dumpmuzgu Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 do chlodzenia 8800GT. czy cos takiego jest cos warte? -Innovatek GraphOMatic Rev 3.0 VGA- chodzi oczywiscie o wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodniak Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 do chlodzenia 8800GT. czy cos takiego jest cos warte? -Innovatek GraphOMatic Rev 3.0 VGA- chodzi oczywiscie o wydajnosc. Witam Kiedy się pytałeś jaki bloczek i podałes tamten to nie wiedziałem jak to wygląda.Ale wyszukałem i już wiem,nie wiem jak stoisz finansowo ale ja mam 8800gts i kupiłem sobie blok-EK Water Blocks EK-FC 8800 GTS Acetal...Fakt cena 355zł,ale zato masz chłodzoną pamięć i układ zasilania.A temperaturke mam całkiem super przy normalnej pracy jak narazie 25 stopni.A mój kom to ASUS m2CROSShair grafa pisał proc X2 DC 6000+ na procku blok MNP Prison V2 nie narzekam całkiem niezły.na NB MNP Channel V3.Temperatury wszędzie jak mi pokazuje wyświetlacz prawie takie same 1-2 stopnie różnicy.Z tym że puki co nie mam chłodnicy,ale mam z 10m węża i rezerwuarek którym jest prymitywna 5l banieczka od płynu chłodniczego wystawiona na balkon :} i prawie tyle mam w układzie cieczy.Póki co jadę tak właśnie aż ciepło sie zrobi kupie chłodnice orginał na 3 wentyle.I jeszcze pomapa od co Grundfos.A co ciekawe to płyta główna ma automatyczny overloking.Spada temperatura sam podkręca zegar.Tak więc jeżeli stać cię na taki wydatek to bloczek polecam. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) @Wodniak chyba nie chodzilo tu o opisywanie twojego zestawu WC, tylko o to czy Innovatek GraphOMatic Rev 3.0 VGA nadaje sie na 8800GT... Co do tego bloczka, to nowka kosztuje 175pln w PC-TUNNING, tak ze ja bym raczej odpuscil i kupil MCW60-R za 168 bodajrze w coolingu + radiatorki i za ok 190pln mial bys fajny zestawik. Uzywany na allegro widzialem za 99pln, natomiast po przejrzeniu strony producenta jakos nie znalazlem informacji czy bedzie pasowal na 8800... jesli nawet mozna dorwac takie zapinki to podejrzewam ze nie w Polsce i chyba nie warto sie w to bawic... Edit Z tego co pamietam to MNP Prison Pro V2 GPU-R pasuje, nawet ma w specyfikacji 8800, z tym ze cena 129pln za nowke wypada tak srednio, raczej dolozyl bym do swiftecha, z tym ze nie jestem pewien czy wersja MCW60-R ma zapinki pod 8800GT, bodajrze trzeba dodatkowo dokupic, proponowal bym zapytac w coolingu jak to dokladniej wyglada, bo juz dokladanie ok 20 pln do zapinki i kolejne 20-25 na jakies radiatorki na pamieci tak srednio wyglada... U Interpolera MCW60-R wyglada na prawde bardzo fajnie fotka Edytowane 20 Lutego 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...