KRISTERS Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Witam! Mam grafe jak w sygnaturce i mam problem z wyjściem S-Video. Mam kabel S-Video, mini -jack do kompa i do telewizora podłączany przez Eurozłącze i nie mam obrazu kolorowego choć i tak ponoć w tych Palitach "psuje" to wyjście karte i jakość ogólnie z wyjść S-Video mnie nie satysfakcjonuje więc przeglądam sobie kable i widzę taki super kabelek o ten . I są inne ale ogólnie o taki mi chodzi. i tu moje pytanie: 1. czy będę mógł podłączyć w tym samym momencie monitor i TV (czy to jest tak samo jak w S-Video czy można ustawiać oddzielnie rozdzielczość dla obu monitorów i jak to śmiga ? wiem że pytanie laika ale nie wiem :P 2. czy jakość będzie taka jak normalnie na złączu dvi-dvi i może ktoś to sprawdzał czy nie ma zakłuceń na tych 10-15 metrowych kablach? Będę wdzięczny za odpowiedzi :) Dzieki! Edytowane 18 Stycznia 2008 przez marcin kowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Napisz moze jakie masz wejscie w TV poza tym Euro-SVHS ? W moim wypadku mam LCD-TV podpiete do kompa poprzez kabel DVI>-->VGA ( D-Sub) jakosc obraz tak przesylanego zyleta ,mam w TV tez wejscia HDMI ale po kablu hdmi mam mniej opcji ustawienia parametrow obrazu w NVidia Control Panel , wiec z niego nie kozystam . Jak podepniesz TV jedna z w/w opcji to masz mozliwosc ustawien roznych rozdzialek np. Desktop mam 1024x768 a obraz na TV natywnie 1366x768 . b.t.w znalem jednego Marcina Kowala obecnei chyba mieszka w Szkocji ;) Edytowane 18 Stycznia 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) HDMI DVI i cała reszta :) Ale patrze i najlepsze są kable DVI-HDMI bo ich cena jest w ok (55za 10m 80 za 15 to w granicach rozsądku) a kabel DVI-DVI widzialem za minimum 300zł wiec tyle nie dam rady wydać :( A powiedz dokładnie jak to masz podłączone? ja mam TV LCD i rozdziałke znasz :) i monitor LG 1280x1024 i mam pytanie czy kupując ten kabel DVI-HDMI będę mógł to ustawić tak włąśnie żeby na obu była natywna rozdziałka i jak to wygląda ( klon można ustawić czy tylko dualviev bo tego 2 nie umiam na razie ustawić :( a jakich opcji do ustawienia nie masz na tym HDMI. Wydaje mi się że obraz przez HDMI w teori powinien być lepszy :) znalem jednego Marcina Kowala obecnei chyba mieszka w Szkocji icon_wink2.gif to tylko mój nick :P dziki wielkie za odpowiedzi! takie cosik znalazłem: Zwrocilem ten kabel i kupilem DVI-HDMI 10m. I jest cudnie. Zero zaklocen. Obraz zyleta, tylko jest malutki problem z Overscanem (obraz poucinany z 0,5cm z kazdej strony. Kable kupowalem z tych tanszych na niemieckim ebayu. Takze z moich doswiadczen wynika ze tylko DVI-HDMI :) czyli narazie jestem dobrej myśli :) proszę o dalsze podpowiedzi aaa i przeczytałem że niby kabel HDMI przesyłą sygnał audio ale jak niby to miałoby zadziałać?? wiem kupie i tak kabel jack-jack 10m :P Edytowane 18 Stycznia 2008 przez marcin kowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Co Ty opowiadasz na giełdzie we wrocku takie kable dvi-dsub czy dvi-dvi 15 metra to po 75 zika są , ale przy 15 m on już będzie pływał!! Chyba , że mega jakość jakaś to będzie. Pozatym często jest ze kabel dvi hdmi lubi byc na nim obraz nie wycentrowany i za cholere tego nie ustawisz - zależy to wyłącznie od TV - u mnie tak było na samsungu :(. Edytowane 18 Stycznia 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) aaa i przeczytałem że niby kabel HDMI przesyłą sygnał audio ale jak niby to miałoby zadziałać??owszem ale tylko w przypadku hdmi-hdmi, kiedy stosujesz polaczenie dvi-hdmi nie przeslesz dzwieku Edytowane 18 Stycznia 2008 przez dragonlore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 dvi-dsub czy dvi-dvi 15 metra to po 75 zika są , ale przy 15 m on już będzie pływał!! Chyba , że mega jakość jakaś to będzie. no właśnie dlatego chce kupić kabel DVI - HDMI bo przez taki kabel sygnał może biec dużo dalej niż DVI-DVI który to max 10m i to bardzo dobry. Tylko właśnie musze sie przejść u mnie po sklepach i zapytać o takie kable bo kurde jak będzie dobrze chodzić to te 70zł mogę wydać ale jak nie będzie to po jakiego mi ten kabel ma leżeć w domu :( więc chciałbym to wcześniej sprawdzić. może ktoś jest z Kielc i posiada ów kabel? taki myśle 10m by wystarczył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...