CzArNy` Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Witam Chciałbym lekko zmodernizowac swojego wysłużonego AMD 2600XP na coś co by pozwoliło się cieszyć lekkim przypływem mocy i powiewem swieżości. :) Czego mi potrzeba płynnej animacji w nowych grach, konfortowej pracy w systemie Vista, ciszy, stabilności . Nie ukrywam ,że bede z czasem bawił się delikatnym OC. O to co wybrałem : Mobo - Asus P5K Pro CPU - Core2 Duo E8400 MEM - OCZ Reaper EPP DDR2 2x2048MB PC-800 CL4 4-4-15 GPU - BFG 8800GTS OC Rev2 512 MB HDD - 2 x Seagate Barracuda 250 GB (ATA/300, 16MB, 7200, NCQ, RoHS) DVD - Lite-ON DVD+/-RW LH-20A1L Buda - Tacens Algeo WentCPU - Tacens Gelus Pro Powerby - Bequiet Straight Power E5-450W A teraz czekam na Wasze rady, opinie, sugestie. Tylko prosze o uzasadnienie swoich wypowiedzi a nie pisac posty typu do jest do xxx. PozdrawiamPS. Pisze z konta brata, dlatego nie upgraduje tego co w sygnaturce :P Edytowane 19 Stycznia 2008 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zestaw bardzo ladny, co więcej pisać ;) ew. cooler możesz zmienić na scythe mugena, swego czasu mówiło się o jakichś problemach z gelusem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Witam Wymiana na Mugena raczej odpada bo to chlodzenie typu "tower", a co za tym idzie Scythle Mugen jest ogromny i nie miesci sie w obudowie Tacens Algeo. Byl juz temat o tym TU. Zastanawiam sie nad Mobo, ponieważ w sklepie w którym chce zamówić maszynke aktualnie brak Asus'a P5K Pro. I tu powstaje pytanie czy Abit IP-35 będzie równie dobry. Pozdrawiam DA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Witam Wymiana na Mugena raczej odpada bo to chlodzenie typu "tower", a co za tym idzie Scythle Mugen jest ogromny i nie miesci sie w obudowie Tacens Algeo. Byl juz temat o tym TU. Zastanawiam sie nad Mobo, ponieważ w sklepie w którym chce zamówić maszynke aktualnie brak Asus'a P5K Pro. I tu powstaje pytanie czy Abit IP-35 będzie równie dobry. Pozdrawiam DA O tym abicie krąży tyle samo bardzo pozytywnych jak i negatywnych opinii :) (no może trochę więcej pozytywnych - ale i tak odsyłam do tematu o tym mobo). w testach wypadają bardzo dobrze, ja zainwestowałem w ip35-3 i nie żałuje w najmniejszym stopniu, a jak chcesz droższą wersję to może "dark rider" ? myślę, że się będzie dobrze sprawował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 IP35-E odpada z prostego powodu Brak obsługi Raid. Jak pewnie zauważyłeś w moim zestawie chce zainstalować 2 dyski 250gb w macierzy. Dlatego musi to być minimum Abit IP35 tylko tu narodził sie problem ponieważ na oficjalnej stronie jest napisane o braku supportu dla procesorów E8xxx, a widzialem juz zestawy z procesorem e8400 na Abicie. Wiec myśle, że to kwestia biosu. Tylko jak wgrać bios bez procesora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...