Skocz do zawartości
turzol

Mysz - quick help!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nastepujacy problem: instalowałem dziś kuzynce system na czysto. Sprzęt to:

Duron 1200

Płyta SIS jakaś ECS

128 RAM

muza zintegrow

GF 2MX

HDD 40GB

Zainstalował się XP ładnie pięknie i chciałem jej instalnąc kodeki do filmów fddshow i Ac3....po zainstalowaniu nagle przesuwam myszkę a ta niedziała!!!! Sprawdziłem połączenia i jest ok....Mysz jest na porcie ps2. Nie ma do niej sterowników. Winda po restercie jej nie widzi 8O

Co się mogło stać? CZy nie występuje jakiś konflikt? Co radzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem tego kompa na moim Microsoft Intelli Mouse Optical USB i wszystko śmigało. ALe najlepsze jest to że tamta działała (kuzynka coś pogrzebała) !!!! Ale po przegraniu filmu z cd na hdd nagle znowu przestała 8O

Ja myśle że to wina myszki nie płyty.

Aha jeszcze fajna historia: zainstalowałem fddshow + AC3 Codec i playerki typu SubEdit, BestPlayer, Zoomplayer wieszały się przy próbie włączenia filmu :? Natomiast na Windows Media Player śmigały :lol:

Albo to wina Ecs Shita albo ja jestem LAMA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A siora ma może SDI????? Bo są znane problemy pomiędzy myszkami a terminalem SDI, że ono powoduje "zawieszenie" mychy. JA sam idę jutro albo pojutrze po nową, bo osatnio nawet bez załacznia SDI sie wiesza w ogóle cos z ukłądem wewnątrz mych nie tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myszki maja to do siebie, ze kabelki w nich lubia sie przelamywac w miejscu gdzie wychodza z obudowy myszki - zuzycie materialu.... Juz w liku myszkach obcianelm kabel, i przylutowywalem od nowa i dziala !

Pare razy zetknalem sie z czyms takim, ze wtyczka PS2 miala za krotki czlon metalowy (chodzi tu o roznice doslownie czesci milimetra) - u mojej siostry dzialala a u mnie nie. Okazalo sie, ze u mnie obudowa nieco bardziej odbijala wtyczke niz u mojej siostry. Porownujac dwie wtyczki PS2 zauwazylem, ze mtalowe wyjscie rozni sie nieznacznie co do dluosci w obu wersjach - noz, ciach i juz bylo dluzsze wyjscie (niczym struganie olowka) - i dziala ! To bylo to.

Albo panowie od standardow cos pochrzanili albo inni panowie nie przestrzegaja standardow wymiarow wtyczki ps2 (wzglednie ulozenia plyty glownej w obudowie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myszki mają problem z SDI?tego jeszcze nie słyszałem :?

Dokladnie 8O

Tez mam SDI i jakos myszy dzialaja, a wiele ich mialem.

Teraz tylko mam problem, bo nowa optyczna , na USB nie chce dzialac, tzn Winda jej nie widzi.

Jak ja zapodam przez przelotke na PS/2 , to spox, dziala miodzio 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...