Supreme mounting plate 775/1156/136 oraz zmodowany blok Innovatek Cool-Matic G70 z dorobioną podświetlaną plexą i przemalowanym topem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 no no ładnie ;) ten wąz wygląda troche jak ciemny zielony brudny :D ale za to swietnie wygląda taki gruby ;) ładny WC :D prosty estetyczny ;) Ewentualnie mozna było by coś z tymi kablami na samym dole pod dyskiem zrobic :) a myslales nad jakims UV?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Kabelki są tymczasowo bo coś wtyczka do pompki nie teges a i chce zrobić przełącznik do niej 5V/12V - jest po modzie do wersji Plus (18W). Węże są właśnie jakieś oszukane czarne :wink: Ale na żywo trzeba się dobrze przyjrzeć, na zdjęciach lampa uwydatniła efekt. O UV nie myślałem - prędzej jakieś delikatne biało-czerwone podświetlenie. Ale jak widać po datach postów nie mam za dużo czasu. Teraz siadłem do kibla bo strasznie zamulało pompkę i nie wiedziałem czemu a się okazało że EK Suprem jest prawie całkiem zapchany a to dlatemu że w ramach oszczędności zamiast kupować gotowy kolorowy płyn kupiłem barwnik spożywczy i dodałem do układu. Jak się z czasem okazało w wodzie on się średnio rozpuszcza więc osiadł na wężach i w blokach - nie polecam takiego patentu ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 ja tez nie polecam patentu z modem 5v do lainga.... minimalne napięcie jest podanwane na 8v. a to roznica 3v... dosyc sporo :( z barwnikiem to fakt nie najlepszy pomysł a uzyłes do tego destylki czy zwykłej "kranówy"?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Sprawdzałem i pompka rusza na 5V więc nie powinno być problemu. Barwnika używałem z wodą demineralizowaną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 A jak przedstawiają się temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Temperatury na CPU (aktualnie E6300) @3,5GHz 1,3V max 49C @4GHz 1,4V max 54C Natomiast z grafą (jak w sigu) mam problem bo wywaliłem sprężynki eksperymentalnie z pod śrub + na ramach jest taśma termo i chyba blok przez nią dobrze nie leży na rdzeniu bo w spoczynku miałem 45C co mnie zaniepokoiło, odpaliłem 3DMarka 2003 -> temperatura 85C :rolleyes: Trochę dokręciłem blok i teraz temperatury max 69C więc dalej kiszka ale potwierdza to zły docisk bloku - jutro wywalę teście termo chyba ewentualnie mniejsze podkładki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 tez taki wentyl na pamięci che:). Ile chcesz za taki wentyl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...