Skocz do zawartości
KRISTERS

Obraz Na Tv Dvi-hdmi?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam grafe jak w sygnaturce i mam problem z wyjściem S-Video. Mam kabel S-Video, mini -jack do kompa i do telewizora podłączany przez Eurozłącze i nie mam obrazu kolorowego choć i tak ponoć w tych Palitach "psuje" to wyjście karte i jakość ogólnie z wyjść S-Video mnie nie satysfakcjonuje więc przeglądam sobie kable i widzę taki super kabelek o ten . I są inne ale ogólnie o taki mi chodzi. i tu moje pytanie:

1. czy będę mógł podłączyć w tym samym momencie monitor i TV (czy to jest tak samo jak w S-Video czy można ustawiać oddzielnie rozdzielczość dla obu monitorów i jak to śmiga ? wiem że pytanie laika ale nie wiem :P

2. czy jakość będzie taka jak normalnie na złączu dvi-dvi i może ktoś to sprawdzał czy nie ma zakłuceń na tych 10-15 metrowych kablach?

Będę wdzięczny za odpowiedzi :)

Dzieki!

Edytowane przez marcin kowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz moze jakie masz wejscie w TV poza tym Euro-SVHS ?

W moim wypadku mam LCD-TV podpiete do kompa poprzez kabel DVI>-->VGA ( D-Sub)

jakosc obraz tak przesylanego zyleta ,mam w TV tez wejscia HDMI ale po kablu hdmi

mam mniej opcji ustawienia parametrow obrazu w NVidia Control Panel , wiec z niego nie kozystam .

Jak podepniesz TV jedna z w/w opcji to masz mozliwosc ustawien roznych rozdzialek

np. Desktop mam 1024x768 a obraz na TV natywnie 1366x768 .

b.t.w

znalem jednego Marcina Kowala

obecnei chyba mieszka w Szkocji ;)

Edytowane przez Mario2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HDMI DVI i cała reszta :)

Ale patrze i najlepsze są kable DVI-HDMI bo ich cena jest w ok (55za 10m 80 za 15 to w granicach rozsądku) a kabel DVI-DVI widzialem za minimum 300zł wiec tyle nie dam rady wydać :( A powiedz dokładnie jak to masz podłączone?

ja mam TV LCD i rozdziałke znasz :) i monitor LG 1280x1024 i mam pytanie czy kupując ten kabel DVI-HDMI będę mógł to ustawić tak włąśnie żeby na obu była natywna rozdziałka i jak to wygląda ( klon można ustawić czy tylko dualviev bo tego 2 nie umiam na razie ustawić :(

a jakich opcji do ustawienia nie masz na tym HDMI. Wydaje mi się że obraz przez HDMI w teori powinien być lepszy :)

znalem jednego Marcina Kowala

obecnei chyba mieszka w Szkocji icon_wink2.gif

to tylko mój nick :P

dziki wielkie za odpowiedzi!

takie cosik znalazłem:

Zwrocilem ten kabel i kupilem DVI-HDMI 10m. I jest cudnie. Zero

zaklocen. Obraz zyleta, tylko jest malutki problem z Overscanem (obraz

poucinany z 0,5cm z kazdej strony.

Kable kupowalem z tych tanszych na niemieckim ebayu.

Takze z moich doswiadczen wynika ze tylko DVI-HDMI :)

czyli narazie jestem dobrej myśli :) proszę o dalsze podpowiedzi

aaa i przeczytałem że niby kabel HDMI przesyłą sygnał audio ale jak niby to miałoby zadziałać??

wiem kupie i tak kabel jack-jack 10m :P

Edytowane przez marcin kowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Ty opowiadasz na giełdzie we wrocku takie kable dvi-dsub czy dvi-dvi 15 metra to po 75 zika są , ale przy 15 m on już będzie pływał!! Chyba , że mega jakość jakaś to będzie. Pozatym często jest ze kabel dvi hdmi lubi byc na nim obraz nie wycentrowany i za cholere tego nie ustawisz - zależy to wyłącznie od TV - u mnie tak było na samsungu :(.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

aaa i przeczytałem że niby kabel HDMI przesyłą sygnał audio ale jak niby to miałoby zadziałać??

owszem ale tylko w przypadku hdmi-hdmi, kiedy stosujesz polaczenie dvi-hdmi nie przeslesz dzwieku Edytowane przez dragonlore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dvi-dsub czy dvi-dvi 15 metra to po 75 zika są , ale przy 15 m on już będzie pływał!! Chyba , że mega jakość jakaś to będzie.

no właśnie dlatego chce kupić kabel DVI - HDMI bo przez taki kabel sygnał może biec dużo dalej niż DVI-DVI który to max 10m i to bardzo dobry. Tylko właśnie musze sie przejść u mnie po sklepach i zapytać o takie kable bo kurde jak będzie dobrze chodzić to te 70zł mogę wydać ale jak nie będzie to po jakiego mi ten kabel ma leżeć w domu :( więc chciałbym to wcześniej sprawdzić. może ktoś jest z Kielc i posiada ów kabel? taki myśle 10m by wystarczył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi