CavV6 Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Kupiłem sobie dysk, WuDeka 400JB Special Edition, pracujacy na ATA-100. Po przełączeniu dysku z pracy z ATA-66 na 100 nie widać żadnej różnicy, Sandra 2003 też nic nie wykazuje, owszem, rozróżnia kiedy pracuje na 66, a kiedy na 100, ale i tak w Benchmarku pokazyje tyle samo punktów; czy to wina płyty, czy dysku? Jak to jest :?: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Wiesz nawet taki szybki dysk nie wykorzystuje całego pasma 100 MB/s A około 60 zapene ;) Ale napewno nie całe pasmo wiec i wyniki sa jakie widziałeś. Gorzej juz jest gdy podłaczasz takie take dyski pod jdną taśmę.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Wiesz nawet taki szybki dysk nie wykorzystuje całego pasma 100 MB/s A około 60 zapene ;) Ale napewno nie całe pasmo wiec i wyniki sa jakie widziałeś. Gorzej juz jest gdy podłaczasz takie take dyski pod jdną taśmę.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Wyniki Sandry są mało realne. A po drugie to dysk jeden nigdy nie wykożysta całego pasma. Różnica była by zauważnalna przy 2HDD pracujących jednocześnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Cholerstwo duplikuje :[ :) A sprawdź to hdtachem... tu powinno być juz dobrze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 a może masz kiepską tasiemkę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 bdw ja mam ten dysk i w pcsmaku mam prawie 1300 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 a może masz kiepską tasiemkę...Ja mam oryginalną taśmę Gigabyte'a Ata133, a dzis odpale HDTacha, i sprawdze, zaraz jak bede mial wyniki odpisze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 a ile masz punktów w pcsmarku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Najlepiej podawać z HD bo Sandra i PCMark dają równie dziwne wyniki. Wynik może zależeć od pratycji, defragmentacji, zapełnienia pełna dowolność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 to dlatego mi wyniki zjechaly z 1300 na 850... jaki to program? daj jakiegoś linka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Link to HDTacha ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 ja qrde także szukałem w necie - i takiego 100% working jeszcze nie znalazłem... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...