makaron Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Szukalem na na forum lecz nieznalazlem odpowiedzi (google tez byly 'szukane'). Czy jak zdejme z mojego AP Wep/Wpa i zmienie tylko login & haslo ( z fabrycznych) oraz ustawie dhcp z podzialem predkosci , to czy do takiego punktu dostepowego bedzie ktos mogl sie zalogowac by zmienic te ustawienia? Byl by to punkt dla kazdego kto chce tylko pochodzic po necie. Z tego co znalazlem to istnieje tylko mozliwosc podsluchania loginu i Hasla jak bede sie laczyl bezprzewodowo ale jak kablem bezposrednio to nie - wtedy jedynie programy typu brute force ale czy takie istnieja do AP'kowych zastosowan? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Co do łamania hasła metodą siłową, to jeden pies czy łączysz się z routerem po kablu czy bezprzewodowo. Inna sprawa, że praktycznie każde urządzenie ma jakieś zabezpieczenie przed tego rodzaju atakami. Oprócz samej zmiany hasła dobrze jest zmienić port przez który logujesz się na router. Można też całkowicie wyłączyć zarządzanie poprzez WWW i adminować w trybie tekstowym np. poprzez SSH (jednak nie każdy router/AP ma takie opcje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 To ok , gdyż myślałem że jak ktoś już będzie w sieci to może zastosować jakiś bruteforce na AP .Właśnie mój Ap nie obsługuje SSH:( dlatego chodziło mi w sumie tylko o taką brute metodę ale jak mało kto słyszał o jakimś programie to wieloznakowe , mieszane hasło da rade :). Wychodzę z założenia że czego niema na necie to coś nie istnieje :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...