pysiul86 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Witam wszystkich bardzo serdecznie Mam do kupienia dużo taniej takie o to dyski, jeden albo drugi, nie wiem kompletnie co wybrać, sam osobiscie w domu posiadam WD3200AAKS, uważam że jest on bardzo dobry cichutki i naprawdę wydajny. Bardzo was prosze abyście mi powiedzieli jakie są różnice między tymi 2 dyskami. Czy ten z końcóweczką KS posiada wiecej talerzy i jest głośniejszy ?? Bo z tego co wdziałem posiada on 3 talerze, a to jest chyba sporo jak na 250 GB ale wiem ze oba maja tyle samo cahcu oraz maja ten sam typ złącza, są tak więc jakieś róznice ?? Western Digital WD2500KS Caviar SE16 Pojemność: 250 GB Prędkość obrotowa: 7200rpm Złącze: Serial ATA II Pamięć cache: 16 MB cache Format: 3,5 cala Western Digital WD2500AAKS Pojemność: 250 GB Prędkość obrotowa: 7200rpm Złącze: SATA II Pamięć cache: 16 MB cache Format: 3,5 cala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 bierz AAKS - to nowsze wcielenie KS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 2500KS vs. 2500AAKS 1. (chyba) talerze 133GB - talerze 160/166GB(nie wiem dokladnie) 2. brak NCQ - jest NCQ dodatkowo AAKS jest chlodniejszy i cichszy niz starsza seria - oraz zlikwidowali denerwujacy strzal dysku (starsza seria) przy wylaczaniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...