Skocz do zawartości
erbs

Monitor LCD - nie usuwajcie błagam (gardłowa sprawa)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam okazję kupić monitor LCD za 850pln.

Tylko mam jeden problem, a mianowicie ten LCD'k posiada dziwny czas reakcji, który wygląda następująco:

Response time 50 ms (maximum)

Rise time 20 ms (maximum)

Decay time 30 ms (maximum)

Opłaca się :?: Dodam, że panel ma złącze DVi (podobnie jak moja karta).

Głównie siedzię w necie, ale czasami gram w q ]|[, więc proszę o wypowiedź czy warto. Dodam, że matryca jest LG.

Aha i kontrast taki niestandardowy (200:1) - czy jest w tym jakaś różnica :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wsumie mnie, przy pracy na panelu bardziej denerwowało smużenie przy przegladaniu tekstu i arkuszy kalkulacyjnych. W grach jest często trochę lepiej bo kolory są mniej kontrastowe i punkty szybciej reagują na zmianę koloru. Jednak przewinajnie tekstu naprawdę będzie denerwować osobe przyzwyczajoną do CRT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie mnie, przy pracy na panelu bardziej denerwowało smużenie przy przegladaniu tekstu i arkuszy kalkulacyjnych.

Jest w tym troszke prawdy lecz do tego imho się można szybko przyzwyczaić.

Co do gier to faktycznie powiem szczerze, że ja np mam Belinee 101730 (25ms) i przy przewijaniu tekstu faktycznie małe smugi są, a w grach i filmach tego kompletnie nie można zauważyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do gier to faktycznie powiem szczerze, że ja np mam Belinee 101730 (25ms) i przy przewijaniu tekstu faktycznie małe smugi są, a w grach i filmach tego tego kompletnie nie można zauważyć.

troche odbegasz od tematu erbsowi kotłujac w głowie

czas 25 jest do przyjecia ale 50 NIGDY!!!!!!! nawet za 850zeta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc odradzacie, a czy ktoś z was mógłby mi powiedzieć ile MS może mieć ekran w laptopie Toshiba 4360 :?: Ostatnio trochę się takim bawiłem i moje oczy były mile zaskoczone - zero zmęczenia, a obraz na tej matrycy był dobry i jeśli ta matryca miała by taką jakość "smużenia" to wziąłbym ją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myślę, że jak jeszcze ze 100 utargujesz to można kupić. Ja mam Miro i on ma czas reakcji chyba też 50ms. Internet itp. - zero problemów. Gry - nieźle. Problemy się robią przy prędkościach powyżej 100fps. Widzę, że masz nie za szybką konfigurację, więc może być całkiem ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemy się robią przy prędkościach powyżej 100fps.

Wystarczy, że włączysz synchronizacje w grach i np gdy masz odświeżanie na 60hz to max 60 razy na sekunde owe gry będą wytwarzały klatek obrazu i powinno być ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...