mynka Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Witam mam pytanie Ostatnimi czasy rozmyślam nad wymianą swojego poczciwego 250GB Seagate na 2 dyski 750GB spięte w RAID 0. Rozmyślająć nad tym nasunęło mi się jedno pytanie związane z bezpieczeństwem danych. Czy po skonfigurowaniu macierzy i wgraniu tam danych mogę ten zestaw podpiąć do innego kontrolera RAID bez utraty danych. Sytuacja taka może zajść w przypadku konieczności wymiany płyty głównej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 kup zewnetrzny kontroler to nie stracisz nie stracisz jest kontroler bedzie taki sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 kup zewnetrzny kontroler to nie stracisz nie stracisz jest kontroler bedzie taki sam Nie koniecznie taki sam, da się przenieść macierz np z ICH7R na ICH8R lub ICH9R. Natomiast kontroler "zewnętrzny" to kupa kasy za coś porządnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 fakt, zastosowałem uproszczenie liczy się sterownik i kompatybilność sprzętu(ale bardziej sterownik- np mardok podał przykład kontrolerów intel, ten sam sterownik je obsługuje) np ja gdybym postawil na mojej płycie raid 0, to dane w przypadku padu płyty straciłbym na 99.9%...te 0.01% to szansa na znalezienie w moim miejcu zamieszkania/allegro/necie w ogole takiej płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpioterek Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 [...]Natomiast kontroler "zewnętrzny" to kupa kasy za coś porządnego. W czym się ujawniają różnice między porządnym a nieporządnym (do 100PLN) kontrolerem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 W czym się ujawniają różnice między porządnym a nieporządnym (do 100PLN) kontrolerem? Do 100zł nie kupisz żadnego porządnego kontrolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...