MATZ Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Kupilem sobie wczoraj czy przedwczoraj obudowe (Chieftec dragon big tower),kupowalem ja z mysla o wc a konkretnie zeby je zmiescic.Oczywiscie co? Nie zmiescilo mi sie :( Mam eheima 1250 blok na gpu i nie dlugo na cpu i nagrzewnice od poloneza. Czy ma ktos jakies pomysly,linki,fotki ktore moglyby pomoc/zainspirowac jak mam to wszystko upchnac? P.s. Spiderman czy to przypadkiem nie ty sprzedajesz na allegro ta chlodniczke? Jesli tak to powiedz czy zmiesci sie nad zasilaczem w budzie? Pozdro. P.s.2 Jak najlepiej "wyizolowac" eheima od obudowy zeby drgan nie przenosil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 da się chłodniczkę upychasz pod hdd (musisz wywalic te głupawe mocowania) - wiatrak wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze przez przednie otwory - a pompkę nad cdromem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Ja mam chłodnice (nagrzewnice od poloneza) nad cdkiem i wyciętą w blasze dziure na wiatrak. A pod dyskiem i fdd upchałem 1,5 litrowy zbiornik wyrównawczy z pompką. Wszystko jest cacy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 da się chłodniczkę upychasz pod hdd (musisz wywalic te głupawe mocowania) - wiatrak wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze przez przednie otwory - a pompkę nad cdromem.... A gdzie masz hdd? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 chyba nie to forum ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 http://members.chello.pl/j.lisiecki/buda1.jpg mzoe tonie chiefteci nmie ta jakosc foto, ale to co wazne widac ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Jesli ja upchnalem w midi, to ty musisz upchnac w bigu. U siebie mam 2 nagrzewnice z przodu na dole (koszyk 3.5" do widzenia) a pompke pod karta graf... przejrzyj: WC wszystko w budzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Matz byles przeciez u mnie i widziales jak ja wszystko poupychalem ;) Powiesz ile dales za bude :?: Bo sam mam zamiar big towera sobie sprawic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 qrde nie wiem jak duza jest ta nagrzewnica z polonezka. jak cos to poszperaj na www.miko.lodz.pl i tak sa chlodnice. a jak nie to przykro mi :( :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Co myslicie o tej chlodniczce na za 90 zetonow ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Co myslicie o tej chlodniczce na za 90 zetonow ? ;)qrde tak szczeze to ja myslalem o tej za 50 zeta i dokupic 2 wentyle 80x80 lub 60x60 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Wedlug mnie ona jest beznadziejna :) Jush wole ta kostke :) Tylko nie wiem czy nie jest zbyt tandeciarska,i jak u niej z oddawaniem ciepla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 sam decydujesz. ja ci tylko podsowam pomysly a to ty wybierasz. a jakiego masz proka, bo tam pisze ile max. wydaje ciepla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Ja mam 1800+ Athlonaka Xp. Bo jeszcze chcialem kupic nagrzewnice od SPIDERMANA ale sie nie odzywa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Ja mam 1800+ Athlonaka Xp. Bo jeszcze chcialem kupic nagrzewnice od SPIDERMANA ale sie nie odzywa :(Halo to ja - wlezie do budy bez problemu - Big Tower nad zasilaczem. Jest nieduza. Wiatrak wliczony w cene :) Jak pokombinowac to i do MiDi Tower wlezie, tyle, ze wtedy juz jest ciasno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Odnosnie tej calej kostki, to juz chyba bede po raz 4ty o tym pisal i podawal tego samego linka :) Otoz jest to kiepski wymiennik, raz ze mala powierzchnia rurki<>listki, 2 ze listki aluminiowe, 3 ze w srodku jest jedna dluga rurka miedziana, co raczej nedznie wplynie na przeplyw. Zajrzyjcie sobie tutaj: Radiator Heat Dissipation Testing. Sa tam porownane przerozne nagrzewnice, komercyjne i niekomercyjne pod wzgledem oporow przeplywu wody i powietrza, ilosc oddawania ciepla wzgledem poprzednich itd. Ta "aluminiowa mala" to cos bardzo zblizonego do DangerDen Cube. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Wlasnie tak mi sie kiedys obila o uszy twoja wypowiedz o tych kostkach i dlatego tak pisalem.Szczerze mowiac tez mi sie tak wydawalo ale nie bylem pewny.W sumie szkoda bo ladna jest,no ale trudno. Spiderman jak mowisz ze wejdzie nad zasilacz to fajnie,wezme ja od ciebie.Tylko poczekaj troche ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 qrde kiedys mialem taki progros, gdzie ustawia sie: procka, Vcore i MHz i on pokazuje, ile wydziela ciepla w W. jak mi sie przypomni to ci dam znac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 qrde kiedys mialem taki progros, gdzie ustawia sie: procka, Vcore i MHz i on pokazuje, ile wydziela ciepla w W. jak mi sie przypomni to ci dam znac ;) TU jest ten "programik" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 qrcze ale to raczej nie bo to byla polska stronka z polskim, 200 kilobajtowym programikiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Na jedno wychodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 ale dal polskich lamerow, ktorzy nie znaja angola - ciezka sprawa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 jzu!!!! MACIE !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Wlasnie tak mi sie kiedys obila o uszy twoja wypowiedz o tych kostkach i dlatego tak pisalem.Szczerze mowiac tez mi sie tak wydawalo ale nie bylem pewny.W sumie szkoda bo ladna jest,no ale trudno. Spiderman jak mowisz ze wejdzie nad zasilacz to fajnie,wezme ja od ciebie.Tylko poczekaj troche ;) Pospiesz sie... Juz malo czasu pozostalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 fit ja przyjmne zeszlorocznego antka [w dobre rece] :) jak cos to napisz na gg: 4596033 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Fit ile chcesz za niego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Fit ile chcesz za niego? Slyszales o takej funkcji , jak : pw ? Skorzystaj z niej prosze, forum to nie GG :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Oj sorry ,myslalem ze sa nadal wylaczone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 jzu!!!! MACIE !! fajne to thx przyda sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...