trike3 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Witajcie Zakupiłem routerek jak w temacie aby podzielić łącze kablówki, podpiąłem pierwszy komputerek i wszystko śmiga pięknie. Problem w tym że drugi komputer nie łączy się ani z internetem ani z routerem. W podglądzie widać że pakiet są wysyłane ale powrót jest na stanie zerowym. Macie może pomysł co może boleć mojego sprzęta ?? Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 a co mowi polecenie uruchom>cmd>ipconfig/all , rzuc screena rowniez ze stanu polaczenia lokalnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trike3 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Witam zrobiłem jak kazałeś. Oto screen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 kabel moze jest zly, bo nawet adresu z DHCP nie dostaje. Brzmi jak "Ograniczenie lub brak lacznosci". Sprawdz okablowanie, zamien ze soba porty, zamien kable... To cos z tych rzeczy IMHO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktorek Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Dokładnie taki mam komunikat. Sprawdziłem wczoraj kabel specjalnym wypaśnym przyrządem. Jakiś Communication Tester elektroniczny i wygląda na to że kabel jest sprawny. Jak robię podgląd połączenia to są pakiety wychodzące ale brak pakietów przychodzących. Diody na kablu sieciowym mruga. Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 no to może karta uwalona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trike3 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Sieciówka sprawna bo jak podepnę neostrade to od razu działa internet Pozdrawiam :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 podaj IP jaki dostaje pierwszy komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktorek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Pierwszy komputer dostaje IP 192.168.1.2 Na routerze widać drugi komputer któremu przyznaje IP 192.168.1.3 Pakiety z komputera są wysyłane ale nie wracają :( Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...